ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΣ ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΣ ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ

 

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, που αφού έπαιξε για ακόμη μια φορά επικοινωνιακά με την υπόσχεση διορισμών, άφησε διαρροές στον τύπο σχετικά με το σύστημα διορισμών-προσλήψεων. Από αυτές επιβεβαιώνεται η θέσπιση ενός προσοντολογίου των τριών πυλώνων, με «ταβάνι» στην προϋπηρεσία αναφέροντας προκλητικά ότι «Το σκεπτικό για την απόφαση αυτή είναι ότι δεν πρέπει να αδικηθούν οι έχοντες αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα σε σχέση με τους έχοντες μακρά προϋπηρεσία». Υλοποιεί όλους τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, σε πλήρη υποταγή στις κατευθύνσεις ΕΕ-ΟΟΣΑ.

Πρόκειται για την ίδια προκλητική συμπεριφορά που ακολουθούν από την αρχή της χρονιάς τα στελέχη του υπουργείου, δηλαδή να μην δεσμεύονται απέναντι στις ομοσπονδίες και τα εκπαιδευτικά σωματεία για κανένα φλέγον ζήτημα της εκπαίδευσης. Καλούν μάλιστα σε ενημέρωση το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή, την ίδια ημέρα που έχουν ανακοινωθεί κινητοποιήσεις το μεσημέρι στο Υπ. Παιδείας! Δηλαδή σε αποστειρωμένο έδαφος μακριά από τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς. Επιδιώκει να νομιμοποιήσει μια διαδικασία προσχηματικού διαλόγου, επί ειλημμένων αποφάσεων.

Από την κατειλημμένη Περιφέρεια Αττικής από αναπληρωτές, συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ, απαιτούμε:

–           Την άμεση υλοποίηση ΤΩΡΑ του συνόλου των αιτημάτων μας. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί ΟΛΩΝ των αναπληρωτών με βάση αποκλειστικά το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία.

–           Την απόσυρση του προσοντολογίου της ανεργίας και της κατηγοριοποίησης.

–           Να καταγγελθεί από τις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ η πρακτική του Υπουργείου και να μην αποδεχτούν την πρόσκληση – πρόκληση. Η συνάντηση να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1μμ παρουσία του εκπαιδευτικού κινήματος.

Καλούμε όλους/όλες στην κατάληψη της  Περιφέρειας Αττικής.

Δίνουμε μαζικό παρόν αύριο στην απεργιακή συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας στις 12.30!

Κλιάφα Άρτεμις, ΔΣ ΔΟΕ

Δινοπούλου Βαγγελίτσα, αναπληρώτρια εκπ/κός, ΔΣ ΔΟΕ

Ζαγανίδης Χρήστος, ΔΣ ΟΛΜΕ

Ιωαννίδου Γιώτα, ΔΣ ΟΛΜΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*