ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ στην ΟΛΜΕ, αντί να αντιπαρατεθούν με το υπουργείο, στρέφονται κατά των Παρεμβάσεων και εκπροσώπων των ΕΛΜΕ

ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ στην ΟΛΜΕ, αντί να αντιπαρατεθούν με το υπουργείο,

 στρέφονται κατά των Παρεμβάσεων  και εκπροσώπων των ΕΛΜΕ

 

Μετά από δύο συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου παιδείας (στις 10/7 με τον Γενικό Γραμματέα και στις 18/7 με τον υφυπουργό) χωρίς να γίνει αποδεκτή ούτε μία από τις διεκδικήσεις του κλάδου και ενώ είναι σε εξέλιξη η εφαρμογή μιας σειράς μέτρων μέσα στο καλοκαίρι που αλλάζουν δραματικά το τοπίο από το Σεπτέμβριο για το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών, οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού συνεχίζουν να αρνούνται η ΟΛΜΕ να καταγγείλει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (11/7) δεν έκαναν αποδεκτές τις προτάσεις των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων που κατατέθηκαν και γραπτώς και αρκέστηκαν στην έκδοση δελτίου τύπου με απλή αναφορά στις απαντήσεις της ηγεσίας του υπουργείου. Επιλέγουν το ρόλο της δημοσιογραφικής ενημέρωσης για να οδηγούν τον κλάδο στην αδράνεια και την αφωνία, αντί της μάχιμης συνδικαλιστικής ανάλυσης και στάσης απέναντι στο μπαράζ αντιεκπαιδευτικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.

 

Η αποδοχή της πρότασης των Παρεμβάσεων για κοινή παράσταση στο υπουργείο των Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ στη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ (11/7) υπονομεύτηκε από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού με τις υποβαθμισμένες ανακοινώσεις που εξέδωσε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ πριν την παράσταση, αλλά και την αποδοχή της διαιρετικής πρακτικής  του υπουργείου να ζητήσει να γίνουν ξεχωριστές συναντήσεις της ΟΛΜΕ με τον υφυπουργό και των ΕΛΜΕ με τους συμβούλους του.  Η κατρακύλα των ηγεσιών του κυβερνητικού συνδικαλισμού όμως δεν έχει τέλος. Είναι αποκαλυπτικά για το ρόλο που επιφυλάσσουν στις ΕΛΜΕ τα όσα γράφουν στην ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ότι στη συνάντηση με τον υφυπουργό «τις θέσεις του κλάδου θα πρέπει να τις εκφράσουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μια που μόνο αυτά είναι γνώστες ορισμένων θεμάτων και μπορούσαν να τα χειριστούν αποτελεσματικά». Θέλουν τις ΕΛΜΕ στο περιθώριο και διεκπεραιωτές των αποφάσεων τους!

 

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με μια βαθύτατα αντισυνδικαλιστική πρακτική  εξέδωσε ανακοίνωση στις 19/7/2018 με τον τίτλο «ανακοίνωση» με την οποία αντί να καταγγείλουν το υπουργείο παιδείας για τις αντιεκπαιδευτικές του ρυθμίσεις που προωθεί μέσα στο κατακαλόκαιρο στρέφονται κατά των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων, των μελών τους στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και κατά εκπροσώπων των ΕΛΜΕ. Ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΟΛΜΕ συνυπογράφουν ένα λιβελογράφημα χωρίς να συγκαλέσουν το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ή και να ενημερώσουν όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και όλες τις παρατάξεις, όπως όφειλαν με βάση το καταστατικό και την πάγια διαδικασία που ισχύει για την έκδοση ανακοινώσεων σωματείων και της ΟΛΜΕ. Νέα ήθη και νέα πρακτική των εκπροσώπων των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΔΑΚΕ και των ΣΥΝΕΚ οι οποίες για να συγκαλύψουν τη συναίνεσή τους στα κυβερνητικά μέτρα συνυπογράφουν ανακοινώσεις κατά αγωνιστικών δυνάμεων και των ίδιων των ΕΛΜΕ.

 

Η επίθεση κατά των Παρεμβάσεων δεν είναι τυχαία. Η αφωνία και η απραξία στις οποίες οδηγούν τον κλάδο οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού μόνο από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία μας τις ΕΛΜΕ μπορεί να σταματήσει, όπως έγινε και σε άλλες κρίσιμες καμπές στην ιστορία του κλάδου. Μια τέτοια εξέλιξη οι Παρεμβάσεις την υπηρέτησαν πάντοτε και συνέβαλαν στις νίκες των αγώνων του κλάδου. Το ίδιο συνεχίζουν να κάνουν και τώρα, όχι υπονομεύοντας την ομοσπονδία, όπως ψευδώς επικαλούνται οι ηγεσίες της ΔΑΚΕ των ΣΥΝΕΚ που χρησιμοποιούν την ΟΛΜΕ για να δώσουν υπόσταση  στα λεγόμενα τους, αλλά υπερασπιζόμενοι τις μεγάλες αγωνιστικές παρακαταθήκες της ΟΛΜΕ που αποτελούν πυξίδα για μια άμεση αγωνιστική ανασύνταξη του κλάδου. Ο καθείς λοιπόν εκεί που ετάχθη. Άλλοι, όπως πάντα, πηγαίνοντας με την άλλη πλευρά, επιλέγοντας το ρόλο υπεράσπισης των μνημονιακών κομμάτων και συμπεριφορά κοινοβουλευτικού εκπροσώπου μέσα στα συνδικάτα και άλλοι επιλέγοντας ρόλο υπεράσπισης του κλάδου με ανιδιοτέλεια, με σχέδιο ανυποχώρητου αγώνα και με τις ίδιες τις ΕΛΜΕ σε ρόλο πρωταγωνιστικό.

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*