Ε’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Αλληλεγγύη στον ηρωικό αγώνα των απεργών της Κόκα Κόλα

Τον Οκτώβριο του 2013 η πολυεθνική ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιο της στη Θεσσαλονίκη.

Πέταξε στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους μεταφέροντας το εργοστάσιο της στη Βουλγαρία, όπως δεκάδες άλλες επιχειρήσεις που βρήκαν εκεί φτηνότερους εργαζόμενους, αξιοποιώντας την “ελευθερία” κίνησης κεφαλαίων, στα πλαίσια της συνθήκης του Μάαστριχτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ δεν πάσχει από κέρδη. Σπέρνει ανεργία και δυστυχία για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Ξηλώνει εργοστάσια που στήθηκαν με τον ιδρώτα εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, που η πολυεθνική ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ πετάει στο δρόμο εργαζόμενους έχει το θράσος να εμφανίζεται ως “κοινωνικά ευαίσθητη” μερεμετίζοντας κάποια σχολεία με την άδεια της πολιτείας και τη βοήθεια πολλών δημάρχων, όπως της Θεσσαλονίκης, του Ευόσμου-Κορδελιού, της Πυλαίας-Χορτιάτη, του Ωραιοκάστρου, του Παύλου Μελά κ.ά (πρόκειται για το πρόγραμμα της COCA-COLA-3E “ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ”, που συντόνισε ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας).

Ο ηρωικός 17μηνος αγώνας των εργαζομένων στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ με αίτημα την ακύρωση όλων των απολύσεων και την επαναλειτουργία του εργαστασίου, η αντοχή και αποφασιστικότητα τους, αποτελεί παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους.

Αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας αγώνας. Είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων.

Το Δ.Σ της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του σωματείου εγατοϋπαλλήλων της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ-3Ε και αποφάσισε να τους ενισχύσει και οικονομικά.

Ετικέτες , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *