Η ηρωική εξέγερση του Νοέμβρη ’73 είναι φωτεινός φάρος στον αγώνα του λαού για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΏΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ!

Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ και οι φονιάδες των λαών!

Κάτω η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας και της καταστολής!

Συμπληρώνονται φέτος 47 χρόνια από τον μεγαλειώδη ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτικο-φασιστική δικτατορία. Ο Νοέμβρης του ’73 αποτελεί την ιστορική συνέχεια του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ – ΔΣΕ και των ένδοξων αγώνων του λαού μας για λευτεριά και κοινωνική προκοπή. Το αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα, με κέντρο το Πολυτεχνείο, έγινε η θρυαλλίδα που πυροδότησε τον παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στο φασιστικό καθεστώς της δικτατορίας και στην ωμή επέμβαση των ΗΠΑ στη χώρα μας. Σχεδόν μισό αιώνα μετά, παρά τη λυσσασμένη προσπάθεια όλων των αντιδραστικών κυβερνήσεων να θάψουν το Πολυτεχνείο και να το μετατρέψουν σε μουσείο, η εξέγερση του λαού και της ανυπότακτης νεολαίας παραμένει, σε πείσμα των καιρών, σύμβολο του αγώνα και φωτεινός φάρος παρά τη συκοφαντία και τη διαστρέβλωση.

Η φετινή 47ηεπέτειος σημαδεύεται από την ακραία αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική που εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ, ενάντια στο λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την πανδημία. Όπως σχεδόν σε όλες τις χώρες του πλανήτη, έτσι και στη χώρα μας, οι λαοί δοκιμάζονται από την ακραία φτώχεια, τη γιγάντωση της ανεργίας, την εγκατάλειψη των Δημόσιων Συστημάτων Υγείας. Η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της συντρίβει όσες εργατικές κατακτήσεις άφησε όρθια η μνημονιακή θύελλα. Το οκτάωρο και οι εργασιακές σχέσεις συνθλίβονται. Τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών βγαίνουν στο σφυρί. Τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα, η απεργία και η διαδήλωση μπαίνουν στο γύψο. Στη Δημόσια Παιδεία επιβάλλονται νεοφιλελεύθερα και αντιεκπαιδευτικά μέτρα που καταβυθίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς. Η υγεία του λαού μας απειλείται από τη διαχρονική και εγκληματική πολιτική της εγκατάλειψης του ΕΣΥ που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Με όχημα την πανδημία, η κυβέρνηση της ΝΔ επιβάλλει πρωτοφανή κατασταλτικά μέτρα και απαγορεύσεις. Για πρώτη φορά η διαδήλωση στις 17 Νοέμβρη μπαίνει σε καθεστώς απαγόρευσης από την κυβέρνηση. Ο Μητσοτάκης και ο Χρυσοχοϊδης ετοιμάζονται να εξαπολύσουν ακραία αστυνομοκρατία και καταστολή για να χτυπήσουν τη διαδήλωση στις 17 Νοέμβρη, με τις πλάτες του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή ο κίνδυνος εμπλοκής της χώρας μας στο σκηνικό πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή μας εντείνεται. ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ δηλώνουν υποταγή σε ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και στα σχέδια του ιμπεριαλισμού στην περιοχή. Οι λαοί στην περιοχή μας βρίσκονται αντιμέτωποι με επικίνδυνες εξελίξεις στο έδαφος του εθνικισμού που καλλιεργείται. Οι  επικίνδυνες επιλογές υπέρ του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών ενάντια στα συμφέροντα και τις ανάγκες των λαών της περιοχής φανερώνονται και από το γεγονός ότι δίνονται 2.5 δις για στρατιωτικούς εξοπλισμούς την ίδια στιγμή που δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για υγεία, παιδεία και βυθίζουν το λαό στη φτώχεια και την ανεργία.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες η εξέγερση του Νοέμβρη ’73 παραμένει ζωντανή και επίκαιρη! Κόντρα στο ζοφερό σκηνικό της καταστολής και της κυβερνητικής τρομοκρατίας καλούμε τους εκπαιδευτικούς με τα σωματεία τους σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία την Τρίτη 17 Νοέμβρη!

  • Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!
  • Αγώνας για Ψωμί – Παιδεία – Υγεία – Ελευθερία!
  • Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ! – Έξω από την ΕΕ!

17 Νοέμβρη – Όλοι στις διαδηλώσεις για να τιμήσουμε το Πολυτεχνείο!

Ετικέτες .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *