Να βγούμε ξανά στο δρόμο του αγώνα! Πανεκπαιδευτικό μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης!

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι την Πέμπτη 11 Νοέμβρη στη 1.00μμ στα Προπύλαια!

Μετά την υπονόμευση και το κλείσιμο του αγώνα των εκπαιδευτικών από τις δυνάμεις του υποταγμένου συνδικαλισμού, η κυβέρνηση βρίσκει τώρα ανοιχτό έδαφος για να επιβάλει ανεμπόδιστα τα αντιεκπαιδευτικά – αντιδραστικά της σχέδια για το χτύπημα του Δημόσιου Σχολείου. Απαιτεί με αυταρχικό τρόπο από τους εκπαιδευτικούς να «συμμορφωθούν» και να στοιχηθούν όλοι στις περίφημες ομάδες εργασίας για την αξιολόγηση, συγχωνεύει μαζικά τμήματα στα σχολεία, εξακολουθεί να μην λαμβάνει το παραμικρό μέτρο για την προφύλαξη της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών μπροστά στην έξαρση της πανδημίας. Ταυτόχρονα ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το σύνολο των ψηφισμένων μέτρων από την κακόφημη «Τράπεζα Θεμάτων» ως την «Αυτονομία» της σχολικής μονάδας.

Με όχημα το ν. «Χατζηδάκη» η κυβέρνηση χτυπά τα σωματεία, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, βγάζει παράνομες τις απεργίες, όπως έκανε με την απεργία – αποχή. Προωθεί το φακέλωμα των σωματείων και όσων ασκούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Θέλει να καταστείλει και να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, να περιστείλει τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Η μαζική κινητοποίηση του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο ν. «Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη», έβαλε φρένο στην παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια την περασμένη χρονιά. Τώρα, ενόψει μάλιστα του γιορτασμού του Πολυτεχνείου, επιχειρεί να ενεργοποιήσει το μέτρο και να καθιερώσει έτσι την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους των Πανεπιστημίων. Μπροστά σ’ αυτή την εξέλιξη αλλά και απέναντι στο σύνολο των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που βάζουν ολοένα και περισσότερους ταξικούς φραγμούς στις σπουδές των νέων παιδιών (ΕΒΕ, διαγραφές φοιτητών κλπ), το φοιτητικό κίνημα βγαίνει ξανά στο δρόμο του αγώνα.

Πιάνοντας το νήμα από τη μεγαλειώδη 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία στις 11/10, να βαδίσουμε ξανά και από κοινού με το φοιτητικό κίνημα στο δρόμο της αντίστασης και του αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι την Πέμπτη 11 Νοέμβρη στη 1.00μμ στα Προπύλαια!

Η αντιεκπαιδευτική πολιτική δεν είναι ανίκητη!

Όλοι στον αγώνα!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*