Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής: Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά

2016 2015
ΣΥΝΟΛΟ 1038 1041
Ακυρα – Λευκά 24 (12+12) 26
ΠΑΜΕ – ΑΣΕ 380 (3) – 37,5% 327 (3) – 32,2%
ΣΥΝΕΚ 221 (2) – 21,8% 225 (2) – 22,2%
ΔΑΚΕ 186 (2) – 18,3% 167 (2) – 16,5%
Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

(Αγ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – Αγ. Κινήσεις – Συνεργαζόμ.)

166 (2) – 16,4% 193 (2) – 19%
ΠΕΚ (ΠΑΣΚ) 52 (0) – 5,1% 103 (0) – 10,1%
ΑΡΕΝ 9 (0) – 0,9%

Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ευχαριστεί τις συναδέλφισσες και του συναδέλφους που μας στήριξαν σε αυτή την εκλογική μάχη.

Η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και, δυστυχώς, η μακρόχρονη κινηματική αδράνεια και η διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την περίοδο που διανύσαμε. Ενώ ο καπιταλισμός αποτυγχάνει όλο και εμφανέστερα να παρουσιαστεί ως η «λύση» (καθώς δεν έχει άλλη διέξοδο από την καταστροφή), εξασφαλίζει την πολιτική του κυριαρχία ηγεμονεύοντας στην πολιτική και ιδεολογική συζήτηση, επιβάλλοντας την άποψη «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».

Ήταν σαφές για μας ότι μια εκλογική μάχη για μια αγωνιστική φωνή είναι δύσκολη μια τέτοια περίοδο ανυπαρξίας αγώνων.

Πέρα από τις ιδιαιτερότητες της ΕΛΜΕ Πειραιά (αντοχή ΣΥΝΕΚ λόγω πλήρους κρατικοποίησης και μηχανισμών της διοίκησης, ισχυρή παρουσία ΠΑΜΕ με αιρετό για χρόνια), βρισκόμαστε γενικά σε μια περίοδο ματαίωσης αγώνων και ελπίδων, ήττας του αντιμνημονιακού κινήματος, σύγχυσης αλλά και αμηχανίας ή και οργής για τη δύσκολη καθημερινότητα και για την αδυναμία να αντιμετωπίσουμε τα απανωτά μέτρα.

Ως παράταξη θεωρούμε το αποτέλεσμα εξηγήσιμο αλλά όχι ικανοποιητικό για μας και θα πρέπει να βρούμε τους τρόπους, σε αυτό το νέο περιβάλλον που το να έχουμε αποτελεσματικούς αγώνες φαίνεται αδύνατο και επικρατεί η αμηχανία, να συσπειρώσουμε τους συναδέλφους σε έναν αγωνιστικό προσανατολισμό και στο σωματείο μας. Σε μια κατεύθυνση αλλαγής των συσχετισμών και οικοδόμησης όρων για να έχουμε αποτελεσματική αντίσταση.

Η εκλογική μάχη τελείωσε αλλά η επίθεση συνεχίζεται και κλιμακώνεται ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ. Σε αυτή τη βαρβαρότητα μπορεί να βάλει φρένο μόνο η ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΛΗ, μόνο η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο σωματείο. Απαραίτητος όμως είναι  και ο αγώνας να απαλλαγούν τα σωματεία από την πολιτική και οργανωτική σαβούρα των παζαριών, της συνδιαχείρισης με το κράτος, τις κυβερνήσεις και τη διοίκηση, από την παραλυσία της ανάθεσης του αγώνα σε κάποιους φωτισμένους που «παλεύουν» για μας χωρίς εμάς. Ο ρόλος των σωματείων δεν είναι να είναι ούτε παρηγορήτρες ούτε αποκούμπια. Είναι να οργανώνουν τις εστίες αντίστασης των εργαζομένων, να συγκροτούν τους αγώνες τους.

Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής θα συνεχίσει αταλάντευτα την προσπάθειά της να συμβάλει στο καθήκον αυτό. Αλλά και την προσπάθειά της να έρθει αντιμέτωπη και με τις δικές της αδυναμίες. Χωρίς να υποσκάπτει τις δυνατότητες κοινής δράσης, χωρίς να υποχωρεί σε λογικές άμεσης ή έμμεσης υποταγής και ανάθεσης σε σωτήρες. Για τα δικαιώματά μας σήμερα – για μια άλλη κοινωνία χωρίς καταπίεση και ταξική ή άλλης μορφής εκμετάλλευση.

Ετικέτες , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *