Ανακοίνωση Παρεμβάσεων Δ.Ε. για τις δηλώσεις Πιερρακάκη περί αντισημιτισμού της ΟΛΜΕ

Σύσσωμη κυβέρνηση, κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ – ακροδεξιές παραφυάδες και ΜΜΕ

ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό!

Νεομακαρθισμός ενάντια σε όποιον αντιτίθεται στο κράτος –τρομοκράτη του Ισραήλ!

Στην ίδια γραμμή ο «ψηφιακός» υπουργός Παιδείας Πιερρακάκης!

Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δίνουν την απάντηση!

Μετά τα τρολ του διαδικτύου, μετά τους πληρωμένους κονδυλοφόρους των εφημερίδων και των ιστοσελίδων έρχεται να επισφραγίσει την επίθεση στην ΟΛΜΕ και την επιβολή ενός ιδιότυπου νεομακαρθισμού, ο υπουργός Παιδείας αυτοπροσώπως.

Σε συνάντηση του με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας ο «ψηφιακός» υπουργός δηλώνει για την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ που καλούσε τους εκπαιδευτικούς να αφιερώσουν 2 διδακτικές ώρες τη Δευτέρα 6/11/2023 στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους σε αυτόν, ανάμεσα σε άλλα: «Ο αντισημιτισμός – και κάθε μορφής τυφλός φανατισμός – είναι απέναντι στις αξίες που υπηρετούμε, γι’ αυτό και το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ήδη βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου για την καταπολέμησή του, όπως έχει, εξάλλου, ήδη εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις».

Εκφράζει με τον πιο εμφατικό τρόπο την πλήρη ταύτισή του με το αφήγημα του κράτους -δολοφόνου του Ισραήλ περί “δικαιώματος αυτοάμυνας” με το οποίο δικαιολογεί τη σφαγή και τη γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού. Ταυτίζεται πλήρως με τη στάση των κυβερνήσεων της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με τη στάση του καθεστώτος απαρτχάιντ του Ισραήλ και την απόπειρα εξαφάνισης από την περιοχή της Μέσης Ανατολής ενός ολόκληρου λαού.

Ως μέλος μιας κυβέρνησης που αποτελεί και μέλος της ΕΕ, οι δηλώσεις του υπουργού δε θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές. Συμβαδίζουν με την εμπλοκή της Ελλάδας στα στρατιωτικά και οικονομικά σχέδια για την περιοχή της Μεσογείου. Η στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στις τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), το φασιστικό καθεστώς της Αιγύπτου και το καθεστώς απαρτχάιντ του Ισραήλ, καθώς επίσης και η οικονομική συνεργασία των κυβερνήσεων Ελλάδας –Κύπρου –Ισραήλ –Αιγύπτου κάτω από την ομπρέλα των ΗΠΑ και της ΕΕ για την εκμετάλλευση των ΑΟΖ της Μεσογείου, καθορίζουν και τη στάση τόσο της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και των μελών της. Άλλωστε, η χρήση της βάσης στη Σούδα και του αεροδρομίου της Ελευσίνας για να εξυπηρετήσουν το μακελειό που συντελείται εδώ κι ένα μήνα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού καταδεικνύουν την ενεργή εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτό.

Ως Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε. δηλώνουμε τα παρακάτω σε κάθε κατεύθυνση:

 • Το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να αντισταθεί στην κατοχή και να διεκδικήσει ανεξάρτητο ενιαίο παλαιστινιακό κράτος δεν είναι τρομοκρατία. Ο λαός της Παλαιστίνης έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει να ζήσει χωρίς κατοχή, ελεύθερος, με δικαιοσύνη και ανεξαρτησία! Το Ισραήλ έχει εκθρέψει ένα τέρας μιλιταρισμού και φασισμού στο εσωτερικό του, στην αγκαλιά των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (της Μ. Βρετανίας αρχικά, των ΗΠΑ και της Ε.Ε. στη συνέχεια) που δεν διστάζουν να αποδέχονται ένα καθεστώς αποικιοκρατίας για να ελέγχουν τη Μέση Ανατολή.
 • Θυμίζουμε στην ελληνική κυβέρνηση, στον υπουργό, στα τρολ του διαδικτύου, στους πληρωμένους κονδυλοφόρους των εφημερίδων ότι τόσο η ΟΛΜΕ, όσο και τα πρωτοβάθμια συνδικάτα των εκπαιδευτικών και στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν σφυρηλατήσει ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό διοργανώνοντας καμπάνιες στήριξης και οικονομικής ενίσχυσης προσπαθειών για την ανέγερση σχολείων στη Γάζα και τη Δυτική όχθη πολλές δεκαετίες τώρα. Έχουν οργανώσει αποστολές αλληλεγγύης στην Παλαιστική τουλάχιστον 2 φορές στα τελευταία χρόνια.
 • Επίσης τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι η αντίθεση στο κράτος δολοφόνο και τρομοκράτη του Ισραήλ δε σημαίνει αντισημιτισμό. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση που στελέχη της υπήρξαν αρνητές του ολοκαυτώματος των Εβραίων και προέρχονται από τον ακροδεξιό χώρο, να κάνει μαθήματα αντισημιτισμού στους εκπαιδευτικούς που έχουν δείξει έμπρακτα ότι δεν κάνουν διακρίσεις και ότι αφοσιώνονται σε κάθε παιδί ξεχωριστά ανεξάρτητα φυλής, θρησκείας, φύλλου ή άλλης διαφορετικότητας. Πόσο μάλιστα που τα σωματεία της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα πρωτοστάτησαν στον αγώνα ενάντια στις νεοναζιστικές οργανώσεις τα τελευταία χρόνια.
 • Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως θύμα από τη στιγμή που 75 χρόνια τώρα έχει δολοφονήσει χιλιάδες παλαιστίνιους, έχει καταστήσει εκατομμύρια παλαιστινίων πρόσφυγες σε ολόκληρη την υφήλιο, έχει καταπατήσει τη γη τους έχοντας εγκαθιδρύσει καθεστώς απαρτχάιντ και διαχωρισμού σε όλα τα επίπεδα, έχει μετατρέψει τη λωρίδα της Γάζας σε ένα σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο οποίο στοιβάζονται 2,5 εκ. Παλαιστίνιοι αποκλεισμένοι από γη, αέρα και θάλασσα. Δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως θύμα τη στιγμή που δολοφονεί χιλιάδες άμαχους και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε εθνοκάθαρση. Δεν μπορεί να θεωρηθεί κράτος που σέβεται τις διεθνείς συμβάσεις και σέβεται τα δικαιώματα των λαών για αυτοδιάθεση.
 • Μπορεί ο υπουργός και η κυβέρνηση, ακολουθώντας το παράδειγμα των κυβερνήσεων της ΕΕ να ταυτίζονται με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ, αλλά ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία στην Ελλάδα εδώ και εβδομάδες βρίσκεται στους δρόμους και διαδηλώνει στο κέντρο της Αθήνας και τις γειτονιές εκφράζοντας τη καταδίκη του στην επιχειρούμενη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Το ίδιο συμβαίνει και στις πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου όλου, όπου οι λαοί μάχονται στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για ανεξάρτητο κράτος και για το δικαίωμά του στην αυτοδιάθεση.
 • Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, τα πρωτοβάθμια σωματεία να μην πτοηθούν από τις συντονισμένες επιθέσεις της κυβέρνησης, των κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και των ακροδεξιών δεκανικιών του συστήματος που ξεπλένουν τον πραγματικό αντισημιτισμό τους υποστηρίζοντας το κράτος του Ισραήλ, αλλά και των ΜΜΕ, να συντονίσουν τη δράση τους και να συνεχίσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και την καταδίκη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ. Να υψώσουμε παγκόσμιο τείχος αλληλεγγύης και στήριξης του παλαιστινιακού λαού, απέναντι στην προσπάθεια απομόνωσής του και κατασυκοφάντησής του.

Να προχωρήσουν συντονισμένα σε:

 • Ανακοίνωση καταγγελία για τις δηλώσεις του Υπουργού που συκοφαντεί τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς χαρακτηρίζοντας τους αντισημίτες.
 • Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα σε συντονισμό με σωματεία και ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
 • Έκδοση αφίσας αλληλεγγύης  στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.
 • Οργάνωση και κλιμάκωση των παρεμβάσεων αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό από τις ΕΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με τα μαθητικά συμβούλια και τους συλλόγους γονέων (εκδηλώσεις, συζητήσεις, προβολές φιλμ κλπ.).
 • Καλούμε τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τις Ομοσπονδίες και τα Ε.Κ. να καταγγείλουν την επίθεση της κυβέρνησης και του υπουργού στην ΟΛΜΕ και να καταδικάσουν την προσπάθεια επιβολής νεομακαρθισμού ενάντια στις απόψεις και τις δράσεις σωματείων και των μελών τους.

Διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

 • Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Νίκη στην παλαιστινιακή αντίσταση.
 • Αλληλεγγύη στον αγώνα των Παλαιστινίων που αγωνίζονται για τον τερματισμό της κατοχής και των εποικισμών, τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στην πατρική τους γη, για ελευθερία, δικαιοσύνη, ισότητα, ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση. Για την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού από κάθε καταπίεση και εκμετάλλευση.
 • Να ηττηθεί το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ.
 • Όχι στον αιματοβαμμένο άξονα με ΗΠΑ – Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου.
 • Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, έξω οι βάσεις από την Ελλάδα.
 • Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού.
 • Να σταματήσει τώρα η επιχείρηση εθνοκάθαρσης της Γάζας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*