Αριστερή Πρωτοβουλία Β’ ΕΛΜΕ Αχαΐας: Οι εργαζόμενοι και ο λαϊκός παράγοντας θα δώσουν τη λύση

Η Αριστερή Πρωτοβουλία, το σχήμα των Παρεμβάσεων στην Β’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, συγκροτείται στην κατεύθυνση ενίσχυσης των πλατειών δημοκρατικών διαδικασιών στο σωματείο ώστε να αποκρούσουμε την επίθεση στον κλάδο και την κοινωνία, να διεκδικήσουμε Παιδεία και Εργασία με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.

Το Ποτάμι Πίσω δεν γυρνά. Εμπρός για Μέτωπο Παιδείας – Υγείας – Εργασίας

Οι  εργαζόμενοι και ο λαϊκός παράγοντας θα δώσουν τη λύση.

Τα προσωπεία έπεσαν και ο βασιλιάς είναι πια γυμνός.

Ο συνασπισμός του κεφαλαίου, το  μαύρο μπλοκ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, αυτοί που χρεοκόπησαν τα όνειρα, τις αξίες, τον πολιτισμό και πάνω απ’ όλα τον ιδρώτα, τον κόπο και το μέλλον του λαού μας, έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Συμφωνούν σε όλα και ενώνονται για να διαλύσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και τον κοινωνικό ιστό.

Πάνω απ’ όλα συμφωνούν από κοινού στη στήριξη ψήφισης της νέας δανειακής συμφωνίας (Μνημόνιο) και στην από κοινού εφαρμογή της, που σημαίνει:

  • Απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
  • Ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη
  • Διάλυση της δημόσιας παιδείας και της υγείας με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.
  • Ξεπούλημα στο ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο όλων των δημόσιων αγαθών (νερό, ενέργεια κ.λπ.) μέσω των αποκρατικοποιήσεων των ΔΕΚΟ .
  • Βαθιά φορομπηξία, που θα ρίχνει ακόμα περισσότερο το βάρος στο εργατικό λαϊκό εισόδημα και θα χρεοκοπήσει εντελώς τα νοικοκυριά, ειδικά αυτά που είχαν δανειστεί το προηγούμενο διάστημα με απώλειες κατοικιών, αδυναμία πληρωμών των βασικών αναγκών επιβίωσης (νερού, ρεύματος, κ.λπ.)
  • Μείωση ακόμη περισσότερο των ήδη καταποντισμένων μισθών .
  • Διάλυση των Ταμείων που μετά το κούρεμα των ομολόγων τους θα αδυνατούν να δώσουν συντάξεις, για δε το εφάπαξ δεν τίθεται καν λόγος πότε και αν θα καταβληθεί.
  • Ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου κομματιού της δημόσιας διοίκησης με το πέρασμα σε ιδιώτες και στο κεφάλαιο των εφοριών, πολλών υπηρεσιών του δημοσίου κ.λπ., ώστε να υπάρχει ασφυκτικός κλοιός στην κοινωνία και να δρομολογούνται πιο εύκολα οι κατασχέσεις σπιτιών και οι πληρωμές των εκβιαστικών χαρατσιών.
  • Ιδιωτικοποίηση στους δήμους, στις υπηρεσίες και, μέσω του νέου Καλλικράτη, πέρασμα της υγείας και της παιδείας σε αυτούς με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας.
  • Τέλος, αλυσοδένουν τη χώρα σε ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα λιτότητας για το λαό σε συντονισμό με τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ με μόνο στόχο τη στήριξη των Τραπεζών και του Κεφαλαίου που προσπαθεί να βγει αλώβητο από την κρίση και να ανατάξει την κερδοφορία του.

Ειδικά στο χώρο της παιδείας, το νέο Μνημόνιο και η Κυβέρνηση του επιφυλάσσουν καταρχήν ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ .

    Από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Πανεπιστήμιο θα κυριαρχούν τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια όπως περιγράφονται από τη συνθήκη της Μπολόνια και τις κατευθύνσεις της ΕΕ και με μοχλό την αξιολόγηση με βάση τις ανάγκες της αγοράς θα εφαρμόζονται πολιτικές που μόνο στόχο θα έχουν να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

    Η πολιτική αυτή θα παραγκωνίσει τα κοινωνικά-παιδαγωγικά-ανθρωπιστικά κριτήρια, θα βάλει στην άκρη τη δημοκρατία και τις λαϊκές ελευθερίες κάτω από τη μπότα του αγοραίου χρηματοπιστωτικού ευρωπαϊκού μονόδρομου.

    Η δε αξιολόγηση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και ρόλο, και θα είναι με τα ίδια κριτήρια και αξίες που έχουν σήμερα οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, όπως Mounties κ.λπ. που αξιολογούν και καταδικάζουν κράτη, χώρες και λαούς.

   Ήδη ζούμε μέρες όπου παιδιά δεν έχουν να φάνε και λιποθυμούν μέσα στις τάξεις, αλλά με αυτήν την κυβέρνηση θα ζήσουμε τα χειρότερα.

  • Χιλιάδες απολύσεις και εφεδρεία στην εκπαίδευση.
  • Κλείσιμο σχολείων, συγχωνεύσεις και τριαντάρια τμήματα.
  • Ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις μισθών.
  • Ερήμωση ολόκληρων περιοχών ειδικά στην επαρχία από άποψη παροχής στοιχειώδους εκπαίδευσης.
  • Σχολεία χωρίς χρήματα για την αναγκαία λειτουργία τους (βιβλία – πετρέλαιο – αναλώσιμα κ.λπ.)
  • Αλλαγή του ρόλου των διευθυντών σε μάνατζερ με αναβαθμισμένες αρμοδιότητες για την εφαρμογή των κυβερνητικών επιλογών και μέτρων, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα ακόμα και να στέλνουν συναδέλφους στην απόλυση.
  • Κατάργηση ειδικοτήτων ή μαθημάτων, με αποτέλεσμα να μειώνονται θέσεις ή και να απολύονται συνάδελφοι, αρχής γενομένης από ειδικότητες όπως Γυμναστές, Πληροφορικής ή Τεχνικές κ.λπ.
  • Αυταρχικό πλαίσιο λειτουργίας στους θεσμούς και συγκεντρωτισμός για να περνάνε τα μέτρα κάτω από εκβιαστικά διλήμματα και προσπάθεια πειθάρχησης του κλάδου με διώξεις συνδικαλιστών, αιρετών κ.λπ.

Οι Εργαζόμενοι και ο Λαός τώρα ξέρουν, έμαθαν να αγωνίζονται, βγαίνουν στο προσκήνιο

Το ποτάμι της λαϊκής οργής δεν μπορούν να το σταματήσουν οι άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και του αστικού πολιτικού συστήματος.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ

 Για το μαζικό ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ κίνημα για όλους εμάς τους Δασκάλους, τους Καθηγητές στα σχολειά, τις δυνάμεις της εργασίας στους χώρους δουλειάς, τα σωματεία, τις εργατικές συνελεύσεις, τη νεολαία ένας είναι ο δρόμος: Η κλιμάκωση του εργατικού ξεσηκωμού και της λαϊκής εξέγερσης για να φύγει τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ή ΠΑΣΟΚ – ΝΔ ή ΝΔ -ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, η οποιαδήποτε εκδοχή της που ψηφίζει και εφαρμόζει τη δανειακή σύμβαση, τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται άμεσα η συγκρότηση ενός μαζικού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου αγώνα και ανατροπής της άθλιας αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και συνολικά του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

   Ενάντια σε ΕΕ – ΔΝΤ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ, για την απαλλαγή από τη δικτατορία των αγορών, των τραπεζιτών, του κέρδους και της ΕΕ.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές πρέπει τα σωματεία, τα συντονιστικά, οι συνελεύσεις με δημοκρατικό τρόπο να οργανώσουν τον αγώνα.

   Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ενωμένοι παρά ποτέ με βάση το κοινό ταξικό συμφέρον, γι’ αυτό και καλούμε όλες τις δυνάμεις της εργασίας σε κοινή δράση στο κίνημα στους δρόμους, στα σωματεία για τη δημιουργία ενός πλατύου μετώπου Παιδείας Υγείας Εργασίας .

   Αυτό πρώτα απ’ όλα περνάει από την αλλαγή των συσχετισμών στα σωματεία και στο εργατικό κίνημα, καθώς και από το διαχωρισμό και την περιθωριοποίηση της υπάρχουσας γραφειοκρατίας, η οποία ξεπουλάει τους αγώνες και τους εργαζόμενους.

   Πρέπει να μπουν στην άκρη οι δυνάμεις που στηρίζονται και στηρίζουν τα κόμματα εξουσίας (ΔΑΚΕ ΠΑΣΚΕ ) και να λειτουργήσουν οι συνελεύσεις και οι συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες για να αποκρούσουμε την επίθεση και να μην επιτρέψουμε καμία απόλυση – καμία εφεδρεία – κανέναν εκβιασμό.

   Καλούμε το ΠΑΜΕ  και τις δυνάμειςτης Συνεργασίας  να συμβάλλουν στην κοινή δράση και τον πολιτικό συντονισμό του αγωνιζόμενου λαού για τη συνολική ανατροπή της κυβέρνησης και της επίθεσης αντί να διαγκωνίζονται σε μάχες για την “ιδιοκτησία” του κινήματος, των σωματείων και των φορέων της λαϊκής πάλης, τις εντυπώσεις στα ΜΜΕ και τις δημοσκοπικές επιδόσεις.

   Μόνον όταν ξεπεράσουμε όλοι τα στενά κομματικά κριτήρια και βάλουμε μπροστά το συμφέρον των εργαζομένων και την κοινή δράση και ενότητα με βάση αυτό θα καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα ευρύ εργατικό κοινωνικό μέτωπο στην Παιδεία, στην Υγεία και την Εργασία που έχει ανάγκη η εποχή μας.

  Ο κάθε χώρος με τη δική του πολιτική αυτοτέλεια, αλλά όλοι μαζί στο κίνημα και στο σωματείο, για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης που δεχόμαστε.

   Από αυτή τη σκοπιά η Αριστερή Πρωτοβουλία το  Εκπαιδευτικό  σχήμα των Παρεμβάσεων  στην Β’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ είναι μια νέα προσπάθεια στο χώρο του σωματείου και συγκροτείται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των πλατειών δημοκρατικών διαδικασιών στο σωματείο ώστε να μπορέσουμε να αποκρούσουμε την επίθεση που γίνεται στον κλάδο και ευρύτερα στην κοινωνία μας και να διεκδικήσουμε μια Παιδεία και Εργασία με όρους αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης.

Με αφετηρία αυτή την οπτική κάνουμε κριτική στο υπάρχον Δ.Σ.  Που κυριαρχούν οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ για πολιτική ανυπαρξία όλο το προηγούμενο διάστημα που προφανώς οφείλεται στην αποδοχή και συναίνεση των παρατάξεων αυτών με όλες τις Κυβερνητικές λογικές .

 Γυρίζουμε λοιπόν σελίδα και ζητάμε την στήριξη των συναδέλφων για να λειτουργήσει το σωματείο μας με συλλογικές διαδικασίες  βάσης με ενότητα και όχι γραφειοκρατικά ώστε να  αντιμετωπίσουμε τις εφεδρείες τις απολύσεις την βάρβαρη κυβερνητική πολιτική αλλά και να διεκδικήσουμε να δώσουμε ελπίδα και όραμα να αγωνιστούμε  γιατί η ζωή είναι αγώνας και οι εκπαιδευτικοί ήταν πάντα μπροστά.

Για να κερδίσουν οι αγώνες μας.

1)Δημιουργία μαζικού εργατικού μετώπου Παιδείας – Υγείας – Εργασίας για την ανατροπή της Κυβέρνησης του Κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και της αντεργατικής της Πολιτικής, καθώς και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.

2)Να μην περάσει καμία απόλυση, καμία εφεδρεία και κανένα εκβιασμός .

3)Όχι στις συγχωνεύσεις σχολείων και στις καταργήσεις ειδικοτήτων. Όχι στα τριαντάρια τμήματα.

4)Διεκδικούμε αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις και την καταβολή ολόκληρου του εφάπαξ στους συναδέλφους .

5)Όχι στην ελαστική και ανασφάλιστη εργασία που προωθεί η κυβέρνηση, τώρα προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά.

6)Όχι στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με βάση τα κριτήρια της αγοράς, της ΕΕ και του υπουργείου .

7)Διεκδικούμε δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Όχι στα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας των σχολείων.

8)Διεκδικούμε ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο συνολικής και ολόπλευρης μόρφωσης (όχι στην κατάργηση των καλλιτεχνικών, της μουσικής, των Ξένων Γλωσσών κ.λπ. που προωθεί το Υπουργείο.

9) Να παλέψουμε μέσω της ΕΛΜΕ και άλλων σωματείων να μην πληρωθούν τα Χαράτσια,οι συνάδελφοι και ό λαός μας δεν αντέχουν άλλο.

Αριστερή Πρωτοβουλία Β’ ΕΛΜΕ Αχαΐας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Δ.Ε.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*