Ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της Β’ ΕΛΜΕ! Κάλεσμα της Β’ ΕΛΜΕ και ανακοίνωση συμπαράστασης από Α’, Γ’, Δ’, Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε.-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΘΕΜΑ: Κάλεσμα σε κινητοποίηση – συμπαράσταση

Την Παρασκευή 22/5/2015 στις 9.οοπ.μ. εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Δ/ντριας του 9ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, εναντίον του προέδρου του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ και συνολικά του σωματείου της Β’ ΕΛΜΕ.

Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κίνηση που στοχεύει στην απαγόρευση και δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης και υπονόμευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Καλούμε τους συναδέλφους να αντιταχθούν και να παρευρεθούν στην δίκη, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης την

Παρασκευή 22/5/2015 στις 9:00πμ.

Α΄, Δ΄, Γ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Την Παρασκευή 22/5 εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Διευθύντριας του 9ου Γυμνασίου Καλαμαριάς κατά του προέδρου, του Δ.Σ. και του σωματείου συνολικά της Β΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα έκαναν το αυτονόητο στα πλαίσια των υποχρεώσεων που ορίζουν και τα καταστατικά των σωματείων μας και υπερασπίστηκαν συναδέλφους εκπαιδευτικούς.

Καταδικάζουμε την πρωτοφανή προσπάθεια φίμωσης της Β΄ ΕΛΜΕ-Θ, καθώς και την ποινικοποίηση της δράσης της που αφορούν πρωτοβουλίες για την προστασία των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών του 9ου Γυμνασίου Καλαμαριάς από την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό της διευθύντριας του σχολείου.

Συμπαραστεκόμαστε σε κάθε μορφή αγώνα των εκπαιδευτικών και των συνδικαλιστικών οργάνων που γίνεται για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των εργασιακών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών των εκπαιδευτικών και ζητάμε να σταματήσει κάθε δικαστική δίωξη εις βάρος της Β ΕΛΜΕ, του συλλόγου γονέων του σχολείου και εκπαιδευτικών του σχολείου.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση όλων των εκπαιδευτικών οργάνων διοίκησης: του Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, του υπεύθυνου Συμβούλου της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας για να δοθεί λύση τώρα στη βάση των προτάσεων των εκπαιδευτικών φορέων, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου και να σταματήσει να διαταράσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και των εργασιακών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, καθώς και δικαιωμάτων και άλλων φορέων της εκπαίδευσης.

Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*