Ε’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: πρόσκληση συμμετοχής σε θεατρική παράσταση

Ε΄ ΕΛΜΕ –Θ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ συμμετοχής σε θεατρικό έργο

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014, 6μμ, στον 3ο όροφο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, στη συνεδρίασή του την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014, έκανε αποδεκτή την πρόταση του συναδέλφου καθηγητή-συγγραφέα Σπύρου Λαζαρίδη και αναλαμβάνει την παραγωγή του θεατρικού του έργου με τίτλο: ΚΑΝΤΙΝΑ/CANTEEN/CAN(TEEN). 

Καλούμε όσες και όσους συναδέλφισσες και συνάδελφους θέλουν να πάρουν μέρος είτε σαν ηθοποιοί, είτε σαν συντελεστές σε κάποιον άλλο τομέα της προετοιμασίας του έργου να παραβρεθούν στην πρώτη συνάντηση (Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014, 6μμ, στον 3ο όροφο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη) για τη συγκρότηση της ομάδας παραγωγής. 

ΘΕΜΑ: Ένα θεατρικό έργο γραμμένο στις πύρινες ημέρες του Δεκέμβρη του 2008. Ένας εφηβικός έρωτας που δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται. Μια καντίνα στο μέσον μιας πλατείας δεν προσφέρει μόνον σάντουιτς και αναψυκτικά· γίνεται το κέντρο του κόσμου.  Ένα πτυχίο δεν σε οδηγεί, ειδικά στην Ελλάδα που γνωρίζουμε, σ’ αυτό που σπούδασες. Μια μαθητική έξοδος σε νυχτερινό κέντρο η οποία δεν τελειώνει απλώς με πονοκέφαλο το ξημέρωμα. Τα τραύματα από την μετεμφυλιακή Ελλάδα πλαισιώνονται από νέες πληγές, που βαθαίνουν στον καιρό της κρίσης. Ειδικά στρατοδικεία τότε, ανεξέλεγκτη αστυνομική καταστολή τώρα. Το μονοπώλιο της βίας από το κράτος έρχεται αρνητικός καταλύτης και τρυπώνει, απρόσκλητο, στις καρδιές νεαρών αγοριών και κοριτσιών. Ο θάνατος φεύγει από τα δελτία των ειδήσεων και φωλιάζει στις καρδιές και στο μυαλό παιδιών που έχασαν αναίτια τον φίλο τους. Ποιες είναι οι αιτίες της αϋπνίας ενός  σύγχρονου Έλληνα; Πόση ελπίδα κρύβει μια εφηβική ερωτική εξομολόγηση;

Η ΚΑΝΤΙΝΑ, όπως σημειολογικά δηλώνει ο αγγλικός όρος (CANTEEN) είναι και μια αποφασιστική και ελπιδοφόρα δήλωση: Μπορώ (can) επειδή είμαι έφηβος (teen).

ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ: Το έργο έχει τρεις πράξεις με 11, 7 και 5 σκηνές. Υπάρχουν δύο εκδοχές του έργου, όσον αφορά στη διανομή των ρόλων, με βάση το φύλο των διαθέσιμων ηθοποιών. Στην παρέα των εφήβων ανήκουν 8 ρόλοι (2 βασικοί ρόλοι αγοριών, 3 βασικοί ρόλοι κοριτσιών, ένας βουβός ρόλος ενός τοξικομανούς, 3 δευτερεύοντες ρόλοι αγοριών-κοριτσιών). Ο κόσμος των ενηλίκων εκπροσωπείται από 9 ρόλους. Στη διανομή που υπερτερούν οι γυναίκες: 3 άνδρες, 5 γυναίκες, μία ή ένας δημοσιογράφος. Στη διανομή που υπερτερούν οι άντρες οι αριθμοί αντιστρέφονται. Υπάρχει αναγκαιότητα της σκηνικής παρουσίας κάποιου πλήθους ανθρώπων σε δύο σκηνές.

ΚΕΙΜΕΝΟ: http://tsalimi.blogspot.gr/2013/12/canteen-canteen_20.html

                                                                                                                                       Το  Δ.Σ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*