Καταγγέλλουμε την κλήτευση διευθυντών και μαθητών

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την κλήτευση για κατάθεση των διευθυντών σχολικών μονάδων, καθώς και την κλήτευση μαθητών από την Εισαγγελέα Ορεστιάδας, σχετικά με τις καταλήψεις των σχολείων τον Οκτώβριο του 2009.

Θεωρούμε ότι οι ενέργειες αυτές σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές και τους αγώνες τους και οφείλουν να καταδικαστούν από κάθε προοδευτικό και κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.
Η ποινικοποίηση των μαθητών αγώνων είναι παλιά πρακτική, που έφθασε στο απόγειό της με την «πράξη νομοθετικού περιεχομένου» που θεσπίσθηκε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Σημίτη, και διατηρήθηκε σε ισχύ από τις κυβερνήσεις Καραμανλή, με βάση την οποία σύρθηκαν στα δικαστήρια εκατοντάδες μαθητές που κινητοποιήθηκαν ενάντια στη βαθύτατα αντιδραστική «μεταρρύθμιση Αρσένη», ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και των μεταγενέστερων υπουργών Παιδείας των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μέχρι και τη μαθητική-νεολαιίστικη έκρηξη του περασμένου Δεκέμβρη, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου μαθητή μας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως τα εισαγγελικά και κατασταλτικά μέτρα, όπως επίσης και οι κλήσεις των διευθυντών των σχολείων, των μαθητών και των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, που άρχισαν στην Ορεστιάδα.

Kαλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να καταδικάσει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις ενέργειες αυτές, όπως ήδη έπραξε η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου, και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να συμπαρασταθεί σε οποιονδήποτε μαθητή, γονιό ή διευθυντή σχολικής μονάδας χρειαστεί.

• Οι εισαγγελείς και η αστυνομία δεν έχουν καμιά θέση στα σχολεία μας!
• Να σταματήσει αμέσως κάθε προσπάθεια εισαγγελικής και αστυνομικής επέμβασης και ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων!
• Να καταργηθεί ΤΩΡΑ «η πράξη νομοθετικού περιεχομένου»,
δηλ. το «ιδιώνυμο» εναντίον των μαθητών!

ΑΘΗΝΑ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

paremvaseisde@gmail.com
6974438720