Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις!

Με μαζικό αγώνα απαντάμε στην κρατική καταστολή και την αστυνομοκρατία!

Συνάδλεφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ θέτει άμεσα σε εφαρμογή τον ακραία αντιδημοκρατικό χουντονόμο για τις διαδηλώσεις που ψήφισε το καλοκαίρι δια της άγριας αστυνομικής βίας και καταστολής. Τα ΔΣ των ΟΛΜΕ – ΔΟΕ αλλά και πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων δέχθηκαν σήμερα Τετάρτη 16/9 τηλεφωνήματα από τη ΓΑΔΑ αλλά και από τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές που τους ζητούσαν στοιχεία των λεγόμενων “διαμεσολαβητών”, των υπευθύνων δηλαδή για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 17/9 στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα εκπαιδευτικά σωματεία έρχονται αντιμέτωπα με την κυβερνητική καταστολή και την απόπειρα εφαρμογής του νέου χουντονόμου. Ήδη στο πρώτο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα τέλη του Αυγούστου οι αστυνομικές δυνάμεις, προσπάθησαν να εφαρμόσουν το νέο νόμο, και να απαγορεύσουν την πραγματοποίηση της διαδήλωσης. Η αγωνιστική στάση όμως των εκπαιδευτικών που βρέθηκαν στη διαδήλωση, ακύρωσε στην πράξη την εφαρμογή της κατασταλτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή – για τα μεταπολιτευτικά χρονικά – ενέργεια της κυβέρνησης της ΝΔ η οποία βάζει ευθέως στο στόχαστρο την οργανωμένη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος και τις διαδηλώσεις. Με τη συγκεκριμένη ενέργεια η κυβέρνηση επιχειρεί να ασκήσει πιέσεις και να τρομοκρατήσει τα συνδικάτα και τον κλάδο της εκπαίδευσης που μάχεται καθημερινά για να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων από τα αδιέξοδα και τις παλινωδίες του ΥΠΑΙΘ. Για να επιβάλλουν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους θέλουν το λαό υποταγμένο και τρομοκρατημένο. Φοβούνται τη δύναμη του μαζικού λαϊκού αγώνα, της διαδήλωσης και της απεργίας γι αυτό και επιχειρούν με λύσσα να βάλουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες στο γύψο. Γι αυτό και κατασυκοφαντούν κάθε τόσο όσους κλάδους εργαζομένων αγωνίζονται διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους.

Δεν μας τρομοκρατούν!

Απέναντι στην κυβερνητική επιχείρηση καταστολής και τρομοκράτησης του εκπαιδευτικού κινήματος και των σωματείων, να απαντήσουμε με τον ενιαίο μαζικό αγώνα μας! Να ακυρώσουμε στην πράξη την πολιτική της καταστολής, της αστυνόμευσης και της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Με τους αγώνες μας περιφρουρούμε το αναφαίρετο δημοκρατικό μας δικαίωμα στη διαδήλωση και την απεργία!

Καλούμε την ΟΛΜΕ να καταδικάσει την πολιτική της κυβέρνησης και να μην δηλώσει ονόματα υπευθύνων. Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ να καταδικάσουν απερίφραστα τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Όσα σωματεία δεχθούν πιέσεις και ενοχλήσεις να τις καταγγείλουν άμεσα στην Ομοσπονδία.

Όλοι στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 17/9!

Απαιτούμε

– 15 μαθητές στα τμήματα!

– μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών!

– να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία!

– προσλήψεις μόνιμου προσωπικου στην καθαριότητα!

– Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Παιδεία για όλο το λαό!

Με ενιαίο μαζικό αγώνα υπερασπίζουμε τη διαδήλωση και την απεργία!

Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική!

Όλοι στους δρόμους!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*