Αγων. Παρέμβαση Ηρακλείου για την Πρωτομαγιά

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  • ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΛΑΪΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ –ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ «ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ» ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ,
  • ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟ-ΛΑΪΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ.

Συνάδελφοι, η Εργατική Πρωτομαγιά σύμβολο αγώνων και ανυποχώρητης αντίστασης της εργατικής τάξης και του λαού ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την εξαθλίωση των χαμηλών στρωμάτων- σηματοδοτεί ήδη από την εργατική εξέγερση στο Σικάγο τον ασίγαστο αγώνα του λαού ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση, την ιμπεριαλιστική θηριωδία.

Σήμερα, 129 χρόνια μετά, η εργατική τάξη, οι εκπαιδευτικοί, η νεολαία, οι άνεργοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο σκληρή αντιλαϊκή επίθεση, που -στο όνομα της «εθνικής σωτηρίας»- συνθλίβει μισθούς και συντάξεις, ισοπεδώνει τις λαϊκές κατακτήσεις στην εκπαίδευση, πολλαπλασιάζει τους ταξικούς φραγμούς στη γνώση, καταργεί το δικαίωμα του λαού στη μόρφωση και υγεία. Διαλύει το κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα, ξεκληρίζει τη μικρή αγροτιά, τη χαμηλή υπαλληλία, τους μικροϊδιοκτήτες, ενώ και διογκώνει την ανεργία, την ίδια στιγμή που αλυσσοδένει τον τόπο με ακόμη πιο ασφυκτικά δεσμά ιμπεριαλιστικής υποδούλωσης.

Στη φάση αυτή, μετά την εκλογική καταδίκη των κομμάτων της πλουτοκρατίας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), ο σοσιαλδημοκρατικός ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει το έργο της διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης, με κυβερνητικό συνεργάτη και συμπορευτή του το ακροδεξιό, εθνικιστικό κόμμα των ΑΝΕΛ, στο όνομα δήθεν της προάσπισης των λαϊκών συμφερόντων, στην ουσία όμως, για τη σωτηρία των συμφερόντων του ντόπιου και ξένου μονοπωλιακού κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων (Ε.Ε-Δ.Ν.Τ-Ν.ΑΤ.Ο). Ο ΣΥΡΙΖΑ, εδραιωμένος σταθερά στη φιλοϊμπεριαλιστική πολιτική του, αφού, ανακηρύσσει -από τη θέση του κυβερνητικού διαχειριστή- σε κύρια πολιτική γραμμή άσκησης της πολιτικής του τη «τήρηση των δεσμεύσεών του προς τους εταίρους, δηλ την ΕΕ που είναι η λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου και την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, επιδιώκοντας να μετατρέψει τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ) σε «αριστερή» συναίνεση στα ιμπεριαλιστικά κελεύσματα και τα αντιλαϊκά μέτρα.

Στη βάση αυτή, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετονομάζει τα επιτελεία της ιμπεριαλιστικής επιτροπείας σε θεσμούς, βαφτίζει «πολυδιάστατη» την εξωτερική πολιτική της πολλαπλής εξάρτησης, συνεχίζει την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής και επενδύει σε εντυπωσιοθηρική επικοινωνιακή πολιτική. Την ίδια στιγμή εφαρμόζει την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε (Δουβλίνο ΙΙ, Σέγκεν και Frontex) για τους πρόσφυγες και μετανάστες, τους κολασμένους της γης, υφαρπάζει πραξικοπηματικά-με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων και περιφερειών και συνεχίζει την πολιτική της φορομπηξίας για το λαό, ενώ χαρίζει-με ευνοϊκές ρυθμίσεις εκατοντάδες € στους μεγαλο-οφειλέτες.

Στο χώρο της εκπαίδευσης επίσης οι προεκλογικές υποσχέσεις της συγκυβέρνησης για κατάργηση των αντιδραστικών μέτρων κουρελιάζονται, μπροστά στη συνέχεια της εφαρμογής του αντιδραστικού νόμου για το «νέο λύκειο» της επίτασης των ταξικών φραγμών, τη μετωνυμία της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-απόλυσης-πειθάρχησης σε «ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΈΡΓΟΥ(!) και τη συνέχει της εφαρμογής του ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ της ΠΕΙΝΑΣ, ενώ –με την εκλογή του διευθυντή από το σύλλογο- οδηγεί στη διάσπαση της ενότητας των συλλόγων και τη μετατροπή τους σε όργανα συνευθύνης στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Παράλληλα, η συγκυβέρνηση ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δεν κατοχυρώνει την οργανική τους θέση, ενώ δεν δεσμεύεται για την επαναλειτουργία των τομέων και ειδικοτήτων που καταργήθηκαν, συμψηφίζοντας την επαναπρόσληψή τους με την περικοπή αντίστοιχου αριθμού προσλήψεων στο δημόσιο. Πρόκειται για πολιτική λαϊκού εμπαιγμού που γίνεται ακόμη πιο φανερή στην αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων για το πιο χτυπημένο τμήμα της εκπαίδευσης, τους ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ και ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, που βλέπουν ξανά κλειστή την πόρτα των διορισμών, αφού-κατά δήλωση του υπουργού-δεν πρόκειται να γίνουν νέες προσλήψεις για λόγους δημοσιονομικής στενότητας.. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της «κοινωνικής σωτηρίας» διαιωνίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, της ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ, της ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, της μετονομαζόμενης «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» και του ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ της ΠΕΙΝΑΣ.

Μπροστά μάλιστα στους ιμπεριαλιστικούς εκβιασμούς για Grexit, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίζει το χαρτί του λαϊκού εκβιασμού για έγκριση της αντιλαϊκής πολιτικής, μέσω πιθανού δημοψηφίσματος, ενώ στέκεται γονυπετής στους ιμπεριαλιστές επικυρίαρχους, στοχεύοντας στην υπογραφή ενός ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ στη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής, οι γραφειοκρατικές ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ-Γ.Σ.Ε.Ε τηρούν στάση ανοχής και στήριξης, λειτουργώντας ως συνδικαλιστικοί στυλοβάτες των αντιλαϊκών μέτρων, την ίδια στιγμή που πρωτοστατούσαν στις εκκλήσεις συμμετοχής στις φιλοκυβερνητικές συγκεντρώσεις.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΠΕΙΝΑΣ-ΙΜΠΕΡΙΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ» ΣΕΙΡΗΜΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ- ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ 13ΟΥ ΚΑΙ 14ΟΥ ΜΙΘΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ.
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ Τ.Ε.Ε-ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗΣ-ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ.
  • ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ.
  • ΚΑΜΙΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ.
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ» ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ.
  • ΑΜΒΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ.
  • ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.

ΜΟΝΟ Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΡΥΣΕΙ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ

ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΣΕ ΕΕ-Δ.Ν.Τ-Ν.ΑΤ.Ο

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*