Κοινές αντιπολεμικές δράσεις των Α΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

προξένου Κορομηλά 51

Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Καμία εμπλοκή της χώρας

Αγώνας για την ειρήνη!

  • Τετάρτη 16/5: εκδήλωση – συζήτηση, 7.00 μ.μ., ΕΔΟΘ
  • Τρίτη 22/5: αντιπολεμικό συλλαλητήριο, 7.00 μμ., Άγαλμα Βενιζέλου
  • Παρασκευή 25/5: αντιπολεμική μαθητική συναυλία, 30 μ.μ., Άγαλμα Βενιζέλου

Α,Γ,Δ,Ε ΕΛΜΕ-ΑΦΙΣΑ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣΣε ολόκληρη την περιοχή, από τα Βαλκάνια ως τη Μ. Ανατολή και την Α. Μεσόγειο εντείνονται και πυκνώνουν οι ανησυχητικές και επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις. Οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με επικεφαλής τις ΗΠΑ, ΕΕ βρίσκονται σε οξύ ανταγωνισμό με το ρώσικο ιμπεριαλισμό για την γεωπολιτική κυριαρχία, για τον στρατιωτικοπολιτικό έλεγχο, για τις πηγές και τους αγωγούς ενέργειας στις χώρες της περιοχής. Συγκεντρώνονται στρατιωτικές δυνάμεις , αυξάνονται οι κάθε είδους εκβιασμοί σε βάρος των χωρών και των λαών της περιοχής. Η παρουσία του 6ου στόλου των ΗΠΑ στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και της Κύπρου μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλεί. Αυτή η κατάσταση και με δεδομένη τη σφαγή που έχει εκτυλιχτεί τα προηγούμενα χρόνια στα Βαλκάνια ,σε μια σειρά άλλες χώρες και σήμερα στη Συρία και τη Μ. Ανατολή, έχει ήδη δημιουργήσει αρνητικά δεδομένα για τους λαούς. Οι άρχουσες τάξεις των χωρών της περιοχής για τα δικά τους συμφέροντα και αντιδραστικές επιδιώξεις κινούνται στα πλαίσια αυτού του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού και τον υπηρετούν. Ενισχύεται έτσι ο εθνικισμός και ο σοβινισμός, τα μισαλλόδοξα και αλυτρωτικά κηρύγματα ως τα απαραίτητα εργαλεία για να συρθούν οι λαοί στους ενδεχόμενους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

Η χώρα μας είναι ενταγμένη στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς των χωρών που επιτίθενται. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ’ αυτή την αιματοχυσία, ευελπιστώντας κερδίζοντας την εύνοια των ΗΠΑ να αναβαθμίσει τη θέση της στην περιοχή. Ακολουθεί με συνέπεια την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αθωώνοντας την δολοφονική πολιτική ΗΠΑ και Ε.Ε. και παραχωρώντας διευκολύνσεις στις αερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις, μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, μετατρέποντας το Αιγαίο σε επιχειρησιακή βάση του ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα εμπλέκεται όλο και περισσότερο στον επικίνδυνο ανταγωνισμό με την Τουρκία, με τη συμμετοχή πολυεθνικών, για το πετρέλαιο και τις ΑΟΖ.

Η ιστορία δείχνει ότι από τέτοια σχέδια με τη φωτιά χαμένοι βγαίνουν πάντα οι λαοί και κερδίζουν το κεφάλαιο και οι πολυεθνικές και οι ιμπεριαλιστές. Αυτοί που αποφασίζουν και διατάζουν τους πολέμους, μετατρέποντας τους εργαζόμενους και την νεολαία σε “κρέας για τα κανόνια”, είναι οι ίδιοι που επιβάλλουν τα μνημόνια και εξαθλιώνουν τους λαούς. Είναι οι ίδιοι βιομήχανοι και τραπεζίτες, που μας θέλουν φτηνούς και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους, που αρπάζουν με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις τα σπίτια των φτωχών.

Το εργατικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να απαιτήσει το σταμάτημα των βομβαρδισμών στη Συρία, την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς. Να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη στους λαούς που δοκιμάζονται. Να παλέψει για την αποτροπή του πολέμου ενάντια στο σύστημα που γεννά τον πόλεμο και την προσφυγιά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ξεσηκωμό. Ορθώνουμε τείχος αντίστασης στα αιματηρά και αδίστακτα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά τους σχέδια. Ανοίγουμε τη συζήτηση στις σχολικές αίθουσες, στους μαθητές μας, στη νέα γενιά, για τις αιτίες και τους κινδύνους των ιμπεριαλιστικών πολέμων που φουντώνουν στη γειτονιά μας. Παίρνουμε πρωτοβουλίες στα σχολεία για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη μας στους λαούς που δοκιμάζονται από τον πόλεμο, για την ανάγκη υπεράσπισης της ειρήνης και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς και τα οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα που τους γεννούν.

  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις
  • Να φύγουν όλοι οι ιμπεριαλιστικοί στόλοι από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο
  • Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο – Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Ναι στη φιλία και αλληλεγγύη των λαών
  • Έξω τώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας
  • Όχι αίμα για το πετρέλαιο και τις ΑΟΖ, όχι στον ανταγωνισμό Ελλάδας-Τουρκίας για τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, νεολαία, σε σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, μαθητικές κοινότητες, συλλόγους γονέων και άλλες συλλογικότητες να συμμετέχουν στις παρακάτω αντιπολεμικές δραστηριότητες που οργανώνουν οι Α΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ.

  • Τετάρτη 16/5, στις 7.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ : Εκδήλωση – συζήτηση για τις εξελίξεις του πολέμου και με θέμα «οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στην περιοχή μας, η εμπλοκή της χώρας και ο αγώνας για την ειρήνη» με ομιλητές τους πανεπιστημιακούς καθηγητές Γιώργο Μαργαρίτη και Σπύρο Μαρκέτο.
  • Τρίτη 22/5, ημέρα της δολοφονίας του Λαμπράκη στις 7.00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου συλλαλητήριο ενάντια στον πόλεμο και για την ειρήνη.
  • Παρασκευή 25/5 αντιπολεμική συναυλία με τη συμμετοχή μαθητικών συγκροτημάτων και άλλων συγκροτημάτων στις 8.30 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.

Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*