Ξεπουλούν τη ΛΑΡΚΟ – Πετούν στην ανεργία και ξεσπιτώνουν τους εργάτες!

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΕΙΑ και  ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ

Μαζικό ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση και τις απολύσεις!

Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει η ωμή αντεργατική απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να πετάξει, μέσα στο Φλεβάρη, κυριολεκτικά στο δρόμο τους εργάτες στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, που όχι μόνο τους καταδικάζει στην ανεργία αλλά τους πετάει και έξω από τα σπίτια που διέμεναν για δεκαετίες στη Λάρυμνα. Οι τρεις κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Σταϊκούρας, Σκρέκας και Χατζηδάκης, πιστοί στα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα δόγματα, οπαδοί του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, εκτελούν «πληρωμένα συμβόλαια» για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου και των λεγόμενων «επενδυτών». Κάτω από την αυστηρή επιτήρηση και εποπτεία της ΕΕ, επιχειρείται το ξεπούλημα μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες της χώρας και η παράδοσή όλου του πλούτου και των μεταλλευμάτων στα χέρια των μονοπωλίων, των ντόπιων και ξένων μεγιστάνων του πλούτου.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική τους οδήγησαν στην απαξίωση του εργοστασίου, στην υπολειτουργία και τον μαρασμό του στρώνοντας το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι με την ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, ανάμεσά τους και της ΝΔ που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, παίχτηκαν διάφορα κερδοσκοπικά παιχνίδια στην πλάτη της ΛΑΡΚΟ που την χρέωσαν με 500εκ. ευρώ, για να την παρουσιάσουν στη συνέχεια ως «ζημιογόνα» επιχείρηση και να στρώσουν το δρόμο για το ξεπούλημά της.

Οι ίδιοι λοιπόν που απαξίωσαν, ζημίωσαν και χρεοκόπησαν τη ΛΑΡΚΟ με την πολιτική τους, έρχονται τώρα με προκλητικότητα τάχα να την «εξυγιάνουν» για να την παραδώσουν «καθαρή» ως φιλέτο στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Ακολουθούν μάλιστα την ίδια απάνθρωπη συνταγή της «εξυγίανσης» απολύοντας όλους τους εργαζόμενους για να προσλάβουν ξανά ένα μόνο τμήμα από αυτούς πίσω με ακόμα χειρότερους εργασιακούς όρους. Για τους υπόλοιπους επιχειρούν να χρυσώσουν το χάπι της ανεργίας με προγράμματα «επιμόρφωσης» – ανεργίας και κοινωφελούς εργασίας.

Απαιτούμε να μην κλείσει το εργοστάσιο! Κανένας εργάτης στην ανεργία και άστεγος!

Στεκόμαστε πλευρό όλων των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ και των αγώνων των σωματείων τους!

Στηρίζουμε αποφασιστικά όλες τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων της ΛΑΡΚΟ! Καλούμε την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ να συμπορευτούν αγωνιστικά και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων της ΛΑΡΚΟ!

Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ!

Όχι στο ξεπούλημα, τις απολύσεις και το ξεσπίτωμα των εργατών!

Φεβρουάριος 2022

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*