Ο Σύλλογος Φοιτ. Φυσικού Κρήτης καταδικάζει τη δίωξη φοιτητών του για την αγωνιστική τους δράση

Ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση του τμήματος Φυσικής να προχωρήσει σε διοικητική εξέταση με αφορμή την κινητοποίηση του συλλόγου, που διεκδικούσε δίκαια να δοθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Είμαστε ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων του λαού και της νεολαίας και θα παλέψουμε με κάθε τρόπο για να μην περάσει. Δεν αναγνωρίζουμε την έρευνα  που διεξάγεται και καλούμε τους φοιτητές, που τους έχει ζητηθεί να καταθέσουν,  να μην το κάνουν απαντάμε συλλογικά και θα κοινοποιήσουμε την απόφασή μας και καλούμε όλους τους φορείς και την Πανεπιστημιακή κοινότητα να τοποθετηθούν. Η έρευνα γίνεται για να τρομοκρατηθούν οι φοιτητές και να σταματήσουν να αγωνίζονται. Δεν είναι προσωπική επίθεση σε μεμονωμένους φοιτητές αλλά συνολικότερα ενάντια στο φοιτητικό κίνημα. Ένα μέρος των καθηγητών, με την στάση τους, έδειξε ότι είναι υπέρ των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην παιδεία και λειτούργησαν ως άξιοι εντολοδόχοι της κυβέρνησης.

Ο σύλλογός μας παλεύει ενάντια στο νόμο πλαίσιο, για να καταργηθεί και να μην εφαρμοστεί. Ενάντια σε ένα νόμο που έρχεται να κάνει το πανεπιστήμιο επιχείρηση, να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις οικογένειες που έχουν παιδιά που σπουδάζουν και να πάρει και ότι κατακτήσεις είχαν μείνει από τις προηγούμενες επιθέσεις και ενάντια στην αντιλαική πολιτική. Το προηγούμενο διάστημα προχώρησε σε πολύμορφες δράσεις, καταλήψεις στις οικονομικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου, συλλαλητήρια, κατάληψη κ.α.  Οι κινητοποιήσεις που έγιναν για την εξεταστική είναι ενταγμένες σ’ αυτόν τον αγώνα και διεκδικούσαν το αυτονόητο, να εξεταστούν οι φοιτητές στα μαθήματά τους με στόχο να αναπληρωθούν τα μαθήματα μέσα στην κενή εβδομάδα πριν την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου με συζητήσεις με την επιτροπή σπουδών, με τον πρόεδρο του τμήματος και με τους καθηγητές των οποίων τα μαθήματα χάθηκαν.  Αυτό όμως δεν επετεύχθητε από τη στιγμή που οι καθηγητές αρνήθηκαν να αναπληρώσουν τα μαθήματα που χάθηκαν εμπαίζοντας επί ένα μηνά τους φοιτητές που απαιτούσαν την εξεταστική τους χωρίς καμία άσκηση βίας.

Τα μέλη του ΔΣ και οι αγωνιστές φοιτητές δεν λογοδοτούν σε κανέναν παρά μόνο στους συμφοιτητές τους. Οι φοιτητές δεν ενέργησαν ατομικά αλλά συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικής.

Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί καμία ποινή σε φοιτητές που αγωνίζονται για να μπορέσουν να σπουδάζουν και για να μπορούν να βρουν δουλειά με δικαιώματα.

Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού

24/11/11

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*