ΕΛΜΕ Γ’ Αθήνας: «Αρνούμαστε συλλογικά και οργανωμένα την πληρωμή των χαρατσιών»

 «ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»!!!

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Για να σωθούν τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των δανειστών δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.

Όλοι στον οργανωμένο αγώνα: για να αντισταθούμε στη λεηλασία του εισοδήματος μας, για να προστατεύσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας, για να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, για να μην πληρώσουμε την κρίση της πλουτοκρατίας!

Το χρέος είναι όλο παράνομο και είναι της πλουτοκρατίας. Δεν το αναγνωρίζουμε. Να διαγραφεί όλο. Καμιά θυσία για την σωτηρία της πλουτοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Παλλαϊκός ξεσηκωμός!

Τώρα οργανώνουμε την πάλη μας:

Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει :

Αρνούμαστε συλλογικά και οργανωμένα την πληρωμή των χαρατσιών.

Το Δ.Σ. να περάσει από όλα τα σχολεία και με επί τόπου «γενικές συνελεύσεις», να υιοθετηθεί η απόφαση αυτή και από τους Συλλόγους διδασκόντων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταθέσουν τα χαράτσια στο Δ.Σ., το οποίο σε συντονισμό με άλλα σωματεία, συνδικάτα, επιτροπές αγώνα θα επιστρέψει τα εντάλματα της φοροληστείας ή θα προβεί σε άλλες ενέργειες που θα σηματοδοτούν την άρνηση πληρωμών (π.χ. κάψιμο κ.α.).

 

Παίρνουμε την απόφαση αυτή, δεδομένου ότι ένας εκπαιδευτικός, με τα μέχρι τώρα μέτρα της κυβέρνησης και το επερχόμενο, νέο μισθολόγιο χάνει πάνω από 5 μισθούς και αντικειμενικά δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους χαράτσια.

Δεν μπορούμε πλέον να πληρώνουμε άλλο τέτοια χαράτσια.

Ταυτόχρονα, ως Γενική Συνέλευση αποφασίζουμε:

Σε συντονισμό και με άλλα σωματεία εργαζομένων μαζικές παραστάσεις, διαμαρτυρίες, καταλήψεις στις κατά τόπου εφορίες.

Δεν χωράνε ταλαντεύσεις, δεν χωράνε αυταπάτες. Καμιά συναίνεση-καμιά ανοχή. Είναι ζήτημα ζωής, ζήτημα επιβίωσης. Από την στάση που θα κρατήσει ο καθένας σε αυτό το ζήτημα κρίνεται.

Καταδικάζουμε την πλειοψηφική ηγεσία της ΟΛΜΕ που αρνήθηκε να πάρει μια τέτοια απόφαση!

Kαλούμε τους εργαζόμενους στις εφορίες να μη συμβάλλουν στην είσπραξη των «χαρατσιών».

Ατομική λύση δεν υπάρχει.

Η ενότητα όλων των εργαζομένων, η κοινωνική συμμαχία και αλληλεγγύη είναι το πιο δυνατό όπλο στα χέρια των εργαζομένων.

 Σύνθημά μας «ένας για όλους και όλοι για έναν»

 

Αθήνα 21/9/2011

 

Ετικέτες , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to ΕΛΜΕ Γ’ Αθήνας: «Αρνούμαστε συλλογικά και οργανωμένα την πληρωμή των χαρατσιών»

  1. Κωνσταντίνα Στεφανιδου λέει:

    Καλημέρα είμαι συνάδερφος από τη δευτεροβάθμια. τι γίνεται με τον κεφαλαιακό φόρο; απλά δεν τον πληρώνουμε ή υπάρχει μια συντονισμένη δράση ως σωματείο γι αυτό; ξέρω πως δεν ανήκω σε εσάς αλλά ρωτάω συναδερφικά

    ευχριστώ

    • admin λέει:

      Αγαπητή συναδέλφισσα, το «δεν πληρώνω» είναι πλέον θέση και της ΟΛΜΕ, μετά τη συνέλευση των προέδρων το Σάββατο 24/9. Καλούνται οι ΕΛΜΕ να οργανώσουν τη συλλογική αντίσταση στο χαράτσι, να μαζέψουν τα εκκαθαριστικά κλπ. Θα υπάρξει άμεσα αναλυτική ενημέρωση για το θέμα. Η συλλογική και δημόσια άρνηση θα φέρει αποτέλεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *