Παρεμβάσεις: Ενημέρωση για τη συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΔΟΘ (2.5.2018) | Πρωτοφανείς συκοφαντίες από τη ΔΑΚΕ, αλλά σιωπή για τη “μαύρη τρύπα” των 120.000 του ΟΑΣΘ…

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις στο δημόσιο Θεσσαλονίκης

http://paremvasi.blogspot.gr/ dimosio.paremvasis@gmail.com

Ενημέρωση για τη συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΔΟΘ (2.5.2018)

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης στις 2/5/2018, όπως προτάθηκαν από τον πρόεδρο της ΕΔΟΘ, ήταν:

  1. Υπογραφή πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης και συζήτηση για την περαιτέρω πορεία.
  2. Διαχείριση κτιριακών εγκαταστάσεων και εσωτερικός κανονισμός.

Προς μεγάλη μας έκπληξη η ΔΑΚΕ έφερε εμβόλιμα ως θέμα «την άνανδρη και ατιμωτική ενέργεια του βανδαλισμού των στεφανιών της ΔΑΚΕ και της ΕΔΟΘ» στο μνημείο του Καπνεργάτη μετά την Πρωτομαγιά. Σε σχέδιο ανακοίνωσης μάλιστα στοχοποιούσε μέλη των Παρεμβάσεων, τα οποία ναι μεν δεν «βιαιοπράγησαν» (!) στα στεφάνια -όπως παραδέχτηκε η ΔΑΚΕ και επιβεβαιώνεται και από τα πρακτικά– κατηγορούνται όμως ότι «διαδραματίστηκε παρουσία τους» και δεν έκαναν τίποτε για να την αποτρέψουν. Μάλιστα παρότρυνε όλα τα μέλη της Ε.Ε. να δουν βίντεο που υποτίθεται πως επιβεβαίωνε τα λεγόμενά τους. Ήταν όμως τόσο προφανή τα ψέματά τους, ώστε μετά τις αντιδράσεις και των υπόλοιπων μελών της ΕΕ, οι ΔΑΚΕ και ΔΗΥΣΠ (πρώην ΠΑΣΚ) εξέδωσαν μια ανακοίνωση ως ΕΔΟΘ την επόμενη μέρα που απλά καταδίκαζε το γεγονός.

Λίγες μέρες μετά, όμως, η ΔΑΚΕ εξέδωσε ως παράταξη νέα κατάπτυστη ανακοίνωση, όπου με ασφαλίτικο ύφος και ακροδεξιό λόγο στοχοποιεί ονομαστικά μέλη των Παρεμβάσεων.

Ανοιχτά, λοιπόν, δηλώνουμε ότι:

Όσα καταγγέλλονται στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ αποτελούν κατάφωρα ψέματα. Κανένα στεφάνι της ΔΑΚΕ ή της ΕΔΟΘ δεν πετάχτηκε από τους «νοσταλγούς της σταλινικής τρομοκρατίας και του ολοκληρωτισμού». Η αλήθεια είναι πως όταν έφτασε στο ΕΚΘ «η διασπαστική πορεία των αριστερών οργανώσεων» (αυτοί τουλάχιστον ήταν πάνω από 2000 και έκαναν πορεία, ενώ οι 40 που συγκεντρώθηκαν με ΕΚΘ-ΕΔΟΘ τι να έκαναν; Μόνο για καφέ μπορούσαν να πάνε), υπήρχε ένα πεταμένο στεφάνι κοντά στο μνημείο με την κορδέλα της ΔΑΚΕ. Αυτό λοιπόν είχε ήδη γίνει (φαίνεται καθαρά στο βίντεο που επισυνάπτουν) και μόνο κάποιος/α από αυτούς που ήταν προηγούμενα μαζί τους μπορεί να είναι ο «βάνδαλος». Το μοναδικό στεφάνι που πετάχτηκε από διαδηλωτή της συγκέντρωσης της ΚΑΜΑΡΑΣ ήταν αυτό της Γ.Σ.Ε.Ε. δηλαδή των υπαλλήλων της εργοδοσίας και του κεφαλαίου που συνειδητά πια είναι εχθροί και αντίπαλοι του κόσμου της εργασίας.

