Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα του απεργού πείνας – δίψας Δ. Κουφοντίνα

Η κατάσταση της υγείας του Δ. Κουφοντίνα βρίσκεται σε οριακό σημείο και κρέμεται πλέον από μια κλωστή. Ο Δ. Κουφοντίνας έχει συμπληρώσει σχεδόν δύο μήνες απεργίας πείνας και δίψας διεκδικώντας το αυτονόητο, την ισονομία και την ισότιμη μεταχείριση από την μεριά της Πολιτείας. Η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει γενικότερα την πολιτική της με την πυγμή, τον ακραίο αυταρχισμό και την καταστολή. Επιπρόσθετα, στην περίπτωση του Δ.Κ, η πολιτική της είναι άτεγκτη και εκδικητική και θέτει σε ευθεία απειλή πλέον τη ζωή του.

Η άρνησή της να ικανοποιήσει το αίτημα της μεταγωγής του στις φυλακές του Κορυδαλλού, αλλά πολύ περισσότερο η διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε ό,τι αφορά το ισχύον νομικό καθεστώς, η παραποίηση και η καταπάτηση των όρων που η ίδια έχει ψηφίσει, καταδικάζει επί της ουσίας τον Δ.Κ στο θάνατο. Θυμίζουμε πως ο απεργός πείνας ζητά να μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού βάσει του νόμου που η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε και τον οποίο τώρα αγνοεί αποστερώντας αυτό το δικαίωμα προκλητικά. Η κυβέρνηση κλείνει τα αυτιά και τα μάτια μπροστά στις διαμαρτυρίες αλλά και τις εκκλήσεις του δημοκρατικού κόσμου, συλλογικοτήτων, νομικών και δικηγόρων, κοινοβουλευτικών κομμάτων για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του Δ.Κ.

Προσπαθεί να αποδράσει από το πρόβλημα επιχειρώντας να συνδέσει την έκφραση αλληλεγγύης στα δίκαια αυτά αιτήματα με τη στήριξη της πρακτικής και της δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν. Είναι μάταιος όμως ο κόπος της. Οι ίδιοι οι αγώνες του οργανωμένου μαζικού, λαϊκού και δημοκρατικού κινήματος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του, αποτελούν την πιο ισχυρή απόδειξη περί του αντιθέτου. Αποτελούν την καλύτερη απάντηση απέναντι στην κυβερνητική προπαγάνδα που αποπειράται να χειραγωγήσει την κοινωνία, να σπιλώσει τους αγώνες του λαού μας και να εκτρέψει το επίκεντρο του προβλήματος.

Πρέπει να είναι απαίτηση κάθε δημοκράτη η ισονομία και η ισότιμη μεταχείριση όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις από τη μεριά της επίσημης Πολιτείας. Αποτελεί θεμέλιο λίθο του Κράτους Δικαίου και βασικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα όλων. Η πολιτική αυτή συνιστά επί της ουσίας επαναφορά της θανατικής ποινής! Καταγγέλλουμε την ακραία αυταρχική και αντιδημοκρατική πολιτική της κυβέρνησης που με τη στάση της καταδικάζει τον απεργό πείνας – δίψας Δ. Κουφοντίνα στο θάνατο. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αίτημά του για τη μεταγωγή του στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*