Παρεμβάσεις ΔΕ: όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στον πόλεμο

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Τρίτη 17 Απρίλη – όλοι στις συγκεντρώσεις ενάντια στον πόλεμο

Αθήνα: Προπύλαια, 7μμ – Θεσσαλονίκη: Καμάρα, 7μμ

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την επίθεση των Αμερικανών, των Βρετανών και των Γάλλων εναντίον της Συρίας στις 14 Απρίλη, με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων που φέρεται να έκανε ο Άσαντ. Υποκρίνονται ότι θέλουν να προστατεύσουν το συριακό λαό από το καθεστώς Άσαντ, «ξεχνώντας» τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τα εκατομμύρια των προσφύγων που έχουν προκαλέσει όλοι όσοι εμπλέκονται τόσα χρόνια στον πόλεμο της Συρίας.

 Η  εξέλιξη αυτή φέρνει πολύ πιο κοντά την πιθανότητα ενός γενικευμένου πολέμου, καθώς βαθαίνει και οξύνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων και των σφαιρών επιρροής με στόχο το ξαναμοίρασμα της παγκόσμιας οικονομικής πίτας για να ξεπεράσουν την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που σοβεί τα τελευταία χρόνια.

Αυτή η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, σε συνδυασμό με την συγκέντρωση πολύ μεγάλων αντιμαχόμενων δυνάμεων στην περιοχή της Συρίας και το γεγονός ότι πλέον ονοματίζεται η Ρωσία και οι σύμμαχοί της  (Ιράν, Κίνα κλπ) ως βασικός αντίπαλος των Αμερικανών, ενισχύει τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης που θα επιφέρει απρόβλεπτες συνέπειες όχι μόνο για τους λαούς της περιοχής, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες – κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί – χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων ευθυγραμμιζόμενη με τις επιταγές των Αμερικανών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η χώρα μας αποτελεί βασικό ορμητήριο με τις βάσεις του θανάτου σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΝΑΤΟικών συμμάχων, που πραγματοποιήθηκαν στη γειτονιά μας ή στην ευρύτερη περιοχή. Το ίδιο συμβαίνει και με τα νέα επιθετικά σχέδια των Αμερικανών και των Δυτικών «συμμάχων» μας. Η κυβέρνηση αναβαθμίζοντας τη βάση της Σούδας και τις άλλες βάσεις, παραδίδοντας το Αιγαίο στους στόλους τους  εμπλέκει τη χώρα και το λαό στα νέα πολεμικά σχέδιά τους. Ο κίνδυνος απάντησης του αντίπαλου ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου σε περίπτωση γενικευμένης σύγκρουσης είναι άμεσος.

 Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν αναγνωρίζουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα λαών όταν τα οικονομικά και τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα το επιτάσσουν. Αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην ιστορία.  Η Γιουγκοσλαβία, η Ουκρανία, η Λιβύη, η Μέση Ανατολή είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να απαντήσει με μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στις επεμβάσεις του , καθώς και στην πολιτική της κυβέρνησης και της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας που ευθυγραμμίζονται με τα σχέδια των Αμερικανών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αυτό το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα έχει χρέος να αγωνίζεται για την ειρήνη, για την αποτροπή του πολέμου και την αλληλοσφαγή των λαών, ενάντια σε κάθε πολεμικό τυχοδιωκτισμό, σε πολιτικές εξάρτησης και εθνικής υποτέλειας και για την ανάπτυξη πολιτικών και κινημάτων φιλίας και αλληλεγγύης των λαών, στο πλάι των θυμάτων της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη μπορούν να ορθώσουν τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και του σάπιου πολιτικοοικονομικού καπιταλιστικού συστήματος  που γεννά φτώχεια, κρίσεις και πολέμους.

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ!

Έξω οι αμερικάνικες βάσεις!

Να μη γίνει, πάλι, η χώρα μας πολεμικό ορμητήριο των Αμερικανών!

Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα!

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε γενικό ξεσηκωμό. Τα σχολεία μας να γίνουν μετερίζι της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης των λαών.

Καλούμε όλους να συστρατευτούν στο αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις ενάντια στις επεμβάσεις και τον πόλεμο.

 Αθήνα, 16/4/2018

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*