Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Για τις επιτροπές των εξετάσεων

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

Για τις επιτροπές των εξετάσεων

Αυτή την περίοδο το Υπουργείο Παιδείας και οι κατά τόπους Διευθύνσεις προετοιμάζονται για τη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων. Υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή των εξετάσεων, σε περιφερειακό επίπεδο, είναι ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ως επόπτης, μια Νομαρχιακή Επιτροπή Εξετάσεων (Ν.Ε.Ε.), η οποία ορίζεται από τον Περιφερειακό Διευθυντή, και οι Λυκειακές Επιτροπές Εξετάσεων (Λ.Ε.Ε.) σε κάθε σχολείο όπου διεξάγονται εξετάσεις, ενώ για τα βαθμολογικά κέντρα υπεύθυνος ορίζεται σύμβουλος καθηγητής, ο οποίος επιλέγει και τις επιτροπές του βαθμολογικού και το προσωπικό (επικουρικό) που βοηθάει στο βαθμολογικό.

Με δεδομένο ότι η ΕΛΜΕ γίνεται κάθε χρόνο αποδέκτης παραπόνων, το Δ. Σ. θεωρεί ότι πρέπει να δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ως μέλη των επιτροπών στη διαδικασία των εξετάσεων, δυνατότητα η οποία θα συμβάλει και στην οικονομική ενίσχυσή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει δημοσιοποιηθεί ποτέ κανένας πίνακας όσων συμμετέχουν στις επιτροπές. Πιστεύουμε πως η συμμετοχή σε όλες τις εκπαιδευτικές διαδικασίες θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλους τους συναδέλφους, νέους και παλιούς, με διαφάνεια, αντικειμενικά κριτήρια και εναλλαγή.

Το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ διατυπώνει το αίτημα προς τη Διοίκηση της Περιφέρειας και της Β/θμιας Εκπ/σης για τις θέσεις στις οποίες συμμετέχουν καθηγητές, να διεξαχθεί φέτος η διαδικασία της συγκρότησης των επιτροπών ανοιχτά, με αιτήσεις των συναδέλφων και με κριτήριο την εναλλαγή. Επιπλέον, η σύνθεση επιτροπών με τους συμμετέχοντες καθηγητές να ανακοινωθεί στον κλάδο.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε προγράμματα και επιτροπές όπου προβλέπεται αμοιβή αποτελεί συμπλήρωμα ενός ισχνού μισθού. Διεκδικούμε την αύξηση αυτής της κατηγορίας αμοιβών. Ιδιαίτερα διεκδικούμε την αύξηση των αποζημιώσεων στις εξεταστικές διαδικασίες που σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στους επιτηρητές, δεν καλύπτουν ούτε το κόστος μετακίνησής τους στα εξεταστικά κέντρα. Γνωρίζουμε ότι η μόνη σοβαρή λύση για την οικονομική αναβάθμισή μας δε μπορεί παρά να είναι η αύξηση του μισθού μας, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουμε διατυπώσει ως κλάδος, και γι’ αυτήν πρωτίστως αγωνιζόμαστε. Ωστόσο, η δυνατότητα συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε επιτροπές για το έργο των οποίων προβλέπεται αμοιβή αποτελεί ένα μέτρο για την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων. Επομένως, οι αποκλεισμοί δεν είναι ούτε αποδεκτοί ούτε ανεκτοί.

Ως ΕΛΜΕ έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας στη Δ/ση Β/θμιας Εκπ/σης για τη συγκρότηση των επιτροπών και ζητάμε και νέα συνάντηση, η οποία να γίνει και με την παρουσία των υπευθύνων συμβούλων των βαθμολογικών κέντρων.

για το ΔΣ

η πρόεδρος              η γραμματέας

Πόπη Σαραϊδάρη              Φρίντα Χατζηβαρίτη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*