ΕΛΜΕ Εύβοιας: Ψήφισμα για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Η ΕΛΜΕ Εύβοιας καταγγέλλει σε όλους τους τόνους τον άδικο θάνατο 12 ανθρώπων, στην πλειονότητα τους γυναίκες και παιδιά, που συνέβη πριν από λίγες ημέρες στο Φαρμακονήσι Δωδεκανήσου, ανατολικά από τη Λέρο. Όπως κατήγγειλαν διασωθέντες συγγενείς των νεκρών, δυνάμεις του Λιμενικού, στην προσπάθειά τους να επαναπροωθήσουν μια ομάδα μεταναστών πίσω στην Τουρκία, προκάλεσαν βύθιση της βάρκας που τους μετέφερε, ενώ δεν έκαναν καμία προσπάθειανα περισυλλέξουν τους ναυαγούς, που απεγνωσμένα ζητούσαν βοήθεια και προσπαθούσαν να γαντζωθούν στο σκάφος του λιμενικού, προκαλώντας έτσι το θάνατο σε 12 από αυτούς.
Στη σύγχρονη Ελλάδα, η κυβέρνηση της διαστρέβλωσης των αξιών και της γλώσσας, βαπτίζει «Ξένιο Δία», το πογκρόμ διώξεων που έχει εξαπολύσει ενάντια στους μετανάστες, καταπατώντας ανθρώπινα δικαιώματα και παραβιάζοντας διεθνείς κανόνες δικαίου και πολιτισμού. Στη Σύγχρονη Ελλάδα, που το θράσος και η αμετροέπεια περισσεύουν δεν βρέθηκε ένας κρατικός λειτουργός, όχι μόνο να αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί, αλλά ούτε και να ψελλίσει μια δημόσια συγνώμη. Είναι φανερό πως η Άτις που έχει θολώσει τα μυαλά των κυβερνώντων, προκαλώντας την καθ’ έξη και κατ’ επανάληψη Ύβρη αργά ή γρήγορα θα επιφέρει τη Νέμεση.
Ως δάσκαλοι και παιδαγωγοί που γαλουχούμε τις νέες γενιές με τις αξίες του πολιτισμού, της φιλοξενίας και της αλληλεγγύης, απαιτούμε την άμεση διερεύνηση του γεγονότος, την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του ναυαγίου και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Για το Δ. Σ.
Η πρόεδρος                                               Η γεν. γραμματέας
Νίκα Χαρά                                                      Ψωίνου Έφη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*