Για την απαράδεκτη απόφαση του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ σχετικά με την αιμοδοσία και την αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική επίθεση στον προέδρο της Ε’ ΕΛΜΕ

Αγωνιστική Παρέμβαση Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

https://paremvasithess.wordpress.com/ – agonistiki.paremvasi231@gmail.com

Τις προηγούμενες μέρες διακινήθηκε στα σχολεία μια απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ, δηλαδή των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ και ΠΕΚ, με την οποία επιχειρείται να μεθοδευτεί το οριστικό τέλος της αιμοδοσίας που διοργανώνουν οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και η αποκλειστική παραχώρησή της στο σύλλογο «Μάθημα Ζωής», στον οποίο πρωτοστατούν στελέχη των ΔΑΚΕ και ΠΕΚ.

Παράλληλα, για άλλη μια φορά με ευθύνη των ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ-ΠΕΚ έχουμε το άθλιο φαινόμενο να εμφανίζεται ένα σωματείο, η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, να καταγγέλλει –ξανά!- ένα πρόεδρο ΕΛΜΕ, αυτή τη φορά γιατί υλοποιεί αποφάσεις που δεν είναι της αρεσκείας τους. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική επιχείρηση συκοφάντησης του προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και μέλους των Παρεμβάσεων, Χ. Ζαγανίδη. Τόσες καταγγελίες δεν έχουν γίνει σε κανέναν κυβερνητικό ή υπηρεσιακό παράγοντα, οι οποίοι αντιμετωπίζονται πάντα με αβρότητα από την πλειοψηφία του ΔΣ.

Για άλλη μια φορά η Α’ ΕΛΜΕ υποτάσσεται στις μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες της πλειοψηφίας του ΔΣ, με αποφάσεις που διαμορφώνονται με διαδικασίες εξπρές μέσω email, χωρίς να συνεδριάσει το ΔΣ.

Αυτά συμβαίνουν ενώ το σωματείο στέκεται θεατής των εξελίξεων, στις οποίες δεν είναι αρκετό φυσικά να παρέμβει με απλές ανακοινώσεις. Την ώρα που με αλλεπάλληλες δηλώσεις και συνεντεύξεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Παιδείας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να νομοθετήσει σε μνημονιακή κατεύθυνση, την οποία εξάλλου υπηρετεί εδώ και χρόνια, αντί το σωματείο μας να βρίσκεται σε ετοιμότητα, εγκλωβίζεται στις στοχεύσεις των ΔΑΚΕ-ΠΕΚ-ΠΑΜΕ.

Ο σύλλογος «Μάθημα Ζωής» στον οποίο θέλουν να εκχωρήσουν την αιμοδοσία των ΕΛΜΕ έχει καταστατικό που με σαφήνεια δηλώνεται ο ανταποδοτικός χαρακτήρας της αιμοδοσίας που οργανώνει. Επίσης δηλώνεται ότι θα επιδιώξει τη στήριξη χορηγών. Παράλληλα έχει δομή σαφώς διακριτή από τις ΕΛΜΕ, με διαφορετικό μητρώο μελών, συνδρομές, εκλογές διοίκησης κλπ, «επιτρέποντας» στις ΕΛΜΕ να έχουν εκπρόσωπο σε ρόλο παρατηρητή…

Για τις ΔΑΚΕ και ΠΕΚ είναι σαφές ότι επιδιώκουν να αποδυναμώσουν τις κοινές δράσεις των ΕΛΜΕ και να φτιάξουν ένα μηχανισμό χωριστό από τις ΕΛΜΕ για ένα θέμα που αγγίζει τους εκπαιδευτικούς. Το ΠΑΜΕ θα πρέπει να εξηγήσει με ποια λογική συναινεί στην εκχώρηση δραστηριοτήτων των ΕΛΜΕ σε άλλους συλλόγους, όταν κόπτεται (υποτίθεται) για την αναζωογόνηση των σωματείων. Με ποια λογική συμφωνεί με τον ανταποδοτικό χαρακτήρα της αιμοδοσίας και την αναζήτηση χορηγών, μακριά από τις έννοιες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης; Εύλογα υποθέτει κανείς ότι ανταποδίδει τη στήριξη της ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ στην περσινή συκοφαντική εκστρατεία ενάντια στις Παρεμβάσεις και τον πρόεδρο της Ε’ ΕΛΜΕ Χ. Ζαγανίδη για δήθεν «οικονομικές ατασθαλίες» κλπ.

Οι Γ’ και Ε΄ ΕΛΜΕ καλούν εδώ και βδομάδες τη διοίκηση του συλλόγου «Μάθημα Ζωής» σε μια συνάντηση με την παρουσία όλων των ΔΣ της ΕΛΜΕ της πόλης, ενώ ζήτησαν ενημερωτικά στοιχεία σχετικά με την αιμοδοσία και την τράπεζα αίματος των εκπαιδευτικών. Η πρόσκληση αγνοήθηκε, ενώ και το αίτημα για ενημέρωση εμφανίζεται σαν αυθαίρετη πρωτοβουλία του προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ. Είναι όμως ο μόνος δρόμος για να συνεχιστεί η αιμοδοσία των ΕΛΜΕ με όρους που αντιστοιχούν στη σοβαρότητα αυτού του σκοπού, με συλλογικό πνεύμα αλληλεγγύης, μακριά από παραταξιακές σκοπιμότητες.

Δείτε και τις σχετικές αποφάσεις των Γ’ και Ε’ ΕΛΜΕ καθώς και την απόφ. υπ’ αριθ. 2 στη Γεν. Συνέλευση Ε΄ ΕΛΜΕ, 23 Μάρτη 2017, που η υλοποίησή τους θεωρήθηκε από ΔΑΚΕ-ΠΕΚ-ΠΑΜΕ αναγκαίο να καταγγελθούν.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*