ΕΛΜΕ Ά. Λιοσίων–Ζεφυρίου–Φυλής: ψήφισμα αλληλεγγύης στους απεργούς των παν/μίων που διώκονται

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

“ 20 χρόνια, 1995 – 2015, αγώνες κι ιστορία,

Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 14 εργαζομένων για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια. Είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, 26 και 28 Νοεμβρίου 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του ΕΜΠ. Διώκονται επίσης και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δίωξη των Προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι στόχος των διωκτικών αρχών είναι το σύνολο των απεργών.

Οι διώξεις είναι απαράδεκτες ως προς τη νομική τους συγκρότηση. Η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε την απεργία παράνομη κοινοποιήθηκε μετά τις 18.00 στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 26 Νοεμβρίου οι απεργοί καλύφθηκαν από την ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία για αυτόν τον λόγο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στόχος είναι η τρομοκράτηση και ο παραδειγματισμός των εργαζομένων ώστε να μην εμποδιστεί η εφαρμογή της πολιτικής της απαξίωσης από διαδηλώσεις, απεργίες και άλλες μορφές συλλογικής άρνησης.

Ο αγώνας ενάντια στις διώξεις των 14 απεργών και στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας με το νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

·      Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναδέλφους μας που διώκονται.

·      Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συναδέλφων. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους. Καταγγέλλουμε τις διώξεις ενάντια στους εκλεγμένους εκπροσώπους των Συλλόγων ως αντισυνδικαλιστικές και πολιτικές.

·      Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις και γενικότερα η ποινικοποίηση της ακαδημαϊκής ζωής, της ελεύθερης έκφρασης και της συνδικαλιστικής δράσης.

·      Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στις 9 π.μ.

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*