Με τη ΔΑΚΕ μας χωρίζει πολιτική και ιδεολογική άβυσσος. Όμως στην πρακτική και στην κουλτούρα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ υπάρχει μόνο η αντιπαράθεση σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, στα πλαίσια των σωματείων και μπροστά στους εργαζόμενους.

Ναι! Δεν είμαστε με το όραμα του προέδρου του κόμματός τους, Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου από το βήμα του “digital economy forum 2018” δήλωσε «Η δια βίου απασχόληση στον ίδιο τομέα είναι κάτι που μάλλον πια ανήκει στο παρελθόν. Σήμερα, οι εργαζόμενοι μπορεί να αλλάξουν όχι μόνο δουλειά, αλλά και κλάδους πολλές φορές στον εργασιακό τους βίο. Το κλασικό “δυτικό” ωράριο “9 με 5”, στην ίδια δουλειά, να παίρνει κανείς σύνταξη από την ίδια δουλειά, από αυτήν στην οποία ξεκίνησε, αυτό είναι μάλλον ξεπερασμένο» και «Σε περιβάλλον τέτοιας τεχνολογικής επανάστασης οι ίδιοι οι πολίτες, αλλά και οι επιχειρήσεις θα θέλουν συχνά να οργανώνουν ευέλικτα το χρόνο εργασίας τους, σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες”.

Η ΝΔ και η ΔΑΚΕ δημοσίου θέλουν “λιγότερο κράτος”, δηλαδή, λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους και κατά προτίμηση τους ίδιους μόνο.

Οι Παρεμβάσεις, χώρος της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, μάχονται και θα αγωνίζονται πάντα με την πλευρά των εργαζομένων που είναι σε ανοιχτό πόλεμο με τα συμφέροντα των επιχειρήσεων, των τραπεζών και της εργοδοσίας.

Είμαστε περήφανοι που οι σύντροφοί μας, Θανάσης Αγαπητός και Ηλίας Σμήλιος πρωτοστατούν σε όλες τις μεγάλες και μικρές μάχες που δίνουν οι εργαζόμενοι ενάντια στη λεηλασία της ζωής τους και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου που ανήκει αποκλειστικά στους εργαζόμενους.

Η ΔΑΚΕ συντάσσεται με την κυβέρνηση που σήμερα διώκει τον Η. Σμήλιο για τη συμμετοχή του στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας, όπως συντασσόταν και με την κυβέρνηση της ΝΔ όταν άσκησε ενορχήστρωσε τη δίωξη εναντίον και του Θ. Αγαπητού και άλλων για τη συμμετοχή τους στη μεγαλειώδη κινητοποίηση του λαού της Θεσσαλονίκης κατά την επίσκεψη του Φούχτελ.

Είναι προφανές ότι η ΔΑΚΕ, παίρνοντας πλέον γραμμή από τον ακροδεξιό αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις για να συκοφαντήσει το χώρο των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και μαζί με αυτό το όραμα μιας κοινωνίας απελευθερωμένης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης μιας χούφτας επιχειρηματιών και των υπηρετών τους.

Η συγκεκριμένη καταγγελία έχει στόχο. Θέλει να πλήξει αυτές τις δυνάμεις που αταλάντευτα όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα όλη την περίοδο των μνημονίων και των βάρβαρων πολιτικών είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων, χωρίς συμβιβασμούς και «κωλοτούμπες». Εχθρός για μας είναι το κεφάλαιο και οι κάθε φορά πολιτικοί διαχειριστές των συμφερόντων του, ενώ αυτοί έχουν συνηθίσει να στοχοποιούν και να φτιάχνουν μπαμπούλες και «βανδάλους» ό,τι αγωνίζεται, ό,τι χαλάει το κλίμα των συναλλαγών και των συμφωνιών κάτω από το τραπέζι που επίμονα ακολουθούν, για να εξυπηρετήσουν παραταξιακά-κομματικά και προσωπικά συμφέροντα.

Ταυτόχρονα, θέλει να αποφύγει τις ευθύνες για το γεγονός ότι σχεδόν ένα χρόνο τώρα και με δική της ευθύνη, μέλη των προηγούμενων διοικήσεων της ΕΔΟΘ που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των 120.000 ευρώ με τον ΟΑΣΘ, δεν έχουν αναλάβει ούτε την πολιτική, ούτε την ποινική ευθύνη των πράξεων τους.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*