«Πρώτα ο μαθητής»

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.
«Πρώτα ο μαθητής»
ή …πριν αλέκτωρ λαλήσει!
Η κ. Υπουργός Παιδείας από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων της δήλωσε ότι στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΠΘ έχουν αποσπαστεί 1013 εκπαιδευτικοί. Δήλωσε, επίσης, ότι πρόθεση της είναι «να μπει τάξη και ο εκπαιδευτικός να ξαναμπεί στην τάξη».
Δεν πέρασε ένας μήνας απ’ αυτές τις δηλώσεις και η υπουργός παιδείας προχώρησε σε απόσπαση άλλης μιας εκπαιδευτικού από σχολείο της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας (ελπίζουμε όχι για μεταφυσικούς λόγους, δηλαδή το μη τυχερό 1013 να γίνει 1014…). Η εκπαιδευτικός είχε πλήρες ωράριο στο σχολείο της και στη μέση της χρονιάς οι μαθητές της αλλάζουν καθηγητή.
Φυσικά, η πράξη της κ. υπουργού δεν είναι «παράνομη». Είναι «νόμιμη». Είναι όμως παιδαγωγικά ηθική και ιδιαίτερα μετά τα όσα έχει δηλώσει για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στα γραφεία και στο υπουργείο; Δεν αναστατώνεται η σχολική ζωή και οι ίδιοι οι μαθητές με αποσπάσεις που γίνονται στο μέσο της χρονιάς, όχι για να καλυφθούν διδακτικές ανάγκες, αλλά θέσεις στο ΥΠΕΠΘ; Στο οποίο η ίδια η υπουργός έχει δηλώσει ότι βρήκε 1013 αποσπασμένους, αφήνοντας μάλιστα και μομφή για κάποιους ότι έχουν αποσπαστεί ρουσφετολογικά χωρίς να κάνουν τίποτα;
Μήπως όλες αυτές οι δηλώσεις της κ. Υπουργού για τους πολλούς αποσπασμένους που βρήκε στο Υπουργείο της, εκτός από επικοινωνιακούς λόγους, εξυπηρετούσαν και τη νομιμοποίηση «ξηλώματος» των εκπαιδευτικών που απέσπασε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και την τοποθέτηση νέων αποσπασμένων από την νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας;
Μήπως;
Kυρία Υπουργέ Παιδείας, ο προηγούμενος Υπουργός -με σύνθημα « Πάνω από όλα η Παιδεία»- έκανε [με τον τρόπο που έκανε] τις γνωστές αποσπάσεις στο Υπουργείο.
Μήπως, τελικά, και το δικό σας σύνθημα «Πρώτα ο μαθητής» καταλήξει σε ένα ακόμη κακόγουστο αστείο;
ΑΘΗΝΑ, 25/11/2009
paremvaseisde@gmail.com, 6974438720