Το ΓΕΛ Καλαβρύτων καλεί τα σχολεία της Αχαΐας σε κοινές αγωνιστικές δράσεις

Κάλεσμα του συλλόγου των καθηγητών του Γενικού Λυκείου Καλαβρύτων

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Παίρνοντας τη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου διαπιστώσαμε ότι επιβεβαιώνονται με τον πλέον τραγικό τρόπο οι πιο δυσοίωνες προβλέψεις μας: ο μισθός μας είναι οριστικά ένα απλό φιλοδώρημα που δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες μας. Συνάδελφοι με οικογένεια και παιδιά, μετακινούμενοι καθημερινά, οι οποίοι δεν έχουν άλλους πόρους ζωής, καλούνται να επιβιώσουν με 400 ή 500 € το μήνα.
Πιστεύουμε ότι είναι θέμα αξιοπρέπειας, προσωπικής και επαγγελματικής, αλλά και ανάγκη επιβίωσης να αντιδράσουμε μαζικά. Μη θεωρήσετε ότι οι αμοιβές αυτές στο μέλλον θα μεταβληθούν προς το καλύτερο, ούτε πως είναι δυνατόν να βελτιωθεί η οικονομική μας κατάσταση και να επιλυθούν τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου μας, αν δεν αναζητήσουμε από κοινού λύσεις και δεν επεξεργαστούμε προτάσεις.
Νιώθουμε πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού και αδράνειας.

Σας καλούμε λοιπόν να συζητήσετε και να προτείνετε ως σύλλογοι – πέρα από κομματικές ταυτότητες – κοινούς τρόπους δράσης.
Προτείνουμε άμεσα να ενημερώσουμε δημόσια και επίσημα τις τοπικές κοινωνίες, τους γονείς και τους μαθητές μας και να ζητήσουμε συμμαχίες και κοινές δράσεις. Επίσης να ζητήσουμε από την ΕΛΜΕ να προκηρυχθεί στάση εργασίας και να πραγματοποιηθεί σύσσωμη παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης.

Αναμένουμε άμεσα ανταπόκρισή σας, τις προτάσεις και αντιπροτάσεις σας.

Ο Δ/ντής και ο σύλλογος των καθηγητών του Γενικού Λυκείου Καλαβρύτων

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*