Παρεμβάσεις ΔΕ: Κάτω τα χέρια από τα ταμεία και τα χρήματα των εργαζομένων!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Κάτω τα χέρια από τα ταμεία και τα χρήματα των εργαζομένων!

Να μην πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι τα χρέη και τους τοκογλύφους!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Για μια ακόμα φορά ως εργαζόμενοι βρισκόμαστε απέναντι σε μια ληστρική υφαρπαγή των χρημάτων των ταμείων. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπαίνουν τα διαθέσιμα χρήματα των ταμείων όλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η συγκυβέρνηση ακολουθώντας ουσιαστικά τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο των μνημονίων που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, επιλέγει να υποταχθεί πλήρως στις εκβιαστικές απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Υπενθυμίζουμε πως με απανωτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ καταλήστεψαν πολλάκις τα ασφαλιστικά μας ταμεία (δομημένα ομόλογα, κούρεμα κλπ) και μείωσαν δραματικά τις συντάξεις καθώς και τις κοινωνικές παροχές σε υγεία – παιδεία – πρόνοια. Επομένως οι όψιμες αντιπολιτευτικές κορώνες από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξεστομίζονται μόνο για να «αθωώσουν» όλη την προηγούμενη πολιτική τους.

Η τωρινή απόφαση της κυβέρνησης στερεί από τους δήμους και τις σχολικές επιτροπές την ουσιαστική οικονομική στήριξη και ενίσχυση των σχολείων, ενώ απέναντι στο δίλλημα «κοινωνικές ανάγκες ή δανειστές» επιλέγει προφανώς το δεύτερο! Πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως η απόφαση αυτή λαμβάνεται με την κατάπτυστη και άκρως αντιδημοκρατική μεθόδευση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, τις οποίες προεκλογικά κατήγγειλε ενώ δεσμευόταν πως «δεν πρόκειται να κυβερνήσει με αυτό τον τρόπο»!

Οι εκπαιδευτικοί όπως και όλοι οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να αποδεχθούν τη νέα υφαρπαγή που λαμβάνει χώρα τώρα. Με όπλα πάλης τα συνδικάτα να απαιτήσουν να μην εφαρμοστεί η επαίσχυντη ΠΝΠ που καταληστεύει τα ταμεία και μάλιστα με αναδρομική ισχύ! Εάν η κυβέρνηση θέλει να φανεί «συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές» οφείλει να αναζητήσει αλλού τα χρήματα και όχι από τις τσέπες, τις εισφορές και τους φόρους των εργαζομένων και του λαού!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μπροστά στην κατάσταση αυτή που διαμορφώνεται, αποκαλύπτεται με τον πιο τραγικό τρόπο για το συνδικαλιστικό κίνημα η πραγματική πολιτική που υπηρετούν οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ οι οποίες μέχρι χθες έδιναν όρκους «ανατροπής της πολιτικής των μνημονίων». Σήμερα εμφανίζονται με το πρόσωπο του πιο ακραίου απολογητή της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν διστάζουν μάλιστα να εκμεταλλευτούν και να «κρυφτούν» πίσω από πρωτοβάθμια σωματεία σε περιοχές στις οποίες έχουν τον έλεγχο για να μας πουν ούτε λίγο – ούτε πολύ πως «καλά κάνει η κυβέρνηση και σηκώνει τα χρήματα από τα ταμεία»! Δεν μπορεί παρά να οργίζεται ο καθένας διαβάζοντας στις ανακοινώσεις τους πως «εάν τάσσεται ενάντια στην μεταφορά των διαθέσιμων των ταμείων τότε υπηρετεί τα εγχώρια και ξένα συμφέροντα». Την ίδια στιγμή που μεταφέρουν – και μάλιστα στο πολλαπλάσιο – στις συνειδήσεις των εργαζομένων τους «έξωθεν» εκβιασμούς και πιέσεις, δεν έχουν να πουν απολύτως τίποτα για την ντόπια ολιγαρχία και το μεγάλο κεφάλαιο το οποίο χρωστάει στα κρατικά ταμεία αμέτρητα εκατομμύρια ευρώ και το οποίο συνεχίζει να θησαυρίζει από την αχαλίνωτη εκμετάλλευση των εργαζομένων! Αλήθεια τι έχουν να πουν οι δυνάμεις αυτές για τα κρατικά «δώρα» δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς μεγαλοεπιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ΠΑΕ με τις λεγόμενες «ευνοϊκές» ρυθμίσεις των 100 δόσεων, τη στιγμή που τα λαϊκά στρώματα στενάζουν κάτω από το βάρος της συνεχιζόμενης φορολογικής αφαίμαξης και των απανωτών χαρατσιών; Το μονοπάτι του απολογιτισμού και του κυβερνητισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο οποίο τώρα βαδίζουν οι νεόκοποι, είναι από παλιά χαραγμένο από τις δυνάμεις των ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οφείλουμε να πούμε ότι συμφωνούμε με τις δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ σε μια και μόνο διατύπωση. Πως μέσα στο ΔΣ της ΟΛΜΕ υπάρχει μια «όψιμη μικροπαραταξιακή σύγκλιση». Μας προκαλεί θλίψη η στάση των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ, οι οποίοι δεν ξέχασαν για μια ακόμα φορά να μας υπογραμμίσουν στο τελευταίο ΔΣ πως είναι «Κομμουνιστές» ενώ εμείς απλώς «Αριστεροί». Αποφασίζουν λοιπόν να επιλέξουν ως πλησιέστερο και καλύτερο συνομιλητή τους τη δεξιά και τα ερείπια της παλιάς σοσιαλδημοκρατίας, την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ, αυτούς δηλαδή οι οποίοι μέχρι χθες εξυμνούσαν την πολιτική αυτή ενώ σήμερα απαιτούν – όψιμα πάντα – να «καταργηθούν τα μνημόνια». Φαίνεται πως οι παλιές «προτιμήσεις» δεν ξεχνιούνται!

Συναδέφλισσες και συνάδελφοι,

Αναμφίβολα η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τόπο και το λαό μας πρωτίστως. ΕΕ και ΔΝΤ απαιτούν εδώ και τώρα νέο μνημόνιο, νέα αντιλαϊκά μέτρα, νέα αφαίμαξη μισθωτών και συνταξιούχων. Μπροστά μας ξανοίγονται τρεις δρόμοι. Ο πρώτος μας καλεί να υποταχθούμε στον «έντιμο συμβιβασμό». Ο δεύτερος επιμένει σταθερά στον αναχωρητισμό από το πεδίο των αγώνων και μάλιστα πηγαίνει χέρι – χέρι με ό,τι πιο σκουριασμένο και αραχνιασμένο μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ο τρίτος διατρανώνει την ανάγκη για οργάνωση – συσπείρωση στο Συνδικάτο και σκληρό – παρατεταμένο αγώνα ενάντια στην πολιτική αυτή που μας εξαθλιώνει.

Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ έχοντας την πιο βαθιά πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις του εκπαιδευτικού κινήματος, των αγώνων και της ιστορίας του, επιλέγουν το τρίτο μονοπάτι. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να μην συμβιβαστούν με την πολιτική αυτή. Να βγούμε ξανά αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα!

Οργάνωση – Αγώνας – Διεκδίκηση!

Όπλα μας τα ισχυρά και αγωνιστικά Συνδικάτα!

27 Απριλίου 2015

Οι εκπρόσωποι των

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*