Ε’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης | Εγκύκλιος ηλεκτρονικών εγγραφών στα ΕΠΑΛ: Κόβουν τμήματα, εξοικονομούν προσωπικό, καταδικάζουν τα ΕΠΑΛ σε συρρίκνωση και μαρασμό

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

 Εγκύκλιος ηλεκτρονικών εγγραφών 2016-2017 στα ΕΠΑΛ

ΚΟΒΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ – ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΑΛ ΣΕ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΑΡΑΣΜΟ

Παράσταση διαμαρτυρίας όλων των ΕΛΜΕ – Θ στην  Περιφερειακή Διεύθυνση τη Δευτέρα  12/6, στις 2.00 μ.μ.

Με εγκύκλιο που στάλθηκε στα ΕΠΑΛ για την εγγραφή των μαθητών/τριών ειδικά και μόνο στα ΕΠΑΛ, απαιτείται δήλωση προτίμησης και μάλιστα …ηλεκτρονικά!

Αναφέρεται:

«Για το σχολικό έτος 2017-2018 η δήλωση προτίμησης για εγγραφή στα ΕΠΑ.Λ. θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από τις 19-06-2017 έως τις 23-06-2017 και η εγγραφή των μαθητών θα ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνίου 2017.». Δηλαδή θα γίνει κατ αρχή καταγραφή πανελλαδικά των αιτήσεων των μαθητών και των προτιμήσεων τους σε τομείς, ειδικότητες, ΕΠΑΛ και μετά θα δοθεί η έγκριση από το υπουργείο για την εγγραφή τους!

Το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο των πέντε ημερών, από 19 έως 23/6,  για τις εγγραφές εισάγει τις διαδικασίες των εγγραφών της μη τυπικής εκπαίδευσης (ΙΕΚ, ΕΠΑΣ, ΟΑΕΔ) και στα ΕΠΑΛ. Οι μαθητές δεν είναι δυνατόν να ενημερωθούν και να αποφασίσουν με ηρεμία σ’ αυτό το μικρό διάστημα, πολύ περισσότερο οι παλιοί απόφοιτοι και οι κάτοχοι πτυχίου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ κ.ά., ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους μαθητές των σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας που η λειτουργία τους παρατείνεται έως τις 31/7 με απόφαση του υπουργείου. Τμήματα, τομείς και ειδικότητες χωρίς τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών δε θα λειτουργήσουν, εκτός από τα τμήματα ειδικότητας της Γ΄ που θα εγκριθούν ως ολιγομελή και μόνο για την επομένη χρονιά όπως ορίζει η εγκύκλιος και μόνο για φέτος.

Είναι φανερό ότι επιδιώκεται το «κλείδωμα» όλων των τμημάτων των σχολείων ως τις αρχές Ιούλη βάζοντας φραγμό στις ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό. Το αποτέλεσμα θα είναι η συρρίκνωση της δημόσιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, των ΕΠΑΛ ακόμη περισσότερο καθώς θα καταργηθούν και πάλι τομείς και ειδικότητες σύμφωνα με τις επιταγές του τρίτου μνημονίου και του ΟΟΣΑ. Όλα αυτά μετά την τεράστια κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων που έχει προηγηθεί, την καθιέρωση ανελαστικού κατώτερου αριθμού μαθητών, την εφαρμογή ενός συστήματος  περικοπής τμημάτων μέσω μιας ιδιότυπης απόφασης «χαρακτηρισμού φοίτησης» στο τέλος του Α΄ τετραμήνου, την επανεξέταση κάθε χρόνο των τομέων και ειδικοτήτων για κάθε ΕΠΑΛ.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Το Υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω αυτήν την απαράδεκτη απόφαση.
  • Να δοθεί όλος ο απαραίτητος χρόνος στους μαθητές να ενημερωθούν για να επιλέξουν το σχολείο, τον τομέα και την ειδικότητα της επιλογής τους.
  • Τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να ολοκληρωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου.
  • Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων.
  • 20 μαθητές στα τμήματα – 15 στις ομάδες προσανατολισμού – 10 στα εργαστήρια.
  • Κανένας μαθητής έξω από το Δημόσιο Σχολείο.
  • Όχι στους εκπαιδευτικούς λάστιχο και στις απολύσεις αναπληρωτών.
  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί ΤΩΡΑ!

Η Ε΄ ΕΛΜΕ – Θ, καταγγέλλει τις απαράδεκτες ενέργειες του Υπουργείου και καλεί όλους τους συναδέλφους-συναδέλφισσες, κυρίως των ΕΠΑΛ, σε παράσταση διαμαρτυρίας όλων των ΕΛΜΕ – Θ, στην  Περιφερειακή Διεύθυνση τη Δευτέρα  12/6/2017 στις 2.00 μ.μ.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*