ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 22/4 -Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό σχέδιο νόμου για το Λύκειο

Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό σχέδιο νόμου για το Λύκειο

Να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα του κλάδου για το δημόσιο σχολείο 

Όλοι – όλες στην κινητοποίηση Μ. Δευτέρα 22 Απρίλη 18:30μμ έξω από τη Βουλή!

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στις 22 Απριλίου 18.30μμ έξω από τη Βουλή για να μην ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό σχέδιο νόμου για το Λύκειο. Για να ανακόψουμε τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ σε βάρος του δημόσιου σχολείου και του εκπαιδευτικού.

Για να προωθήσουμε τις βασικές διεκδικήσεις και τα αιτήματα του κλάδου.

Καταγγέλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που στα βήματα των προκατόχων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, φέρνει για μια ακόμη φορά νομοσχέδιο προς ψήφιση μέσα σε περίοδο κλειστών σχολείων και σχολών. Παραμονές Δεκαπενταύγουστου του 2017 ψήφισε τον αντιδραστικό  νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα έφερε για ψήφιση στη Βουλή το προσοντολόγιο – έκτρωμα. Μέσα στις διακοπές του Πάσχα ψήφισε τον αντιασφαλιστικό νόμο.

Το νέο αντιεκπαιδευτικό, αντιδραστικό νομοσχέδιο κατακρεουργεί το Λύκειο και την ήδη υποβαθμισμένη γενική εκπαίδευση, υψώνει νέους εξεταστικούς και ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των μαθητών, ολοκληρώνει τη διαμόρφωση μιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενιαίου σούπερ μάρκετ τίτλων χωρίς δικαιώματα και μαθητείας, για τις ανάγκες του εργοδότη και των κερδών του. Η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο αποδεικνύει ακόμη μια φορά τη χρησιμότητά της στην ΕΕ, τον ΟΟΣΑ και το ΣΕΒ για την εξυπηρέτηση της πολιτικής και των συμφερόντων τους σε βάρος των εργατικών, λαικών και νεολαιίστικων αναγκών.

Το αντιεκπαιδευτικό νσχ συνδέεται άμεσα με τις αντιδραστικές αλλαγές συνολικά στην εκπαίδευση και την εργασία των εκπαιδευτικών. Με την  αυτοαξιολόγηση των σχολείων από το Σεπτέμβρη και την προετοιμασία της  αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αργότερα. Το κλείσιμο τμημάτων και τη συρρίκνωση των σχολείων για να βγαίνουν τα δημοσιονομικά πλεονάσματα. Τη μείωση των θέσεων εργασίας στην εκπαίδευση και την απόλυση των χιλιάδων αναπληρωτών.

Με πανεκπαιδευτικό μέτωπο με γονείς, μαθητές, αναπληρωτές, αδιόριστους και φοιτητές μπορούμε να βάλουμε φραγμό στα σχέδια τους ! Να καταργήσουμε τους αντιλαικούς, αντιεκπαιδευτικούς νόμους! Να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας!

Απαιτούμε – διεκδικούμε – αγωνιζόμαστε

  • Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό σχέδιο νόμου.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών με βάση αποκλειστικά το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία. Καμιά απόλυση αναπληρωτή. Όχι στο προσοντολόγιο.
  • 20 μαθητές στο τμήμα – 15 στις Ομάδες Προσανατολισμού -10 στα εργαστήρια.
  • Όχι στην αξιολόγησηαυτοαξιολόγηση.
  • Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013.
  • Όχι στην υπονόμευση και υποβάθμιση των ΕΠΑΛ.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, να γίνουν δεκτά τα αιτήματα για τους πρώην διαθέσιμους.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, σύνταξη στα 30 χρόνια, όχι στις περικοπές.
  • Όλα τα προσφυγόπουλα στην πρωινή ζώνη των σχολείων.

Ενιαίο δωδεκάχρονο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*