Δευτέρα 12/12 2μμ πανελλαδική ημέρα δράσης στο ΥΠΑΙΘ και στις ΔΔΕ για την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

  • Δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν οι νεοδιόριστοι ως πολιορκητικός κριός της αξιολόγησης

 Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε σε αλλεπάλληλα επεισόδια την προσπάθεια της κυβέρνησης και τηςυπουργού Παιδείας να κάμψει τη θαρραλέα αντίσταση του κλάδου ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης. Αφού έσυρε σε δικαστήρια ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, πλέον έχει μπει σε εφαρμογή ένα καινούριο σχέδιο: αυτό της τρομοκράτησης μεμονωμένων συναδέλφων/φισσών, αλλά και του πιο «ευάλωτου» κομματιού της εκπαιδευτικής κοινότητας, των νεοδιόριστων.

Ειδικά για τους νεοδιόριστους, στις 28/11 η υφυπουργός Παιδείας Μακρή ανακοίνωσε στη βουλή ότι θα ανακληθούν οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης που εξέδωσαν οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, για τους δόκιμους εκπαιδευτικούς που συμπλήρωσαν διετία από την πρόσληψή τους. Και πρόσθεσε ότι απόφαση της υπουργού παιδείας είναι να εφαρμοστούν οι διατάξεις της αξιολόγησης του νόμου 4823/2021 και για τους νεοδιόριστους δόκιμους εκπαιδευτικούς ΕΕΠ – ΕΒΠ, αναφορικά με τη μονιμοποίησή τους!

Continue reading

Την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη απεργούμε και κατεβαίνουμε στους δρόμους!

Όταν ο πληθωρισμός ξεπερνάει το 10%, εξαφανίζοντας τους εδώ και μια δεκαετία παγωμένους μισθούς των εργαζομένων και η κυβέρνηση αρνείται κάθε συζήτηση για αυξήσεις, για να μην χαθεί το «κεκτημένο» των παγωμένων μισθών που επιβλήθηκε την εποχή των μνημονίων, είναι η ώρα να κατέβουμε σε απεργία! Όπως σε όλη την Ευρώπη οι εργαζόμενοι έχουν αντιληφθεί ότι η ακρίβεια αντιμετωπίζεται μόνο με κινητοποιήσεις, έτσι και εδώ ήρθε η ώρα να συνεχίσουμε αυτό που άρχισε την 9η του Νοέμβρη και να δείξουμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.

Continue reading

Οδύνη για την τραγική απώλεια του μαθητή μας. Υπόσχεση αγώνα και διεκδίκησης

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε. 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

 6-12-2022

Οδύνη για την τραγική απώλεια του μαθητή μας

Υπόσχεση αγώνα και διεκδίκησης

Εκφράζουμε την οδύνη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του μαθητή μας, στους/στις μαθητ(ρι)ες και στους/στις εκπαιδευτικούς του σχολείου του, καθώς και στην κοινωνία των Σερρών.

Εκπαιδευτικοί και γονείς θρηνούμε για το τραγικό περιστατικό στο 9ο Δ.Σ. Σερρών που οδήγησε στο θάνατο 12χρονου μαθητή μας και τον τραυματισμό άλλων δύο εξαιτίας έκρηξης στο λεβητοστάσιο του σχολείου, όπου είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης.

Θρηνούμε και οργιζόμαστε για τις εγκληματικές ευθύνες όλων των “υπεύθυνων-ανεύθυνων” που αντί να φροντίσουν οι μαθητές μας να απολαμβάνουν σύγχρονα σχολικά κτήρια, χώρους ολόπλευρης γνώσης,χαράς και δημιουργίας, εγκαταλείπουν τα σχολεία μας στο έλεος της υποχρηματοδότησης, της κακοσυντήρησης και της απαξίωσης θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή εκπαιδευτικών και μαθητ(ρι)ών.

Οργιζόμαστε με την επιχείρηση μετάθεσης των ευθυνών ανάμεσα στους “υπεύθυνους- ανεύθυνους” ή στις πλάτες των εκπαιδευτικών. Πρώτος διδάξας μιας τέτοιας πολιτικής λογικής είναι ο Πρωθυπουργός που εκφράζει τα συλλυπητήριά του και την ίδια στιγμή με θράσος σπεύδει να απαλλαγεί της πολιτικής ευθύνης συμπληρώνοντας “… παρά το γεγονός πως η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να υποστηρίξουμε τη διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.”

Continue reading

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή Γιώργο Καββαδία!

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή Γιώργο Καββαδία, μέλος της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής , μέλος των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΒΑΣΕΩΝ Δ.Ε. και μέλος του  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ!

Η λογοκρισία, οι χουντικές πρακτικές, ο αυταρχισμός και η επιβολή δε θα περάσουν!

Καμία δίωξη – καμία απολογία!

Η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν επιδοθεί σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού, καταστολής και προσπάθειας τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού κινήματος. Η αρχή έγινε την προηγούμενη χρονιά με την προσφυγή της υπουργού στα δικαστήρια ώστε να βγει παράνομη η ΑΠΕΡΙΑ – ΑΠΟΧΗ από τις διαδικασίες αξιολόγησης που είχε μεγάλη συμμετοχή. Συνεχίζεται κι αυτή τη χρονιά με τις ίδιες μεθόδους. Επιβολή, αυταρχισμός, τρομοκράτηση αυτό είναι το μοντέλο της κυβερνητικής διαχείρισης των εκπαιδευτικών θεμάτων και προβλημάτων. Continue reading