Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Ψήφισμα συμπαράστασης στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους κατοίκους της Κεφαλονιάς – Οικονομική στήριξη

Τις τελευταίες μέρες ο νομός της Κεφαλονιάς συνεχίζει να βιώνει μια αληθινή τραγωδία, λόγου του μεγέθους των σεισμικών καταστροφών. Τα στοιχεία, ιδιαίτερα για την εκπαίδευση με την καταστροφή όλων των σχολικών κτηρίων στο Ληξούρι, είναι συντριπτικά.

 Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο λαό και την εκπαιδευτική κοινότητα της Κεφαλονιάς που δοκιμάζονται από τις μεγάλες καταστροφές λόγω της συνεχιζόμενης σεισμικής δραστηριότητας  και ζητάει από την κυβέρνηση να παρθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων και την αντιμετώπιση των πρώτων πιεστικών αναγκών για ασφαλή στέγαση – σίτιση και περίθαλψη υιοθετώντας όλα τα αιτήματα των λαϊκών οργανώσεων.

Η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει ολόπλευρα και μεθοδικά τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Ιδιαίτερα μέτρα πρέπει να ληφθούν για τους μαθητές που ζουν πια οι ίδιοι και οι οικογένειές τους σε συνθήκες, οι οποίες κάθε άλλο παρά ευνοούν τη μόρφωσή τους. Το υπουργείο Παιδείας πρέπει να αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για την ανακούφιση αυτών των παιδιών και τη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου. Η ΕΛΜΕ  Κεφαλονιάς, οι εκπαιδευτικοί φορείς, οι σύλλογοι διδασκόντων και γενικά ο εκπαιδευτικός κόσμος έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις κι αιτήματα προς το υπουργείο  παιδείας για την οικονομική και εκπαιδευτική στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους και τα οποία πρέπει να γίνουν αποδεκτά.

Ο αγώνας για την επιβίωση συνεχίζεται και θα συνεχίζεται για πολλά χρόνια ακόμα στις σεισμόπληκτες  περιοχές και είναι χρέος όλων να βοηθήσουμε αυτόν τον αγώνα. Η αλληλεγγύη προς τους σεισμόπληκτους πρέπει να εκφραστεί με κάθε τρόπο. Στην προσπάθεια για ολόπλευρη ενίσχυση των μαθητών και των σχολείων των περιοχών αυτών συμμετέχουμε κι εμείς, με τρόπο συλλογικό και στόχο τη στήριξη των μαθητών, των συναδέλφων μας και της τοπικής κοινωνίας.  Η αλληλεγγύη είναι καθήκον όλων μας!

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους, την εκπαιδευτική κοινότητα σε όλο το νομό, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Απευθύνεται στους συλλόγους διδασκόντων και τους καλεί να ενισχύσουν οικονομικά τους μαθητές και τους σεισμοπαθείς συναδέλφους για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών.

Τους καλεί να συγκεντρώσουν  οικονομική ενίσχυση από όλους τους συναδέλφους και να  καταθέσουν τα χρήματα του σχολείου τους στον τραπεζικό λογαριασμό που η Ε΄ ΕΛΜΕ έχει ανοίξει για το σκοπό αυτό: ALPHA BANK 722 – 00 – 2310009727

Το Δ.Σ. της αποφάσισε να καταθέσει για οικονομική ενίσχυση από το ταμείο της ΕΛΜΕ το ποσό των 1000 ευρώ. Οι σύλλογοι καλούνται να συγκεντρώσουν την οικονομική ενίσχυση μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στην  ΕΛΜΕ Κ-Ι, η οποία και θα τα διαχειριστεί  για τη στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους, όπως η ίδια έχει προτείνει.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                                     Η γραμματέας

           Ζαγανίδης Χρήστος                                          Παπαδοπούλου Φωτεινή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*