Παρεμβάσεις ΔΕ-ΠΕ: Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στα ΔΣ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ: Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Τις τελευταίες ημέρες ο Ισραηλινός στρατός εξαπολύει δολοφονική επίθεση εναντίον των διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας. Ήδη καταγράφονται πάνω από 59 νεκροί και 2700 τραυματίες από αληθινά πυρά. Πρόκειται για την πλέον αιματηρή μέρα για τους Παλαιστίνιους έπειτα από τον πόλεμο στην Γάζα το 2014, ενώ μεταξύ των νεκρών είναι 8 παιδιά κάτω των 16 ετών.

Την 14 Μαΐου του 1948 ανακηρύχθηκε η ίδρυση του Ισραήλ και κορυφώθηκε η πολιτική εκτοπισμού του Παλαιστινιακού λαού και κατοχής της γης του. Σήμερα, εβδομήντα χρόνια μετά τη Νάκμπα, τη μεγάλη καταστροφή για το λαό της Παλαιστίνης, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδηλωτές αψηφούν την τρομοκρατία των σιωνιστών και διεκδικούν το δικαίωμα στην επιστροφή στις πατρογονικές τους εστίες, από τις οποίες οι ίδιοι και οι πρόγονοί τους ξεριζώθηκαν με τη βία, διαδηλώνοντας στη «νεκρή ζώνη» που το Ισραήλ έχει επιβάλει εδώ και χρόνια στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας. Αυτοί οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» που αψηφούν τις σφαίρες των σιωνιστών παραδίδουν μαθήματα θάρρους, αυτοθυσίας και αποφασιστικότητας στους καταπιεσμένους λαούς όλου του κόσμου.

Η απόφαση της αμερικάνικης κυβέρνησης να μεταφέρει την πρεσβεία στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας έτσι την επεκτατική πολιτική του Ισραήλ αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη και αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως πίσω από τους δολοφόνους μικρών παιδιών και αόπλων νεαρών στέκει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός που πυροδοτεί με την πολιτική του, τον πόλεμο και την καταστροφή για τους λαούς.

Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση, η οποία, στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής της συνεργασίας με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, με τη χθεσινή απαράδεκτη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών ακολουθεί πολιτική ίσων αποστάσεων ανάμεσα στο ισραηλινό κράτος και τους μαχόμενους Παλαιστίνιους.

Αρνούμαστε να δεχθούμε ως μοιραία εξέλιξη αυτήν την κατάσταση. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό. Καταγγέλλουμε τις δολοφονίες και την κατοχή. Εναντιωνόμαστε στην πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων που συνεργάζονται με το σιωνιστικό κράτος.

Καλούμε σε συμμετοχή στην κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που οργανώνουν φορείς, σωματεία και παλαιστινιακές συλλογικότητες την Τρίτη 15 Μαΐου 2018:

  • ΑΘΗΝΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 6.00 μ.μ. ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΗΠΑ – ΙΣΡΑΗΛ
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΜΑΡΑ 7:00 μ.μ.

Νίκη στον αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Αθήνα 15/5/2018

Μαρία Δανιήλ

Δημήτρης Καρυώτης

Δημήτρης Μαριόλης

Αργύρης Παπαθανασίου

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*