ΔΑΚΕ –ΣΥΝΕΚ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ!

Είναι σαφές πλέον ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει ένα και μόνο στόχο: τη διάλυση του συνδικάτου ως οργάνου αγώνα και διεκδίκησης. Δεν εξηγείται αλλιώς η απόφαση που πήραν την Τετάρτη 16/11 το βράδυ, να ορίσουν για το Σάββατο 19/10 τη Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ που είχαν αναβάλει δυο μέρες πριν γίνει, την Πέμπτη 20/10, με τη γελοία δικαιολογία της αδυναμίας εξεύρεσης αίθουσας ικανής να φιλοξενήσει 150 το πολύ ανθρώπους στην Αθήνα! Τότε ο στόχος τους ήταν να εμποδίσουν να εκφραστεί η βούληση της βάσης του κλάδου για μη συμμετοχή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα υπηρεσιακά συμβούλια, καθώς 37 ΕΛΜΕ θα προσέρχονταν στη Γ.Σ. με απόφαση αποχής από τις ηλεκτρονικές εκλογές και –όπως αποδείχτηκε από την επιλογή τους να την αναβάλουν- θα ανέτρεπαν την απόφαση του ΔΣ για συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές.

Και αν η αναβολή είναι ένας τρόπος να τρόπος να μην εκφραστεί η βούληση του κλάδου, ο άλλος είναι να γίνει η Γ.Σ. των προέδρων σε χρόνου που δεν θα προλάβουν όχι Γενικές Συνελεύσεις να γίνουν, αλλά με δυσκολία θα συνεδριάσουν και τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ! Και αυτό γιατί η απόφαση πάρθηκε Τετάρτη (16/11) το βράδυ, όταν στις 17/11 είναι η επέτειος του Πολυτεχνείου και οι εκπαιδευτικοί ούτε που θα προλάβουν να αντιληφθούν την πιθανότητα να γίνουν συνελεύσεις των ΕΛΜΕ στις 18/11. Αυτοί λοιπόν που δεν μπορούσαν να βρουν μια αίθουσα επί ενάμιση μήνα, θεωρούν ότι θα κινητοποιήσουν τον κλάδο για να κάνει συνελεύσεις σε 48 ώρες!

Η μεθόδευση ενορχηστρώθηκε από την παράταξη των ΣΥΝΕΚ και βρήκε πρόθυμο σύμμαχο στην υλοποίηση της, τη ΔΑΚΕ. Πιο συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που συζητούσε το θέμα του ορισμού της Γ.Σ. των προέδρων, στην πρόταση που έγινε από τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις για Γ.Σ. στις 26/11 και με την οποία συμφωνούσε το ΠΑΜΕ, οι ΣΥΝΕΚ απάντησαν ότι αδυνατούν να συμμετάσχουν λόγω προγραμματισμένης παραταξιακής διαδικασίας και δήλωσαν ότι θα πρότειναν τις 03/12, αλλά …φοβούνται πιθανή καταγγελία των Παρεμβάσεων(!) και γι’ αυτό προτείνουν η Γ.Σ. να γίνει άμεσα! Στην πρόταση αυτή φάνηκε να ανταποκρίνεται η ΔΑΚΕ που μέχρι τότε αρνιόταν κάθε συζήτηση για Γ.Σ. των προέδρων. Για τους λόγους που αναφέραμε απορρίψαμε τη διεξαγωγή της Γ.Σ. με διαδικασίες εξπρές και προτείναμε να γίνει στις 03/12 (που θεωρητικά δεν θα είχαν αντίρρηση και η ΣΥΝΕΚ). Με την ημερομηνία αυτή συμφώνησε και το ΠΑΜΕ και η ΠΕΚ, αλλά τελικά ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ επέμειναν στο να γίνει η συνέλευση άμεσα!

Είναι προφανές ότι ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ προχώρησαν σε αυτή την κίνηση γιατί θέλουν να μη βρεθούν αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της τακτικής τους όλο το προηγούμενο διάστημα και γιατί θέλουν να παραλύσουν τις διαδικασίες και τις αντιδράσεις του κλάδου. Δεν θέλουν να απολογηθούν για την πραξικοπηματική αναβολή της προηγούμενης Γ.Σ.. Δεν θέλουν να συζητήσει και να τοποθετηθεί στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ ο κλάδος για τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στους αιρετούς που βγήκαν από τις ηλεκτρονικές ψευτοκλογές της αποχής, των μεθοδεύσεων και των εκβιασμών. Δεν θέλουν να πάρει αποφάσεις ενάντια στην αξιολόγηση, ενάντια στους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές, μάχες που εξακολουθούν να δίνουν με Απεργία -Αποχή δεκάδες ΕΛΜΕ. Δεν θέλουν να συζητήσει σοβαρά ο κλάδος για ένα σχέδιο αγώνα με κλιμάκωση και διάρκεια, ώστε να αξιοποιηθεί η δυναμική της απεργίας της 9ης Νοέμβρη. Κυρίως όμως θέλουν να απαξιωθεί η ΟΛΜΕ ως συνδικάτο αγώνα και μεθοδεύουν την ουσιαστική διάλυση της!

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Την απάντηση στη μεθόδευση διάλυσης θα τη δώσει ο κλάδος με κάθε τρόπο και με κάθε ευκαιρία! Επιμένουμε στην τοποθέτηση των Παρεμβάσεων στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ:  πρέπει να υπάρξει αγώνας διαρκείας με προοπτική κλιμάκωσης. Με κλαδική απεργία στις 9 Δεκέμβρη και νέες γενικές συνελεύσεις αμέσως μετά που θα αποφασίσουν συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα με νέα 48ωρη απεργία!

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις και το συντονισμό των ΕΛΜΕ, με πολύμορφες δράσεις, κινητοποιήσεις και απεργίες!

 

ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*