Η κυβέρνηση να πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα για τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής!!

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές δεν είναι αναλώσιμο είδος!

Η κυβέρνηση να πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα για τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής!

Συνάδελφοι,

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα ειδικά σχολεία τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση λειτουργούν καθημερινά χωρίς καμία μέριμνα από την μεριά του Υπουργείου Παιδείας, αφού ουσιαστικά δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προφύλαξης των εργαζομένων σ’ αυτά αλλά και των μαθητών. Η αδιαφορία της κυβέρνησης και του Υπουργείου είναι εγκληματική! Όπως σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει το λαό έκθετο απέναντι στην πανδημία, έτσι και στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση μέχρι και σήμερα, 7 μήνες μετά, αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων αυτών. Την ίδια στιγμή γυρνά προκλητικά την πλάτη στα χρόνια προβλήματα που σήμερα, μέσα στην πανδημία, διογκώνονται. Η υποστελέχωση αρκετών μονάδων, η λειτουργία τους αρκετές φορές χωρίς νοσηλευτή, σε συνδυασμό με την αδυναμία σημαντικού ποσοστού των μαθητών να φορέσουν μάσκα, εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους μαθητές και τις οικογένειες τους όσο και για το εκπαιδευτικό και το ειδικό προσωπικό. Ακόμα και η πρόταση για τη διενέργεια τεστ σε εβδομαδιαία βάση δεν υλοποιείται, εκτός από κάποιες σποραδικές εμφανίσεις κλιμακίων του ΕΟΔΥ σε κάποια σχολεία, ενώ και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ που έχουν θεσπιστεί για την Γενική Εκπαίδευση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την μετάδοση του ιού σ’ ένα περιβάλλον που οι ανάγκες είναι διαφορετικές.

Παράλληλα στον τομέα των μεταφορών των μαθητών η κατάσταση θυμίζει την πολιτική της κυβέρνησης στα ΜΜΜ. Ως και σήμερα δεν έχει ληφθεί η παραμικρή πρόνοια για την αύξηση των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείων και την αραίωση των παιδιών σ’ αυτά. Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δώσει έστω και ένα ευρώ για την ενίσχυση των σχολείων ειδικής αγωγής, για τη στήριξη επί της ουσίας των παιδιών αυτών και των οικογενειών τους, για τους οποίους κατά τα άλλα επιδίδεται σε ρεσιτάλ υποκρισίας εμφανιζόμενη ως “κοινωνικά ευαίσθητη” στο δημόσιο λόγο με κάθε ευκαιρία.

Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερεύσει στα σχολεία αυτά, αφού η έλλειψη προσωπικού αλλά και καθηγητών θα ενταθεί. Μετά το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των Γυμνασίων, αρκετές συναδέλφισσες και συνάδελφοι είναι αναγκασμένοι να πάρουν άδειες ειδικού σκοπού. Την ίδια ώρα διευθυντές αρνούνται ουσιαστικά να χορηγήσουν άδειες ειδικού σκοπού σε αναπληρωτές και αναπληρώτριες ,με τη δικαιολογία ότι έχουν εξαντλήσει την κανονική τους άδεια που περιορίζεται σε 7 μέρες. Παράλληλα συγχωνεύονται τμήματα, οι ρυθμοί εντατικοποιούνται και ο καθημερινός κίνδυνος αυξάνεται, όχι μόνο από την πανδημία αλλά και από πιθανά ατυχήματα.

Απαιτούμε από την κυβέρνησης άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει στη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την πλήρη στήριξη όλων των Σχολείων Ειδικής Αγωγής! Εδώ και τώρα

  • Να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό (ειδικό, βοηθητικό, νοσηλευτικό κλπ) για την πλήρη στελέχωση των Σχολείων Ειδικής Αγωγής!

  • Όχι σε συγχωνεύσεις τμημάτων! Να μειωθούν τώρα οι μαθητές στα τμήματα! Να προσληφθούν τώρα εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων και των μαθητών!

  • Να δοθούν απρόσκοπτα άδειες ειδικού σκοπού σε όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές. Να μπει τέρμα στην αδικία και στην άνιση αντιμετώπιση των συναδέλφων μας!

  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ σε όλα τα σχολεία!

  • Μέσα υγιεινής και καθαριότητας σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους και των Δήμων! Προσωπικό στην καθαριότητα – τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους!

  • Περισσότερα σχολικά λεωφορεία για τη μεταφορά των μαθητών με όρους υγειονομικής προφύλαξης!

Καλούμε την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των συναδέλφων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού στην Ειδική Αγωγή και την απεργία διάρκειας που κήρυξε η Ομοσπονδία τους (ΠΟΣΕΕΠΕΑ).

Καλούμε

  • την ΟΛΜΕ να προκηρύξει τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας Τρίτη και Τετάρτη (16/2 – 17/2) για τους εκπαιδευτικούς στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής

  • τις ΕΛΜΕ να πάρουν ανάλογες αποφάσεις μέχρι το πέρας του ωραρίου των εκπαιδευτικών!

Οι αγώνες των εκπαιδευτικών και του ειδικού προσωπικού των ειδικών σχολείων είναι κοινοί!

Διεκδικούμε ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Μαζί θα παλέψουμε και μαζί θα νικήσουμε!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*