Παρεμβάσεις Δ’ Αθήνας: Επείγουσα ενημέρωση-κάλεσμα

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΜΕ της Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ
Κοιν: στην πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ και στο Διευθυντή Εκπαίδευση

από τους αιρετούς στο ΠΥΣΔΕ Δ΄Αθήνας με το ψηφοδέλτιο των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ
Χρήστο Κάτσικα και Μάκη Μαυρέλη

Διανύουμε ήδη το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας υπάρχουν 400 ώρες κενά (περίπου 100 ώρες Αγγλικής γλώσσας, 80 ώρες Φιλολογικές, 100 ώρες ΠΕ04, 50 ώρες Θρησκευτικά, 20 ώρες Καλλιτεχνικά κλπ).
Τα περισσότερα από αυτά τα κενά υπάρχουν από την έναρξη του σχολικού έτους. Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνουμε ότι μέχρι και πριν από λίγες μέρες δεν υπήρχαν καθηγητές από την αρχή του έτους ακόμη και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα με ό,τι αυτό σημαίνει για τους μαθητές μας.
Αντί να καλύψει αυτά τα κενά, το Υπουργείο Παιδείας έστειλε με την τελευταία «φουρνιά» πρόσληψης αναπληρωτών (μέσα Νοεμβρίου)… έναν (1) καθηγητή με ειδικότητα Νοσηλευτικής.
Αυτή είναι η «κανονικότητα» για τα σχολεία την οποία διατυμπάνιζε το Υπουργείο Παιδείας με κάθε ευκαιρία στην αρχή του σχολικού έτους.
Την ίδια ώρα ένα αντιεκπαιδευτικό αλαλούμ βρίσκεται σε εξέλιξη με τις αναθέσεις μαθημάτων. Φυσικοί πιέζονται ξαφνικά να κάνουν Βιολογία Κατεύθυνσης, καθηγητές ξένων γλωσσών να κάνουν Ιστορία Τέχνης, ενώ η δεύτερη ειδικότητα κατέληξε σε πολλές περιπτώσεις θηλειά.
Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ στις 16 Νοεμβρίου μπήκε το θέμα κάλυψης των κενών με τους γνωστούς τρόπους που είχαμε γνωρίσει τις προηγούμενες χρονιές και ειδικότερα την περίοδο 2012 – 2014. Δηλαδή με τοποθετήσεις σε 3, 4 και 5 σχολεία, κοντολογίς με εξουθένωση των εκπαιδευτικών και διάλυση της εκπαιδευτικής λειτουργίας.
Αρκετές δεκάδες συνάδελφοί μας βρέθηκαν σε απόγνωση καθώς έπρεπε να εργάζονται σε σχολεία 2, 3 και 4 δήμων και πολλές φορές την ίδια μέρα σε 2 σχολεία, που αν δεν έχει κάποιος αυτοκίνητο δικό του και χρήματα για τη βενζίνη, μόνο με ελικόπτερο θα μπορούσε να φτάσει.
Σαν αιρετοί του ΠΥΣΔΕ, διαφωνήσαμε και δεν υπογράψαμε αυτού του τύπου τις τοποθετήσεις.
Την Πέμπτη 16 Νοέμβρη μπήκε επίμονα από το Διευθυντή Εκπαίδευσης η πρόταση να δει το ΠΥΣΔΕ και τις περιπτώσεις των καθηγητών που έχουν μείωση ωραρίου λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας . Μετά από δικές μας διαφωνίες και καταγγελίες προς το παρόν η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ δέχθηκε να μην προχωρήσει στην παραπέρα επιβάρυνση αυτών των ελάχιστων συναδέλφων (50 περίπου σε σύνολο 1800 καθηγητών της Δ΄ Διεύθυνσης).
Ωστόσο την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, πολλοί διευθυντές σχολείων πήραν από την Διεύθυνση προφορική εντολή να κλείσουν ξενόγλωσσα τμήματα. Δυο και πλέον μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης παίρνει την πρωτοβουλία να προχωρήσει σε αυτή την αντιεκπαιδευτική, αντιπαιδαγωγική ενέργεια, για την εξοικονόμηση καθηγητών ξένης γλώσσας και την κάλυψη των κενών. Αντί να απαιτήσει από το Υπουργείο Παιδείας να στείλει τους απαραίτητους αναπληρωτές, θεώρησε πιο χρήσιμο να αναστατώσει μαθητές, σχολεία και καθηγητές. Η δικαιολογία γνωστή. «Και τι να κάνουμε;»
Εμείς έχουμε την απάντηση: Να κάνετε αυτά που λέγατε ότι θα κάνετε όταν γίνονταν παρόμοιες ενέργειες από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Φτάνει πια!
Καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές των σχολείων να μη δεχθούν προφορικές εντολές. Καλούμε τις τρεις ΕΛΜΕ της Δ΄ Αθήνας να οργανώσουν παράσταση διαμαρτυρίας και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα αυτό που οφείλει να προχωρήσει και θα προχωρήσει η ΕΛΜΕ μας. Καλούμε τις ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε διαμαρτυρία-παράσταση στα γραφεία της Δ! Διεύθυνσης σε περίπτωση που η προϊστάμενη αρχή προχωρήσει στην αντιεκπαιδευτική ενέργεια. Καλούμε τους συλλόγους γονέων και τους μαθητές μας να συντονιστούν με τις ΕΛΜΕ και να αντιδράσουμε από κοινού.
Ένα πρέπει να γνωρίζουν όσοι διαλύουν τα δημόσια σχολεία και τσακίζουν τις ζωές μας.
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ. Γιατί εμείς δεν χρωστάμε τίποτε και σε κανέναν παρά μόνο στους μαθητές μας, στο δημόσιο σχολείο και στους συναδέλφους μας.

Οι αιρετοί στο ΠΥΣΔΕ Δ΄Αθήνας
με το ψηφοδέλτιο των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων
Χρήστος Κάτσικας (τακτικός) 6945892700
και Μάκης Μαυρέλης (αναπληρωματικός) 6972109997

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*