Η ΔΟΕ και σύλλογοι ΠΕ καταγγέλλουν την απαγόρευση της αντιΕΕ πορείας και τη σύλληψη Π. Αντωνόπουλου

ΔΟΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την επιχείρηση απαγόρευσης διαδήλωσης

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια της επιχείρησης απαγόρευσης διαδήλωσης που οργανώνεται την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου από πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, με αφορμή την τελετή ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.

Η απαγόρευση από τη ΓΑΔΑ με την αιτιολογία ότι οι οργανωτές καλούν σε συγκέντρωση «ενάντια στον σκοπό» των  εκδηλώσεων ανάληψης της ελληνικής προεδρίας, διότι «είναι δυνατόν να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια»,  διότι «σύμφωνα με τις εξαγγελίες των διοργανωτών και τις πληροφορίες των υπηρεσιών επιδιώκουν να  εκφράσουν την αντίθεσή τους» στην ελληνική προεδρία και τέλος διότι ο «κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλιώς, λόγω της εκτιμώμενης συμμετοχής μεγάλου αριθμού πολιτών σε αυτές», εισάγουν ένα επικίνδυνο σκεπτικό σε σχέση με τον περιορισμό στοιχειωδών δημοκρατικών κατακτήσεων.

 Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, να ανακαλέσει άμεσα την απαγόρευση που θυμίζει άλλες εποχές.

  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Αριστοτέλης»

 Ούτε οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων ούτε οι συλλήψεις αγωνιστών θα κάμψουν τους λαϊκούς αγώνες. Να απελευθερωθεί ΤΩΡΑ ο Π. Αντωνόπουλος

Καταγγέλλουμε την απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, πρώτη ημέρα ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη του εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου, εκπροσώπου των Παρεμβάσεων στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Ο συνάδελφος συνελήφθη κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέντευξης τύπου των συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων που διοργάνωναν τη διαδήλωση ενάντια σε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση. Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου ο συνάδελφος περνάει από εισαγγελέα με την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομη συγκέντρωση και της αντίστασης κατά της αρχής.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ απαγορεύοντας διαδηλώσεις και στέλνοντας στην Ασφάλεια τους δασκάλους. Αποκαλύπτεται έτσι το πραγματικό αντιλαϊκό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ο μεγάλος τους τρόμος. Γνωρίζουν καλά ότι η πολιτική τους δεν έχει καμία νομιμοποίηση στην εργαζόμενη πλειοψηφία, στους ανέργους, τη νεολαία και το λαό. Γι’ αυτό προχωρούν σε καθεστώς κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού!

Είναι όμως γελασμένοι.  Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή μπορούν να κάμψουν τους λαϊκούς αγώνες.

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παύλο Αντωνόπουλο την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, στις 11.00 στα δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 16) και ζητούμε την άμεση απελευθέρωση και απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες.

  • Σύλλογος Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνης                                             

ΨΗΦΙΣΜΑ Συμπαράστασης στο συνάδελφο Παύλο Αντωνόπουλο

 Το ΔΣ του Συλλόγου μας καταγγέλλει την απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων που επιβλήθηκε από την ελληνική Κυβέρνηση στο κέντρο της Αθήνας, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, εν όψη των εκδηλώσεων για την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταγγέλλουμε  την  αναίτια σύλληψη του εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Ο συνάδελφος συνελήφθη με την κατηγορία της συμμετοχής σε  απαγορευμένη από την αστυνομία συγκέντρωση και για αντίσταση κατά της αρχής. Το ΔΣ του Συλλόγου μας  θεωρεί τη σύλληψή του ως πολιτική  δίωξη. Σήμερα ο συνάδελφος περνάει από εισαγγελέα με τις δύο αυτές κατηγορίες.

Η  ελληνική Κυβέρνηση  καταφεύγει  στη βία, για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης  και για να συνεχίσει την πολιτική εξαθλίωσης του λαού που απαιτούν οι κυβερνητικοί εταίροι. Η απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων παραβαίνει  στοιχειώδη συνταγματικά δικαιώματα.

Ως Σύλλογος δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο και απαιτούμε την  άμεση ελευθέρωσή του και να σταματήσει σε βάρος του κάθε δίωξη.

  • Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Βύρωνα – Καισ/νής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την απαγόρευση διαδηλώσεων

Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να απαγορεύσει  διαδηλώσεις  ενάντια σε κυβέρνηση και  ΕΕ με αφορμή την τελετή ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Η ΓΑΔΑ απαγορεύει τη διαδήλωση διότι οι οργανωτές καλούν σε συγκέντρωση «ενάντια στον σκοπό» των  εκδηλώσεων ανάληψης της ελληνικής προεδρίας, διότι «είναι δυνατόν να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια!»,  διότι «σύμφωνα με τις εξαγγελίες των διοργανωτών και τις πληροφορίες των υπηρεσιών επιδιώκουν να  εκφράσουν την αντίθεσή τους» στην ελληνική προεδρία! και τέλος διότι ο «κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλιώς, λόγω της εκτιμώμενης συμμετοχής μεγάλου αριθμού πολιτών σε αυτές»!!

Με αυτό το αιτιολογικό Κυβέρνηση και κεφάλαιο ανοίγουν τον αυταρχικό δρόμο για παρεμπόδιση των λαϊκών κινητοποιήσεων, όταν το περιεχόμενό τους έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

 Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και όσοι στηρίζουν τις επιταγές της  ΕΕ, που οδηγούν στην εξαθλίωση την πλειοψηφία του ελληνικού λαού για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων, των τραπεζιτών  και του κεφαλαίου, τώρα επιχειρούν να απαγορεύσουν και την αντίθεση, την διαμαρτυρία και τον αγώνα ενάντια στην βάρβαρη αυτή πολιτική, επιδιώκουν να καταργήσουν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα.

 Η κυβέρνηση με σειρά παρόμοιων ενεργειών το τελευταίο διάστημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιχειρεί να θέσει σε αμφισβήτηση το ίδιο το δικαίωμα του λαού στην διαδήλωση. Ότι και να κάνουν όμως δεν μπορούν να σταματήσουν τη μεγάλη πλέον αντίθεση του λαού ενάντια στην ΕΕ και των εντολοδόχων της.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Βύρωνα – Καισ/νής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» καλεί  την Κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη αυτή απαγόρευση που μας οδηγεί σε άλλες εποχές, καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού. Το συνδικαλιστικό κίνημα δε θα δεχτεί περιορισμούς στα δημοκρατικά πολιτικά δικαιώματα του λαού μας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*