Αποφάσεις του ΔΣ της E΄ ΕΛΜΕ στη συνεδρίαση της Τρίτης 14/11/2017

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

 Αποφάσεις της συνεδρίασης του Δ.Σ. ΕΛΜΕ την Τρίτη 14/11/2017

  •  Εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ: Το Δ.Σ. αποφάσισε οι εκλογές της ΕΛΜΕ να πραγματοποιηθούν στις 14/12/2017. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση των συναδέλφων στα ζητήματα που αφορούν τις εκλογές (μάζεμα συνδρομών, Γενική Συνέλευση, εφορευτική επιτροπή, αναλυτικά πού ψηφίζουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε δύο ή τρία σχολεία, προσκόμιση βεβαίωσης των αποσπασμένων από άλλο ΠΥΣΔΕ ότι πληρώνουν τη συνδρομή τους στην ΕΛΜΕ της οργανικής τους θέσεις, κ.ά.).
  • Νέες δομές αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης: Το υπουργείο στο όνομα της παιδαγωγικής αυτονομίας των σχολείων επαναφέρει την αυτοαξιολόγηση και εφαρμόζει μια πολιτική με την οποία συγκρούστηκε το εκπαιδευτικό κίνημα την περίοδο 2013-2014. Το Δ.Σ. πήρε απόφαση απόρριψης της αυτοαξιολόγησης. (Θα σταλεί στα σχολεία αναλυτική ανακοίνωση)
  • Αναπληρωτές: Να εκδοθεί υπόμνημα της ΕΛΜΕ για τα προβλήματα, τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των συναδέλφων αναπληρωτών.  Το υπόμνημα θα χρησιμοποιηθεί για το μάζεμα υπογραφών από τους  συναδέλφους αναπληρωτές και θα κατατεθεί σε παράσταση από το Δ.Σ. και τους συναδέλφους αναπληρωτές τις επόμενες ημέρες στη Δ/νση Β/θμιας.
  • Ειδικότητα ΠΕ07: Να γίνει παράσταση του Δ.Σ. στη Δ/νση Β/θμιας τη Δευτέρα 20/12 για προβλήματα που υπήρξαν στις τοποθετήσεις.
  • 4ο Γ/Σ Αμπελοκήπων : Να γίνει συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με το σύλλογο εκπαιδευτικών του σχολείου και τη Διεύθυνση του σχολείου σχετικά με προβλήματα του σχολείου.
  • Για την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ : Το Δ.Σ. αποφάσισε να καταγγείλει την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ γιατί, ενώ η κυβέρνηση επιτίθεται εφ’ όλης της ύλης στο δημόσιο σχολείο, τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία, όχι μόνο δεν αντιπαρατίθεται, αλλά συναινεί προτείνοντας παρόμοιες προτάσεις με αυτές της κυβέρνησης και αδρανοποιεί τον κλάδο. Να καλέσει τις ΕΛΜΕ σε αγωνιστικό συντονισμό για να οργανώσουν την απάντηση του κλάδου ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ.
  • Χωροταξική κατανομή των μαθητών : Το Δ.Σ. θα συμμετέχει στις συσκέψεις που θα οργανώσει η Δ/νση Εκπ/σης στις 23/11 για τη χωροταξική κατανομή των μαθητών.
  • Θεατρική παράσταση «Η απολογία του Σωκράτη» Η παράσταση να πραγματοποιηθεί στις 30/11 ή στις 1/12.
  • Ψηφίσματα: Το Δ.Σ. αποφάσισε να εκδώσει ψηφίσματα για τα παρακάτω ζητήματα:

– Για τη δίωξη αγωνιστών που συμμετέχουν στους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς.

–   Για την απόλυση αναπληρωτών.

–   Για τη δικαστική απόφαση της επίθεσης Χρυσής Αυγής στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*