Παρεμβάσεις ΔΕ και ΠΕ: Κυβέρνηση απολύσεων, βίας, αυταρχισμού και καταστολής

1932507_10200591337784860_316960542_o 1913292_10200591335344799_517330726_o

οι φωτογραφίες είναι Μάριου Λώλου

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ,  ΒΙΑΣ, ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ  ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Η συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε με ΜΑΤ και χημικά, στους καθηγητές σε διαθεσιμότητα, σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες,  που συγκεντρώθηκαν το  πρωί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επιβάλλοντας για μια ακόμη φορά το «νόμο  και την τάξη», απέναντι στο δημοκρατικό δικαίωμα του λαού μας να παλεύει για το ψωμί και τη δουλειά του.

Έγιναν αρχικά δεκαεπτά προσαγωγές διαδηλωτών (μεταξύ των οποίων ο Διονύσης Βάσσης, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Γ Δυτ. Αθήνας και ο Θέμης Κοτσυφάκης, πρόεδρος της ΟΛΜΕ και οι δύο υπό διαθεσιμότητα), και μια αργότερα στο Σύνταγμα, του Γρηγόρη Καλομοίρη, που βρίσκεται στη ΓΑΔΑ. Τέσσερεις τραυματίες από χημικά και ξύλο, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. ανάμεσα τους o πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλος της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Θέμης Μπαλασόπουλος καθώς και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Χριστόδουλος Ευθυμίου. Ταυτόχρονα, έγιναν δεκάδες προσαγωγές, μεταξύ των άλλων και του μέλους της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Γρηγόρη Καλομοίρη, η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σε σύλληψη. Συνεχείς επιθέσεις από τα ΜΑΤ υπήρχαν σε όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, από τη στιγμή που η πορεία έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών έως και την επιστροφή της στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά το μεσημέρι.

Το μήνυμα ήταν σαφές. Όποιος αντιστέκεται και διαδηλώνει θα συλλαμβάνεται. Η αντιλαϊκή πολιτική  της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης – της ΕΚΤ- του ΔΝΤ για να ισοπεδώσει τις ζωές μας προαπαιτεί τον αυταρχισμό και την καταστολή. Η σύγχρονη «χούντα» απαιτεί οι συναντήσεις με την Τρόικα, να μη σκιάζονται από λαϊκές  αντιδράσεις και να γίνονται σε αστυνομοκρατούμενη πόλη με φυλακισμένους κατοίκους. Η κυβέρνηση έδωσε για μια ακόμη φορά εξετάσεις στον Τόμσεν και στην Τρόικα, δείχνοντας το αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλισμού και των μνημονίων του.

Πείνα, εξαθλίωση, απολύσεις, διάλυση δημόσιων αγαθών, ξεπούλημα κοινωνικού πλούτου, συσσωρεύουν οργή. Η κυβέρνηση φοβάται το ξέσπασμά της και γι αυτό τρομοκρατεί. Μαζί με το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες, την ΕΕ και την τρόικα.

Αν νομίζουν ότι θα μας φοβίσουν και θα μας υποτάξουν είναι βαθιά γελασμένοι. Οι εργαζόμενοι, το λαϊκό και εργατικό κίνημα να  συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη μας. Με κοινή δράση σε όλο το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με απεργιακές κινητοποιήσεις και αποφασιστικό αγώνα να συγκρουστούμε και να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ και κάθε κυβέρνηση που την εφαρμόζει.

ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ 22ΜΑΡΤΗ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*