Αγωνιστική δυναμική απάντηση των καθηγητών της Θεσπρωτίας

Σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της Θεσπρωτίας συγκέντρωση και πορεία οι εκπαιδευτικοί β/θμιας του νομού μας έδωσαν μια πρώτη αγωνιστική απάντηση στην προκλητική  πρόταση του δ/ντή  Δ.Ε. ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ νομιμοφροσύνης στις κυβερνητικές επιταγές επιτιθέμενος απροκάλυπτα στους εκπαιδευτικούς και στα δικαιώματά τους.

Η οργή και αγανάκτηση των συναδέλφων εκδηλώθηκε έμπρακτα με την ευκαιρία της δίωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ως απάντηση στη συγκεκριμένη επίθεση, με την παρουσία συναδέλφων ακόμη και από τα σχολειά εκτός πόλης. Αν μάλιστα υπήρχε αντίστοιχο κάλεσμα και από το ΔΣ των δασκάλων, που επίσης πλήττονται από τη συγκεκριμένη πρόταση ,η συμμετοχή θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Η αγωνιστικότητα  των συγκεντρωμένων ξεπέρασε  τις διαθέσεις του Δ.Σ. που αρκέστηκε σε μια συμβολική κατάληψη της διεύθυνσης Δ.Ε. και επίδοση ψηφίσματος μόνο από τα μέλη του στο δ/ντή.

Η σκόπιμη αποχώρηση του δ/ντή από το γραφείο του επί δύο μέρες, ακριβώς την ώρα που είχαν προγραμματιστεί η παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. και η συμβολική κατάληψη, εξαγρίωσε τους εκπαιδευτικούς που απαίτησαν συνέλευση επί τόπου και συνέχιση των κινητοποιήσεων με δυναμικό τρόπο!

Οι διαθέσεις αυτές έφεραν σε αμηχανία το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και έγινε φανερό ότι δυσκολευόταν να ανταποκριθεί στην απαίτηση των συναδέλφων να διαχειριστούν οι ίδιοι τον αγώνα τους. Ενώ οι προτάσεις έπεφταν βροχή (να παραιτηθεί τώρα ο διευθυντής, να κλείσουν τα σχολεία κλπ) το Δ.Σ. ψέλλιζε ότι οι 200 περίπου παρόντες συνάδελφοι δεν αποτελούν συνέλευση. Φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται τη συνδικαλιστική δράση  μόνο ως υπόθεση των επτά μελών του Δ.Σ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε κριτική ασκήθηκε από τους συναδέλφους σε συνδικαλιστές και αιρετούς σε ρόλο μάναντζερ για την ανεπαρκή αγωνιστικά στάση τους, για άλλη μια φορά αντιμετωπίστηκε με προσωπική επίθεση , απαράδεκτα και απαξιωτικά σχόλια.

Κάτω από την πίεση των συναδέλφων πραγματοποιήθηκε τελικά πορεία, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε ο δ/ντής να πίνει καφέ σε καφετέρια της πόλης κρυμμένος πίσω από μια κολόνα ! Αυτό εξόργισε ακόμα περισσότερο τους εκπαιδευτικούς ,σταμάτησαν και αποδοκίμασαν έντονα τόσο τον ίδιο όσο και τον αιρετό του κλάδου που του έκανε παρέα. Εκείνη τη στιγμή τα μέλη του ΔΣ που κρατούσαν το πανό αποκόπηκαν από το σώμα της διαδήλωσης κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας!

Η αυθόρμητη και αγωνιστική αυτή κινητοποίηση δείχνει τι μπορούν να καταφέρουν ενωμένοι οι εργαζόμενοι όταν αποφασίσουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους ξεπερνώντας φανερά ή συγκαλυμμένα εμπόδια.

Αναγκαίο είναι να υπάρξει δυναμική συνέχεια. Όλοι να συμμετέχουμε μαζικά στο πανηπειρωτικό  συλλαλητήριο- κατάληψη της περιφερειακής διεύθυνσης που θα συνδιοργανωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως ανακοινώθηκε, από τα Δ.Σ. ΕΛΜΕ και συλλόγου εκπ/κών α/θμιας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

http://ekpaideutikoiendrasei.blogspot.com   

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*