Αγωνιστική Παρέμβαση Πειραιά: ψηφοδέλτιο και διακήρυξη για το ΠΥΣΔΕ

Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Πειραιά

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΥΣΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

  • ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ                     
  • ΒΑΖΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ                                  
  • ΓΕΩΡΓΑΛΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ   
  • ΔΑΣΑΚΛΗ ΜΑΓΔΑ        
  • ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ    
  • ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ      
  • ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ                           
  • ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ            
  • ΜΑΝΟΥΣΑΚΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ               
  • ΜΑΝΩΛΙΑΔΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ         
  • ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ     
  • ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    
  • ΝΤΣΙΩΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ     
  • ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ       
  • ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ          
  • ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
  • ΠΛΕΣΣΑ ΜΑΡΙΑ         
  • ΣΠΥΡΑΛΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ    
  • ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ           
  • ΣΤΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ    
  • ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ           
  • ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ    

 Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Πειραιά

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το τελικό Υπόμνημα της ομάδας Λιάκου περιγράφει μία εκ βάθρων και άκρως αντιδραστική μετάλλαξη του δημόσιου σχολείου. Αποδομεί , διαλύει, βάζει οριστικά ταφόπλακα στη μαζική δημόσια εκπαίδευση, εξοβελίζει βίαια χιλιάδες μαθητές, διαμορφώνει όρους εργασιακής γαλέρας για τους εκπαιδευτικούς και  υπακούει στους όρους της δημοσιονομικής προσαρμογής και του κόφτη στα δημόσια αγαθά. Το σχολείο που οραματίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τη σφραγίδα της Ε.Ε , της έκθεσης του ΟΟΣΑ και υλοποιεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις που ψήφισαν μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ […]

[….] Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και αμέσως μετά τις εκλογές των ΕΛΜΕ, ξεκαθαρίζουμε ότι η ψήφος δεν είναι ψήφος σε πρόσωπα, αλλά στις πολιτικές που αντιπροσωπεύει κάθε παράταξη. Έτσι, ψηφίζοντας ΣΥΝΕΚ ψηφίζεις ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, Τσίπρα-Φίλη-πόρισμα Λιάκου κλπ, ψηφίζοντας ΔΑΚΕ ψηφίζεις Μητσοτάκη-απολύσεις-βάουτσερ-μνημόνια κλπ. Όλα τα υπόλοιπα, περί δήθεν «ανεξάρτητων», μισο-διαφωνούντων, διαφοροποιημένων» από τα κόμματά τους κλπ, είναι για νήπια και δε χρήζουν σοβαρού σχολιασμού!

Ψηφίζουμε – Δυναμώνουμε την Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Πειραιά

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ!

Οι φετινές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, πραγματοποιούνται μέσα στο καθεστώς της βάρβαρης και ακραία αντιλαϊκής πολιτικής που υπαγορεύουν τα μνημόνια διαρκείας. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ αποκαλύπτουν μέρα με τη μέρα το πραγματικό πρόσωπο και την πολιτική που υπηρετούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού έσπειρε απλόχερα κάθε λογής αυταπάτες και καπηλεύτηκε τους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος για να αναρριχηθεί στην εξουσία, κάνει τώρα φύλο και φτερό όλες τις δήθεν φιλολαϊκές διακηρύξεις του και επιβάλλει το τρίτο και πιο βάρβαρο μνημόνιο των τελευταίων χρόνων. Συστρατεύτηκε πια ανοιχτά με ολόκληρο το αντιδραστικό μνημονιακό μπλοκ (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι) και από κοινού ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συντηρεί ακέραια όλη την προηγούμενη πολιτική της φοροληστείας, της βαθιάς φτώχειας, της ανέχειας και της ανεργίας, της διάλυσης όλων των πυλώνων του Κοινωνικού Κράτους (Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια – Κοινωνική Ασφάλιση). Καταδικάζει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους στο περιθώριο και την ανέχεια, πετσοκόβοντας απανωτά τις συντάξεις τους, καταργώντας το ΕΚΑΣ, μετατρέποντας τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα. Ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος – έκτρωμα που επέβαλε πριν από μερικούς μήνες βάζει βόμβα στα θεμέλια της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τελευταία πράξη του αντιλαϊκού της έργου είναι το ξεπούλημα όλης της Δημόσιας Περιουσίας. Δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, νερό, σχολική στέγη παραδίδονται για έναν ολόκληρο αιώνα στα ξένα αρπακτικά.

Μπροστά στη διαβόητη δεύτερη αξιολόγηση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει νέο γύρο αντιλαϊκής επέλασης απειλώντας με ολοσχερή εξαφάνιση τα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Με αιχμή τις εργασιακές σχέσεις αλλά και τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, επιδιώκει να παραδώσει πλήρως τους εργαζόμενους στις αδηφάγες ορέξεις της εργοδοσίας και του μεγάλου κεφαλαίου, απελευθερώνοντας τις ομαδικές απολύσεις, επεκτείνοντας την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα. Την ίδια στιγμή επιχειρεί να βάλει ισχυρούς φραγμούς και περιορισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα. Στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής μπαίνουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων με αιχμή την απεργία.

Οι μύθοι και οι πλάνες του ΣΥΡΙΖΑ στέρεψαν. Καμία επικοινωνιακή διαχείριση δεν μπορεί να συσκοτίζει τη ζοφερή πραγματικότητα που ζει ο λαός μας. Η πάλη του λαού ενάντια στην βαρβαρότητα της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ συνδέεται άμεσα με την αναγκαία σύγκρουσης και ρήξης με την ντόπια ολιγαρχία, το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, με την έξοδο από την ΕΕ, το ευρώ και το ΝΑΤΟ.

Ο «Κόφτης» πάνω από τη Δημόσια Εκπαίδευση

Δεν έφταναν όλα τα προηγούμενα μέτρα που επέβαλαν στις πλάτες των εκπαιδευτικών οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός Παιδείας δηλώνει πως “από φέτος επιστρέφουμε στην κανονικότητα”. Πρέπει λοιπόν να πιστέψουμε και να αποδεχθούμε σαν “κανονικό” το καθεστώς των συγχωνεύσεων και του κλεισίματος 1500 σχολείων, της αύξησης του ωραρίου μας κατά 2 ώρες, των περικοπών των μισθών μας κατά 40%, της γενίκευσης της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση και του κομματιάσματος των εκπαιδευτικών για να τους μοιράσουν σε τρία και πέντε σχολεία.

Καταμεσής του θέρους σαν τον “διαρρήκτη” που χτυπά όταν ο σπιτονοικοκύρης λείπει, ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης επέβαλε σειρά επιπρόσθετων μέτρων όμοιων με των προκατόχων του για τον περιορισμό και τη συρρίκνωση των σχολικών μονάδων (κλείσιμο τμημάτων, ομάδων προσανατολισμού, ΕΠΑΛ κλπ) ώστε να “εξαφανίσει” από το χάρτη τμήματα σήμερα, ολόκληρα σχολεία αύριο και να ελαχιστοποιήσει τα πραγματικά κενά. Ας μην ξεχνάμε πως με ένα λογιστικό τέχνασμα κατόρθωσε να μειώσει το ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου, μειώνοντας ώρες από τα μαθήματα των Αρχαίων, της Βιολογίας, της Γεωγραφίας και της Οικιακής Οικονομίας. Επίσης διέγραψε με μια μονοκονδυλιά την αναγκαιότητα οργάνωσης και λειτουργίας των Εργαστηρίων Φυσικών επιστημών και Πληροφορικής προκειμένου να εξοικονομήσει χιλιάδες ώρες εκπαιδευτικών των αντίστοιχων ειδικοτήτων. Ταυτόχρονα με μπαράζ μέτρων χειρουργικής ακρίβειας από το Σεπτέμβρη και έπειτα, διεύρυνε τις αναθέσεις (2η και 3η ανάθεση) μετατρέποντας τα γνωστικά και αντικείμενα και τις ειδικότητες σε εκπαιδευτικούς “χυλούς”. Το ίδιο νήμα συνδέει τα μέτρα αυτά με όλο το προηγούμενο μνημονιακό καθεστώς που δημιούργησε τις περίφημες “δεξαμενές” πλεοναζόντων εκπαιδευτικών.

Για μια ακόμα χρονιά η ελαστική εργασία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες, καλείται να καλύψει τα χιλιάδες πραγματικά κενά. Ακόμα και οι διακηρύξεις το ΣΥΡΙΖΑ για 20.000 μόνιμους διορισμούς παραπέμπονται στις καλένδες. Η κυβέρνηση αποδεχόμενη πλήρως το καθεστώς των μηδενικών διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών, που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ, αντικαθιστά τη σταθερή και μόνιμη εργασία με την επισφαλή και ελαστική απασχόληση. Να το πούμε καθαρά. Η γενίκευση της ελαστικής εργασίας σε συνδυασμό με τους μηδενικούς διορισμούς από το 2010 μέχρι και σήμερα ισοδυναμούν με την άρση της μονιμότητας.

