Φορείς Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής: Ανοιχτό κάλεσμα για συντονισμό και δράση ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ το χαράτσι της ΔΕΗ!

Ανοιχτό κάλεσμα για συντονισμό και δράση

ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ

Στον καιρό του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου, των παλιών και νέων συμφωνιών για τη «σωτηρία» μας, των συνεχιζόμενων άδικων και βάρβαρων μέτρων, της τρόικας και της νέας κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», το έργο που παίζεται καταντάει δράμα με θεατές όλους εμάς, απλούς εργαζόμενους (ακόμα …) που ζούμε (;) από το μισθό μας, συνταξιούχους, μικρούς ιδιοκτήτες καταστημάτων, άνεργους και νέους. Ένας πραγματικός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη με μοναδικά θύματα την εργαζόμενη πλειοψηφία: μειώσεις μισθών και συντάξεων, μείωση των κοινωνικών δαπανών, αύξηση των ειδών πρώτης ανάγκης και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Όμως, στον τόπο που μένουμε και τα υπόλοιπα προβλήματα, που βιώνουμε καθημερινά είναι τεράστια: χωματερή, εργοστάσια καύσης, εγκατάλειψη των δημόσιων υποδομών (δρόμοι, πλατείες, κλπ), μείωση των μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία), σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς βιβλία και πετρέλαιο για τον χειμώνα, αθλητισμός επί πληρωμή και μαρασμός των αθλητικών συλλόγων.

Ένα ακόμη κρίσιμο επεισόδιο αυτού του πολέμου είναι το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ που προσπαθούν να επιβάλλουν με εκβιαστικό τρόπο υπό την απειλή της διακοπής του ρεύματος σε όσους δεν το πληρώσουν. Είναι όχι μόνο αντισυνταγματικό να μετατρέπεται ο λογαριασμός ρεύματος σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό, αλλά και απαράδεκτο να στερείται κάποιος ένα απολύτως αναγκαίο κοινωνικό αγαθό.

Αποφασίσαμε να οργανωθούμε και να αντισταθούμε! 

Για όσους δεν έχουν ή αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι, την Παρασκευή 18/11/2011, στις 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου (Μπουμπουλίνας και 17ης Νοέμβρη), συζητάμε και αποφασίζουμε:

Τρόπους μη πληρωμής

Οργάνωση βοήθειας σε όσους κινδυνεύουν να τους κόψουν το ρεύμα

Επανασύνδεση κομμένου ρεύματος

Διαμαρτυρία και αποκλεισμό της ΔΕΗ

Συντονισμό με άλλες γειτονιές / συλλογικότητες

Προτάσεις για άλλες δράσεις

  • ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής
  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής
  • Επιτροπής Αγώνα Φυλής για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής
  • Σκακιστική Πολιτιστική Κίνηση Φυλής
Ετικέτες , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *