Αγων. Παρέμβαση-Αλληλεγγύη-ΑΡΚ-Συνεργαζόμενοι: διακήρυξη και ψηφοδέλτιο εκλογών ΠΥΣΔΕ Ανατ. Θεσ/νίκης-ΑΠΥΣΔΕ Κ. Μακεδονίας(2018)

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Αλληλεγγύη

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση-Συνεργαζόμενοι

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

 • Δεν υποχωρούμε! Δεν συναινούμε! Αγωνιζόμαστε!
 • Ήρθε η ώρα να αποκαθηλώσουμε τους κυβερνητικούς αιρετούς
 • Με τα σωματεία μας υπερασπίζουμε την εργασία μας και το δημόσιο σχολείο
 • Πάλη ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ
 • Με αιρετούς αγωνιστές και συντονισμό των ΕΛΜΕ παρεμβαίνουμε μαχητικά στα Υ.Σ.

Αριστερά συνδικαλιστικά σχήματα και ανένταχτοι συνάδελφοι συμφωνήσαμε για κοινή κάθοδο στις εκλογές στα Υ.Σ. και απευθύνουμε πρόσκληση στήριξης στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που συγκροτήσαμε. Οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια διεξάγονται σε μια περίοδο που το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Είναι επιτακτική η ανάγκη να παρέμβουν τα σωματεία μας, οι ΕΛΜΕ, να αναδείξουμε αιρετούς όχι κυβερνητικούς εντολοδόχους, αλλά αιρετούς που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας και το δημόσιο σχολείο.

Νέα κανονικότητα ονομάζουν τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις πιστή στα δεσμά του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας, της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του ΝΑΤΟ. Η νέα κανονικότητα περιγράφεται με συντάξεις μειούμενες, χωρίς 13ο και 14ο μισθό για το δημόσιο τομέα, με ΕΝΦΙΑ, χαράτσια και συνεχή μείωση του αφορολόγητου ορίου, απλήρωτη και ελαστική εργασία, με μετανάστευση για τους νέους, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, πλειστηριασμούς κατοικίας-λαϊκής περιουσίας, χρέη, παιδεία και υγεία για λίγους. Απαιτεί αιματηρά πλεονάσματα και να ζούμε από τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι. Όμως δε βάζει ποτέ σε διαπραγμάτευση τη συνεχή μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, την απαλλαγή εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές, τη γιγαντιαία αύξηση των πολεμικών δαπανών και τη δημιουργία νέων βάσεων στα πλαίσια των πολεμικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Σε αυτή την κανονικότητα, που τραβά τουλάχιστον μέχρι το 2060 συμφωνούν και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ – Λεβέντης, Χ-Α.

Στο στόχαστρο δημόσιο σχολείο, εκπαιδευτικοί και μαθητές

Οι αντιδραστικές, ταξικές αναδιαρθρώσεις σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση συνεχίζονται. Ο ΟΟΣΑ εξωραΐζεται, η κουλτούρα της αξιολόγησης γίνεται στρατηγικός στόχος. Το Λύκειο εξελίσσεται σε εξεταστικό κέντρο, στη τριτοβάθμια εκπαίδευση τα μεταπτυχιακά επί πληρωμή αυξάνονται ενώ θα έπρεπε να είναι δωρεάν για ολους και επαγγελματικά δικαιώματα αμφισβητούνται συνεχώς. Πολλοί μαθητές «σπρώχνονται» στην άτυπη εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη μαθητεία. Ακόμη περικοπές, συγχωνεύσεις τμημάτων, μετακινήσεις εκπαιδευτικών, «ολιγομελή», υπερπληθώρα μαθητών στα τμήματα. Ο φτηνός και υποταγμένος εργαζόμενος είναι ο στόχος του «μεταμνημονιακού σχολείου» για αυτό θέλουν τους εκπαιδευτικούς να τους μετατρέψουν απλά σε διεκπεραιωτές ύλης, να σπάσουν τις συλλογικές δράσεις μας, να υποδαυλίσουν μικρούς εμφύλιους (σύγκρουση ειδικοτήτων, προσοντολόγιο διορισμού, ανταγωνισμό σχολείων, κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών, κ.ά.).

Η ηγεσία της ΟΛΜΕ είναι εκκωφαντικά απούσα

Οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ) στην ΟΛΜΕ απορρίπτουν όλες τις προτάσεις για αγωνιστικό σχεδιασμό για τα άμεσα προβλήματα: Θεωρούν λαϊκισμό τον ουσιαστικό αγώνα για τα ολιγομελή, έλλειψη πνεύματος διαλόγου την απαίτηση απόσυρσης των εξαγγελιών Γαβρόγλου για το Λύκειο, αδιανόητη την οργάνωση της απεργίας – αποχής για την αξιολόγηση, προτείνουν προσοντολόγιο για τους διορισμούς! Απέρριψαν όλα τα αιτήματα – διεκδικήσεις και μορφές πάλης που απαντάνε στην επίθεση και ροκάνισαν το χρόνο με συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων για τη διαμόρφωση εισήγησης , μία και κάθε βδομάδα από τότε που άνοιξαν τα σχολεία. Ενέκριναν Γ.Σ. όταν πλέον μίλησε η γνωστή ΑΔΕΔΥ, δηλώνοντας τη συμφωνία τους σε μία 24ωρη πανεργατική απεργία με αναμονή απόφασης της ΓΣΕΕ! Αποτελούν πλέον σταθερό κυβερνητικό μέτωπο και αρνούνται επίμονα να υπάρχει και η παραμικρή κριτική στα κυβερνητικά αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τόσο μεγάλη σύμπνοια στάσης των τριών δυνάμεων στην ακύρωση τελικά του ρόλου της Ομοσπονδίας. Ευθύνες για αυτή την κατάσταση στην ΟΛΜΕ έχει και το ΠΑΜΕ που αντιμετωπίζει τον αγωνιστικό σχεδιασμό επετειακά στα πλαίσια μιας 24ωρης απεργίας – διαμαρτυρίας για αυτό πάντα προτάσσει τις 24ωρες απεργίες με την ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ, διατηρώντας μόνο το δικαίωμα της ξεχωριστής συγκέντρωσης με βασικό στόχο την κομματική επένδυση.

Μόνος δρόμος, να ξαναβγούμε στους δρόμους

Απέναντι στην εκπαιδευτική οπισθοδρόμηση να αντιτάξουμε τα σωματεία, τους αγώνες μας. Επαναφέρουμε αιτήματα αιχμής του κλάδου για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις με αυξήσεις τώρα, για πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας, για μαζικούς διορισμούς και μονιμοποίηση των αναπληρωτών, για το ενιαίο δωδεκάχρονο με όλα τα παιδιά στο σχολείο και όλους τους εκπαιδευτικούς,. Πάλη για ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ και κατάργηση των μνημονίων.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ και οι αγώνες για την αποτροπή πλειστηριασμού σπιτιών στη Θεσσαλονίκη είναι μια ελπιδοφόρα εξέλιξη για τους εργαζόμενους και το κίνημα. Συνεχίσουμε το δρόμο του ανυποχώρητου παρατεταμένου πολύμορφου αγώνα διαρκείας που θα φτάσει μέχρι το τέλος της χρονιάς, στις πανελλαδικές εξετάσεις. Θα περιλαμβάνει πολύμορφες μορφές δράσης που θα εναλλάσσονται και θα καθορίζονται από τις Γενικές Συνελεύσεις. Επιδιώκουμε ο αγώνας να πάρει πανεκπαιδευτικά χαρακτηριστικά με τη συμμετοχή δασκάλων, μαθητών, γονιών και φοιτητών. Αναδεικνύουμε τον συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων.

ΠΥΣΔΕ–ΑΠΥΣΔΕ– ΚΥΣΔΕ:

μηχανισμοί πελατειακών σχέσεων και οι κυβερνητικοί αιρετοί γρανάζι τους

Η σημερινή κυβέρνηση για να προωθήσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της άλλαξε τα διορισμένα μέλη στα Υ.Σ., δεν υλοποίησε την υπόσχεσή της για τρίτο αιρετό, διατήρησε την αυταρχική δομή διοίκησης των περιφερειακών Διευθύνσεων, δεν επανέφερε τις περιοχές μετάθεσης, δεν κατάργησε το απόρρητο, δεν έδωσε οργανικές θέσεις για όλους, διατήρησε το απαράδεκτο καθεστώς των πλασματικά πλεοναζόντων, δεν έδωσε την αποκλειστική αρμοδιότητα επιλογής των διευθυντών στους συλλόγους, κ.ά.

Χιλιάδες συνεχίζουν να είναι οι αποσπασμένοι στα γραφεία, στο υπουργείο, στα βουλευτικά και κάθε είδους γραφεία, σε αμειβόμενες επιτροπές χωρίς κριτήρια, τα βολέματα και οι εξυπηρετήσεις. Χιλιάδες οι καθηγητές που είναι χωρίς οργανική θέση στο έλεος των αυθαιρεσιών των διοικήσεων. Όλα αυτά καλλιεργούν την ανασφάλεια και υπονομεύουν τη συλλογική δράση. Είναι χαρακτηριστικά ορισμένα πρόσφατα παραδείγματα για τη στάση του Υπουργείου των Διευθυντών Δ.Ε. και Περιφέρειας, καθώς και του ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ και την έκταση των αυθαιρεσιών :

 • Το Υπουργείο Παιδείας φέτος παραβίασε κάθε έννοια τήρησης κριτηρίων διαφάνειας και αντικειμενικότητας στις προσλήψεις των αναπληρωτών. Έκρυψε ολόκληρες λίστες κενών στην Ειδική Αγωγή (Α Θεσσαλονίκης, Πειραιάς, Ρέθυμνο) και τα κάλυψε στη συνέχεια στη β΄ φάση με επιλεκτικό τρόπο ((από τα 101 κενά τα 50 ήταν στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά και στο Ρέθυμνο).
 • Η ΔΔΕ, το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και οι αιρετοί για άλλη μια φορά απέκρυψαν 34 κενά Ειδικής Αγωγής τα οποία αναγκάστηκαν να κοινοποιήσουν μετά από διαμαρτυρίες των ΕΛΜΕ και αναπληρωτών.
 • Η ΔΔΕ, το ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κωλυσιεργεί εσκεμμένα όσον αφορά τις υπηρεσιακές μεταβολές, με στόχο την εξυπηρέτηση του «πελατολογίου» των αιρετών της ΔΑΚΕ, στα πλαίσια προεκλογικής περιόδου για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Το αποτέλεσμα: μεγάλες ελλείψεις σε πολλά ΓΕΛ και Γυμνάσια, σε βασικές ειδικότητες (φιλόλογοι, μαθηματικοί), την ίδια ώρα που κάποιοι παραμένουν προσωρινά τοποθετημένοι και καλά «κρυμμένοι» σε θέσεις δίχως ωράριο ή με ελάχιστες ώρες.
 • Η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης εμφανίζει παραποιημένα στοιχεία ακόμη και στην αιρετό που είναι εκλεγμένη με το κοινό μας ψηφοδέλτιο, αλλοιώνοντας την εικόνα από σχολεία, αποκρύπτοντας ή εμφανίζοντας πλασματικά κενά από τους πίνακες λειτουργικών τοποθετήσεων, προβαίνοντας σε συμπληρώσεις ωραρίου κατά αυθαίρετο και αδιαφανή τρόπο, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι δηλώσεις των συναδέλφων και η ανάγκη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, παρά μόνο οι επιθυμίες των «εκλεκτών».
 • H ΔΔΕ, το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και η Περιφερειακή Διεύθυνση με τη μέθοδο των «πλεοναζόντων» μετακίνησαν 5 εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ02 στην Ανατολική, παρακάμπτοντας τη διαδικασία των αποσπάσεων μέσω ΠΥΣΔΕ.
 • Την Πέμπτη 27/09 ζητήθηκε μέσω της ιστοσελίδας της ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης να γίνουν αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων) μέσα σε τρεις ώρες.
 • Το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσ/νίκης συνεχίζει να τοποθετεί συναδέλφους για συμπλήρωση ωραρίου χωρίς να τηρεί τα αναγκαία κριτήρια διαφάνειας που είναι κοινοποίηση των κενών και οι αιτήσεις των συναδέλφων.
 • Τι να περιμένουμε όμως από ένα ΠΥΣΔΕ που συνειδητά πρόπερσι πριμοδότησε τη γυναίκας του αιρετού της ΔΑΚΕ με μόρια. Μεθόδευσε την τοποθέτησή της και πήρε τα 6 μόρια της οργανικής της θέσης στην Ασπροβάλτα, αντί το 1 της Μενεμένης, σχολείο στο οποίο τη μετακίνησε παράτυπα για γραμματειακή υποστήριξη!
 • Η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης εμφανίζει παραποιημένα στοιχεία, αλλοιώνοντας την εικόνα από σχολεία, αποκρύπτοντας ή εμφανίζοντας πλασματικά κενά από τους πίνακες λειτουργικών τοποθετήσεων. Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα : σε Γυμνάσιο της Τούμπας δύο καθηγητές κλάδου ΠΕ86 μοιράζονται ωράριο 6 ωρών ως προσωρινά τοποθετημένοι, σε ΓΕΛ της Καλαμαριάς δίνουν φωτογραφικό κενό αντί ΠΕ78 ως ΠΕ80, κενό 18 ωρών ΠΕ06 σε ΓΕΛ της Θεσσαλονίκης, «σπάζει» για την εξυπηρέτηση άλλου εκπαιδευτικού.

Οι αιρετοί της ΔΑΚΕ και των ΣΥΝΕΚ, καθώς και η ΠΕΚ διαιωνίζουν την απαράδεκτη πρακτική των εξυπηρετήσεων. Δεν έβγαλαν ποτέ καμία ανακοίνωση για τις αυθαιρεσίες των διοικήσεων. Στα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ για να συγκαλύπτουν τους αιρετούς καταψηφίζουν τις καταγγελίες των Παρεμβάσεων και των άλλων αγωνιστικών παρατάξεων για τις αυθαιρεσίες του ΠΥΣΔΕ. Οι αιρετοί των ΣΥΝΕΚ αφομοιώθηκαν πλέον στο ρόλο αιρετών του κυβερνητικού συνδικαλισμού στα πρότυπα των αιρετών της ΔΑΚΕ με βεβαρυμμένο παρελθόν στις εξυπηρετήσεις και λειτουργούν ως εκπρόσωποι του υπουργείου και της διοίκησης. Οι αιρετοί τους πλέον έχουν σφιχταγκαλιαστεί με τα Υπηρεσιακά Συμβούλια σε τέτοιο σημείο που το ίδιο μέλος τους είναι την ίδια στιγμή τακτικό μέλος στο ΠΥΣΔΕ και στο ΑΠΥΣΔΕ και αναπληρωματικό μέλος στο ΚΥΣΔΕ. Οι εκλογές για τα Υ.Σ. είναι οι μοναδικές χωρίς απολογισμό των αιρετών!

Ευθύνες όμως για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που επικρατεί στο ΠΥΣΔΕ έχει και το ΠΑΜΕ που εδώ και χρόνια ούτε αποκαλύπτει, ούτε καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες.

Μόνο η μαζική παρουσία του κινήματος θα αλλάξει το τοπίο!

Διεκδικούμε την εκλογή αιρετών στα ΠΥΣΔΕ Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης και στο ΑΠΥΣΔΕ Κεντρική Μακεδονίας

Δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο που διαδραματίζουν τα Υ.Σ. Δεν μπορούμε, όμως, να αφήνουμε χιλιάδες καθηγητές στο έλεος των διοικήσεων και οι Υπηρεσιακές τους Μεταβολές να ρυθμίζονται κατά το δοκούν. Οι μόνοι που μπορούν να αντιπαρατεθούν σε αυτή την κατάσταση είναι τα σωματεία μας, οι ΕΛΜΕ. Με αγωνιστική εκπροσώπηση που θα στηρίζεται στο κίνημα, με ιδέες, σχέδιο, με αντίλογο, με ονομαστική δημοσιοποίηση των αυθαιρεσιών, με κριτήρια παντού και στα πάντα και ενεργοποίηση των καθηγητών να αναζωογονήσουμε αγωνιστικές διαθέσεις και να φέρουμε αποτελέσματα. Απαιτούμε πλήρη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ – ΚΥΣΔΕ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΑΠΥΣΔΕ – Δ.Δ.Ε. – ΠΥΣΔΕ με δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων (κενά μεταθέσεων – αποσπάσεων – αναπληρωτών, τοποθετήσεων κ.τ.λ. ). Γνωστοποίηση των κριτηρίων με τα οποία αποφασίζουν τα Υ.Σ.

Διεκδικούμε την ψήφο των συναδέλφων πιστεύοντας ότι η ανάδειξή μας στη θέση του αιρετού θα ανταποκριθεί στη θέλησή τους:

 • να μην αφομοιωθούμε από τη λογική της διοίκησης και τον εκφυλισμό της εξουσίας.
 • το κάθε πρόβλημα των συναδέλφων που εμπλέκεται στις διαδικασίες των Υπηρεσιακών Συμβουλίων από ατομικό να το μετατρέψουμε σε συλλογικό.
 • να σπάσει το άβατο που καθιέρωσαν για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια οι φιλοκυβερνητικές παρατάξεις που χρόνια ταλανίζουν τον κλάδο και τις αντοχές μας.
 • να προωθούν τις αποφάσεις του κλάδου και να ελέγχονται από αυτόν.
 • εναλλαγή των αιρετών – ανακλητότητα – περιορισμό της εκπροσώπησης θητείας στα Υ.Σ.
 • να μη νομιμοποιούμε κανένα αντιεκπαιδευτικό μέτρο, να καταργούμε στην πράξη το απόρρητο και να δημοσιοποιούμε τα πάντα και για τη στάση όλων των μελών του ΠΥΣΔΕ, πάντοτε.
 • να απέχουν από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. Να σταματάμε με τις ΕΛΜΕ κάθε τέτοια διαδικασία.
 • να μη γίνεται ο αιρετός γρανάζι στον αυταρχικό μηχανισμό της διοίκησης και άλλοθι για τη συγκάλυψη της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.

Για το ΠΥΣΔΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης και το ΑΠΥΣΔΕ Κ. Μακεδονίας

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Αλληλεγγύη

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση-Συνεργαζόμενοι

 

 • Ανασυγκροτούμε τα σωματεία μας, παρεμβαίνουμε στα Υ.Σ. με μαχητικό εκπαιδευτικό κίνημα.
 • Για αιρετούς αγωνιστές και όχι των διοικήσεων και των κυβερνήσεων υποστηριχτές.
 • Όλες οι αρμοδιότητες της λειτουργίας των σχολείων στους συλλόγους διδασκόντων.

Υποψήφιοι για το ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

 1. Αλαβέρας Χρήστος ΠΕ08 1ο Γυμνάσιο Θέρμης
 2. Αλεξόπουλος Ιωάννης ΠΕ79.01 Μουσικό Σχολείο
 3. Αντωνιάδης Ιωάννης ΠΕ04 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς
 4. Αρίδας Μανόλης ΠΕ79 Μουσικό Σχολείο
 5. Βρόικος Δημήτρης ΠΕ83 12ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης
 6. Γαϊτάνος Κώστας ΠΕ03 ΓΕΛ Επανομής
 7. Γεράκος Ηλίας ΠΕ86 Διάθεση ανατ. ΠΥΣΔΕ
 8. Δάνη Άννα ΠΕ79.01 Μουσικό Σχολείο
 9. Δημητρούδης Πάνος ΠΕ86 2ο Γυμνάσιο Τούμπας
 10. Θεοδουλίδου Σοφία ΠΕ 88.04 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς
 11. Θεοδωρίδης Πέτρος ΠΕ13 4ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης
 12. Θεολογίδου Σοφία ΠΕ04 1ο ΓΕΛ Πυλαίας
 13. Καλόστος Σταύρος ΠΕ82 2ο Γ/σιο Περαίας
 14. Καραγιαννίδης Θεόδωρος ΠΕ04 1ο Γ/σιο Περαίας
 15. Κελγιάννης Γιώργος ΠΕ03 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς
 16. Κερασαρίδης Στάθης ΠΕ01 1ο Γ/σιο Πυλαίας
 17. Κεσαλίδης Βασίλης ΠΕ04 Διάθεση ανατ. ΠΥΣΔΕ
 18. Κλοκίδου Γιούλη ΠΕ87.03 6ο εσπ. ΕΠΑΛ Θεσ.
 19. Κοσμίδου Φανή ΠΕ86 1ο Γ/σιο Τούμπας
 20. Κουτρουμπάκης Κων/νος ΠΕ02 1ο Εσπ. Θεσ/νίκης
 21. Κωνσταντούλας Κυριάκος ΠΕ02 6ο Γ/σιο Καλαμ.
 22. Λάσκος Χρήστος ΠΕ80 5ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης
 23. Λαφαζάνης Ανδρέας ΠΕ03 1ο Γ/σιο Πυλαίας
 24. Μανδραλή Μαρία ΠΕ02 27ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης
 25. Μαρκάκη Ευθυμία ΠΕ03 7ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης
 26. Μποβολή Αρετή ΠΕ02 Γ/σιο Επανομής
 27. Οικονομίδου Νάντια ΠΕ04 ΓΕΛ Βασιλικών
 28. Παπαδημητρίου Ευθύμιος ΠΕ02 15ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης
 29. Παπαδοπούλου Σίσσυ ΠΕ82 Εσπ. ΕΠΑΛ Καλαμαριάς
 30. Πολίτου Βίκη ΠΕ02 7ο ΓΕΛ Καλαμαριάς,
 31. Πολίτου Ρούλα ΠΕ04.01 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς
 32. Σιούτη Θεοδώρα ΠΕ87.02 5ο Εσπ. ΕΠΑΛ Θεσ/νίκης
 33. Σκουμπουρδή Τόμη ΠΕ07 6ο Γυμνάσιο Θεσ/νίκης
 34. Σουλιώτη Φωτεινή ΠΕ02 Μουσικό Σχολείο
 35. Σπανούδης Δημήτρης ΠΕ83 12ο ΕΠΑΛ Θεσ/νίκης
 36. Σπύρου Δαμιανός ΠΕ03 2ο Γυμνάσιο Χαριλάου
 37. Τασούλα Βάσω ΠΕ87.04 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς
 38. Τσαρουχά Ντόρα ΠΕ08 1ο Γυμνάσιο Μηχανιώνας
 39. Τσιντίκη Γωγώ ΠΕ87.01 8ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης
 40. Τσούγκα Γιώτα ΠΕ87.09 ΕΠΑΛ Επανομής
 41. Τσούκας Αντώνης ΠΕ03 ΕΠΑΛ Επανομής

42 Φασλά Πηγή ΠΕ08 3ο Γυμνάσιο Χορτιάτη

 1. Φωτσιτζή Ιωάννα ΠΕ87.09 6ο Εσπ. ΕΠΑΛ Θεσ/νίκης
 2. Χαραλαμπίδης Γεώργιος ΠΕ03 ΓΕΛ Μηχανιώνας

Για το ΠΥΣΔΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης και το ΑΠΥΣΔΕ Κ. Μακεδονίας

στηρίζουμε-ψηφίζουμε

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Αλληλεγγύη

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση-Συνεργαζόμενοι

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*