Έπονται και χειρότερα! Το πόρισμα της επιτροπής των “σοφών” του υπουργείου Παιδείας για το περίφημο “εθνικό απολυτήριο” έρχεται από παλιά. Οι νέες σαρωτικές αλλαγές που προτείνει ο Α. Λιάκος – πρόεδρος της επιτροπής του “εθνικού διαλόγου” – μετατρέπουν τη Δημόσια Εκπαίδευση σε έρημο. Οι στοχεύσεις τους είναι σαφής και οι διατυπώσεις τους το επιβεβαιώνουν. Θέλουν να επιβάλλουν πανελλαδικού τύπου εξετάσεις μέσω της διαβόητης τράπεζας θεμάτων από το Γυμνάσιο. Παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις για το “τέλος των εξετάσεων” και την “ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια”, τα ταξικά – εξεταστικά πλέγματα σε όλες τις τάξεις τόσο του 4ετούς Γυμνασίου όσο και του 2ετούς Λυκείου, εντείνονται. Για τη μεγάλη πλειοψηφία της νέας γενιάς προορίζουν τη φθηνή κατάρτιση και τη μαύρη εργασία της μαθητείας. Ταυτόχρονα ξεσηκώνουν νέο τσουνάμι συγχωνεύσεων και κλεισίματος Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων. Επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα “αριστοκρατικό” Λύκειο διαβαθμισμένο σε δυο επίπεδα (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) για λίγους και “εκλεκτούς”.

Μεθοδεύουν συστηματικά νέες ανατροπές στα εργασιακά μας δικαιώματα με αιχμή για μια ακόμα φορά το ωράριο. Προετοιμάζουν την έξωση πολλών εκπαιδευτικών από τα Λύκεια. Η δήλωση του Α. Λιάκου ήταν ξεκάθαρη. Κάνει λόγο για το ξήλωμα δεκάδων ειδικοτήτων που “έχουν παρεισφρήσει” στα Λύκεια.  Και στο φόντο αυτής της πολιτικής διαγράφεται για άλλη μια φορά η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, δηλαδή το εργαλείο εκείνο που οδηγεί στη χειραγώγηση, στην υποταγή και ανοίγει την πόρτα για τις απολύσεις.

Οι προθέσεις τους είναι απροκάλυπτες και κυνικές. Στο ίδιο το πόρισμα αναφέρεται πως “πρέπει να καμφθούν οι αντιστάσεις”. Θέλουν τους εκπαιδευτικούς υποταγμένους και βουβούς απέναντι στην πολιτική εκείνη που συντρίβει το Δημόσιο Σχολείο, αποκλείει τη νέα γενιά από τη μόρφωση και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

Η πολιτική αυτή είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις περίφημες “καλές πρακτικές του ΟΟΣΑ και της ΕΕ” τον οποίο κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση. Σήμερα πλέκοντας το εγκώμιό τους, εναρμονίζεται πλήρως και υλοποιεί τις πιο σκληρές επιταγές, οδηγώντας τη Δημόσια Εκπαίδευση πολλές δεκαετίες πίσω.

Χωρίς αυταπάτες για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Η συμμετοχή μας στις εκλογές των ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ γίνεται χωρίς ψευδαισθήσεις για το χαρακτήρα αυτών των οργάνων. Είναι φανερό ότι τα Υπηρεσιακά συμβούλια δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών. Πρόκειται για όργανα διαχείρισης και προώθησης της κυβερνητικής πολιτικής και η παρουσία των αιρετών δεν αλλάζει τον ρόλο αυτό.

Πολύ δε περισσότερο στη σημερινή συγκυρία, που γενικεύεται η ελαστική εργασία και η αδιοριστία γίνεται καθεστώς, την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται σε μετακινήσεις έως και πολλές δεκάδες χιλιόμετρα για να βρουν ώρες να συμπληρώσουν το ωράριό τους, το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί αξιοποιούν ακόμα πιο εντατικά τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ως εργαλεία για την εφαρμογή της αυτής πολιτικής.

Ιδιαίτερα η παρουσία αιρετών που υπηρετούν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και αστική πολιτική ενισχύουν την προσπάθεια χειραγώγησης των εκπαιδευτικών και τη δημιουργία πελατειακών σχέσεων. Αυτονόητα δικαιώματα εμφανίζονται ως ρουσφέτια, για να δεσμεύουν ψήφους και συνειδήσεις. Είναι όργανα που επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν στις συνειδήσεις των εκπαιδευτικών τις διοικητικές λογικές, τις συνδιαχειριστικές αντιλήψεις και την ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος στους μηχανισμούς του κράτους. Στο σχολείο και στον καιρό του ΔΝΤ, ο ρόλος τους αναβαθμίζεται σε προωθητή του μοντέλου ενός σχολείου της αγοράς, σύμφωνα με τις επιταγές των κομμάτων του κεφαλαίου.

