«Πρώτα ο μαθητής» και η ΕΛΜΕ Λάρισας των «πρόθυμων»

Του Δημήτρη Παπαδόπουλου*

Οργή  έχει  κυριεύσει  τους  μαθητές  της  2ης  ΕΠΑΣ  Λάρισας, ειδικότητας  αργυροχρυσοχόων, οι οποίοι  επί 2  μήνες  συγκεντρώνονται στο σχολείο …πίνουν καφέ  και  περιμένουν πότε  το  υπουργείο  θα  στείλει  καθηγητές. Το  υπουργείο,  λοιπόν, χτες  30/11  ανακοινώνει προσλήψεις  αναπληρωτών  στην ειδικότητα και δεν στέλνει ούτε  έναν  στην  Λάρισα, παρόλο  που στην 2η ΕΠΑΣ  υπάρχει το μεγαλύτερο   πρόβλημα  με  40  μαθητές (30 στην Α΄ τάξη  και 10 στην Β΄). Προφανώς  κάποιοι  παλεύουν με νύχια και με δόντια να κλείσουν την ειδικότητα  και να διώξουν τους  μαθητές. Καμιά  δικαιολογία δεν υπάρχει  για  τον εμπαιγμό  των μαθητών και  την αδιαφορία  της  διοίκησης τοπικά.

Προτείνουμε  στην κ. Πράντζου ―περιφερειακή διευθύντρια― να  αφήσει τις  περιοδείες  «καταγραφής» των σχολείων που θα καταργήσει ή θα συγχωνεύσει και  να  ασχοληθεί με τα φλέγοντα  ζητήματα των  σχολείων. Σήμερα που τα σχολεία εμφανίζουν ελλείψεις  σε  καθηγητές, βιβλία, πετρέλαιο και υλικά, καλά  θα κάνει η διοίκηση να ξεχάσει κάθε σκέψη για νέες συγχωνεύσεις και περαιτέρω διάλυση της  εκπαίδευσης.

Καλούμε επίσης  την ΠΑΣΚ  να  σταματήσει να κάνει υποδείξεις για το πώς θα προσληφθούν λιγότεροι καθηγητές, όπως  χθες στο ΔΣ,  όπου μέλος της  υποστήριξε πως τα 30  παιδιά  στα εργαστήρια πρέπει να  σπάσουν σε  δύο τμήματα όχι όμως 15- 15, αλλά 12 -18  για να χρειαστούν 3 καθηγητές και όχι 4, όπως  ορίζει ο νόμος. Εάν κάποιοι μπερδεύουν τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα με την ιδιότητα του Διευθυντή  τους καλούμε  να  αποφασίσουν ποιον «θεό» θα υπηρετούν.

Καλούμε  τέλος  τους  αιρετούς  του κλάδου  να παραιτηθούν μετά  τα  απίστευτα  χάλια  στις τοποθετήσεις των υποδιευθυντών (για το θέμα θα επανέλθουμε με αναλυτική ανακοίνωση) με τις «κατά παραγγελία» εξαιρέσεις, τις  επιλεκτικές αναπομπές και τους  ανεπίσημους πίνακες μορίων.

* Ο Δ. Παπαδόπουλος είναι  μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας εκ μέρους της Αγωνιστικής Παρέμβασης 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*