Γύρνα την πλάτη σου στον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό

Μπροστά στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, μην αποδεχθείς να σε “μετρήσουν” σαν στήριγμα της κυβερνητικής πολιτικής. Απόρριψε τις σειρήνες του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ έριξαν πια τις μάσκες. Αποτελούν σήμερα το βασικό εκφραστή και υποστηρικτή της κυβερνητικής πολιτικής. Απόρριψε με τη στάση σου αυτούς που σαν σύγχρονοι “Ιούδες” εξαργυρώνουν τις συνδικαλιστικές τους θητείες σε κυβερνητικούς θώκους, για να υπηρετήσουν απροκάλυπτα όλη τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική, κλείνοντας τμήματα, εκτοπίζοντάς σε δύο και τρία σχολεία, κόβοντας τους μισθούς και τις συντάξεις.

Πίσω από τα ψεύτικα λόγια και τη δημαγωγία της ΔΑΚΕ, κρύβεται η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Στρέψε την πλάτη σου στις δυνάμεις της δεξιάς αντίδρασης που θέλουν να γυρίσουν την Δημόσια Εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς πολλές δεκαετίες πίσω. Καταδίκασε τους εκφραστές της πολιτικής του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, της διάλυσης του Δημόσιου Δωρεάν σχολείου και των απολύσεων.

Μην εμπιστεύεσαι τις δυνάμεις που πίσω από την υπερεπαναστατική φλυαρία τους κρύβεται η υποταγή απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική. Η ηγεσία του ΠΑΜΕ έχει από καιρό επιλέξει το δικό της “χωριστό” δρόμο, επιβάλλοντας “διαζύγιο” από τα σωματεία μας στο όνομα της “ταξικής καθαρότητας” έτσι που να μην συναντιούνται οι εργαζόμενοι. Εξαντλεί όλη την δήθεν αγωνιστικότητά της σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με ημερομηνία λήξης, εντείνοντας την απογοήτευση και την αποστράτευση.

Διεκδικούμε τους αιρετούς σε ΚΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΔΕ

Η συμμετοχή μας σε ΚΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΠΥΣΔΕ συγκρούεται με την συναίνεση, την ενσωμάτωση και τελικά τη συνδιαχείριση της κυβερνητικής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, τα μορφωτικά – εκπαιδευτικά δικαιώματα και τις ανάγκες των μαθητών και της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης.

Όπλα μας τα μαζικά και μαχητικά σωματεία, οι Γενικές Συνελεύσεις και οι Επιτροπές Αγώνα! Εκεί που χτυπά η καρδιά της εκπαίδευσης, εκεί που ενώνονται οι αγωνίες και οι αγώνες των δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών.

  • Ενημερώνουμε τις ΕΛΜΕ και καταγγέλλουμε στους συναδέλφους τα προβλήματα που συσσωρεύει η κυβερνητική πολιτική, το Υπουργείο και η Διοίκηση.
  • Αρνούμαστε κάθε ρουσφέτι και βρισκόμαστε δίπλα σε όσους συναδέλφους υφίστανται αδικίες, διώξεις και αυθαιρεσίες. Δε θέλουμε οι εκπαιδευτικοί να «διευκολύνονται» μέσα από προσωπικές και πελατειακές σχέσεις. Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε ώστε να υπάρχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα για όλες και όλους. Ελέγχουμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε τις αυθαίρετες, και τις παράνομες ενέργειες τις πελατειακές σχέσεις και τις αδιαφανείς διαδικασίες.
  • Δεσμευόμαστε, Εφαρμόζουμε και υλοποιούμε τις αποφάσεις των σωματείων και των Γενικών τους Συνελεύσεων. Απέχουμε και καταγγέλλουμε κάθε διαδικασία αξιολόγησης, μπλοκάρουμε –μαζί με τις ΕΛΜΕ και τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς – κάθε τέτοια πράξη, αποβάλλουμε από τα σωματεία μας κάθε στέλεχος που θα συμμετάσχει στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολείων και, αν χρειαστεί, φτάνουμε ακόμα και στην παραίτηση προκειμένου να συμβάλουμε σ’ αυτήν την κατεύθυνση.
  • Είναι αυτονόητο για μας ότι ο αιρετός δεν μπορεί να είναι υποψήφιο στέλεχος εκπαίδευσης (διευθυντής, σχολικός σύμβουλος κ.λπ.).

Ανιχνεύουμε νέους δρόμους αντίστασης και συλλογικής δράσης – παρέμβασης σε αυτό το εχθρικό τοπίο. Όμως δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ο αριστερός αιρετός είναι εκεί για να αντισταθεί στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία της διοίκησης. Να δει, να αποκαλύψει και να αποτρέψει το ρουσφέτι, να προστατέψει τους συναδέλφους από άδικες ή σκόπιμες πειθαρχικές διώξεις των διευθυντών τους ή των προϊσταμένων τους, στηριζόμενος στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Συνάδελφε,

Στις εκλογές αυτές, δυνάμωσε παντού τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ενίσχυσε την εκπαιδευτική Αριστερά των αγώνων, την ταξική πτέρυγα στην Εκπαίδευση.

Με τους αγώνες μας διεκδικούμε

  • Γενναία κρατική χρηματοδότηση της Εκπαίδευσης! Όχι στην χρεοκοπία του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου!
  • Δημόσιο Δωδεκάχρονο Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά!

 Όχι στην φτηνή κατάρτιση και στη μαύρη ανήλικη εργασία της μαθητείας!

  • Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας! Συλλογικές συμβάσεις εφ’ όλης της ύλης – πραγματικές αυξήσεις! Να ξεπαγώσουν άμεσα όλα τα κλιμάκια! Να επανέλθουν άμεσα ο 13ος και 14ος μισθός!
  • Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών εδώ και τώρα! Φραγμός στην ελαστική εργασία! Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών. Κάθε Εκπαιδευτικός στο Σχολείο του! Κάθε παιδί να έχει το Δάσκαλό του!
  • Να αποσυρθούν όλα τα κυβερνητικά μέτρα που αλώνουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, συρρικνώνουν τα σχολεία και παράγουν “δεξαμενές πλεοναζόντων” εκπαιδευτικών!
  • Να επανέλθει άμεσα το ωράριό μας στα προηγούμενα επίπεδα του 2013!
  • Καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού! Δεν θα μετατρέψουμε τις ζωές μας σε “λάστιχα”!
  • Να επαναλειτουργήσουν όλα τα σχολεία που έκλεισε η θύελλα των μνημονίων!
  • Τμήματα με 20 μαθητές, 15 στις Ομάδες Προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια!
  • Άμεση ένταξη των προσφυγόπουλων στα Δημόσια Σχολεία! Σίτιση – περίθαλψη – φροντίδα για όλα παιδιά!
  • Δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες στα σχολεία! Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τα σωματεία μας!

Το κλίμα της ηττοπάθειας και της υποταγής μπορεί και πρέπει να ανατραπεί! Η διέξοδος βρίσκεται στη μαζική αντίσταση και ανυποχώρητο αγώνα του λαού και των εργαζομένων! Ενώνουμε τις φωνές και τις γροθιές μας με τον κόσμο της εργασίας, τα πλατιά λαϊκά στρώματα! Μπορούμε να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση σε ένα παλλαϊκό τείχος αντίστασης και πάλης

  • Για την ανατροπή της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ!
  • Για έξοδο της χώρας από ΕΕ – ΔΝΤ – ΝΑΤΟ και κάθε άλλο ιμπεριαλιστικό οργανισμό!

Δυνάμωσε παντού την Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ!

Αγωνιστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Συσπειρώσεις Κινήσεις

 

Ε! συνάδελφε – δε θέλω να λέω ψέματα- είναι δύσκολοι καιροί

και μπορεί να γίνουν δυσκολότεροι.

Φύλαξε καλά – ναι πρόσεξέ με καλά σ΄ αυτό-

σε μια αεροστεγή φιάλη,

τα πυρομαχικά σου,

λέξεις και έννοιες-χειροβομβίδες σαν αυτές

αξιοπρέπεια – ανθρωπιά – αλληλεγγύη – αντίσταση – αγώνας,

φύλαξε καλά στη μνήμη σου

το δάσος των σκοτωμένων φίλων μας

-τρεφόμαστε ακόμη από αυτούς-

και μοίραζέ τα, με επιμονή και τέχνη,

με λογισμό και με όνειρο,

στους μαθητές σου

με την αποφασιστικότητα που λιπαίνεται από την σιγουριά

ότι θα την αλλάξουμε τη ζωή

θα την ξαναβάψουμε

κατακόκκινη αυτή τη φορά

σαν τη φωτιά που ζεσταίνει τα βλέμματα

σαν τον άνεμο

που δροσίζει των ανθρώπων τις καρδιές.

Ναι δάσκαλε αυτό είναι το μέλλον μας

και έτσι θα γίνει.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*