ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ καταγγέλλουν τη σύλληψη του Π. Αντωνόπουλου

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την αναίτια σύλληψη από την αστυνομία του Παύλου Αντωνόπουλου, εκπαιδευτικού, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στα προπύλαια σήμερα 8/1/14, με τη δικαιολογία  ότι «συμμετείχε σε απαγορευμένη διαδήλωση».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε ήδη καταγγείλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη συγκέντρωση που καλούσαν για σήμερα Τετάρτη οργανώσεις και κινήσεις ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ με αφορμή τις φιέστες ανάληψης της ελληνικής προεδρίας.

Καταγγέλλουμε για ακόμη φορά κυβέρνηση και ΕΕ, που φτάνουν στο σημείο να καταργούν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα και να συλλαμβάνουν αγωνιστές προσπαθώντας να λυγίσουν το λαό στον αγώνα του ενάντια στην βάρβαρη αυτή η πολιτική.

Καλούμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης αύριο Πέμπτη 9/1/14, 11 π.μ. στα δικαστήρια (Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 16).

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Οι ΕΛΜΕ Β΄Αθήνας, Α’ Δυτικής Αττικής, Β’  Δωδεκανήσου, Β’  Έβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Ν. Αθήνας, Λάρισας, Λέσβου, Ν. Σμύρνης-Καλλιθέας-Μοσχάτου, Ε’ Θεσσαλονίκης, Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Φθιώτιδας υπογράφουν το παρακάτω ψήφισμα: 

ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΘΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Καταγγέλλουμε την απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, πρώτη ημέρα ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη του εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Ο συνάδελφος συνελήφθη κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέντευξης τύπου των συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων που διοργάνωναν τη διαδήλωση ενάντια σε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση. Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου ο συνάδελφος περνάει από εισαγγελέα με την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομη συγκέντρωση και της αντίστασης κατά της αρχής.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ απαγορεύοντας διαδηλώσεις και στέλνοντας στην Ασφάλεια όσους αντιστέκονται. Αποκαλύπτεται έτσι το πραγματικό αντιλαϊκό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή μπορούν να κάμψουν τους λαϊκούς αγώνες.

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παύλο Αντωνόπουλο την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, στις 11.30 στα δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 16) και ζητούμε την άμεση απελευθέρωση και απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες.

Ανακοίνωση της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής:

 Το  Δ.Σ  της  Ε’ ΕΛΜΕ  καταγγέλλει  τη σύλληψη του συναδέλφου  Παύλου Αντωνόπουλου, πρώην μέλους της ΟΛΜΕ και νυν μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ,   γιατί συμμετείχε   σε  απαγορευμένη από την αστυνομία συγκέντρωση   και για αντίσταση κατά της αρχής(!).  Με τις δύο αυτές  χουντικής έμπνευσης κατηγορίες  παραπέμπεται  αύριο  στο αυτόφωρο και δικάζεται , ώρα  12.00, (  κτίριο 16  της πρώην σχολής Ευελπίδων).

  • Η   Κυβέρνηση  καταφεύγει  σε κατασταλτική βία, για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης  και για να συνεχίσει την πολιτική εξαθλίωσης του λαού που απαιτεί η Ε.Ε ΚΑΙ ΔΝΤ. Η απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων παραβαίνει  στοιχειώδη συνταγματικά δικαιώματα   και στοχεύει στην τρομοκράτηση του λαού και στην επιβολή της πιο αντιλαϊκής πολιτικής σε βάρος των εργαζομένων.
  • Το Δ. Σ της ΕΛΜΕ απαιτεί την άμεση απόλυση του συναδέλφου, θεωρεί τη σύλληψή του πολιτική  δίωξη  και καλεί τους συναδέλφους να είναι αύριο Πέμπτη,  9/1, ώρα 11.30, στο δικαστήριο, για να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο μας και να απαιτήσουμε την  άμεση απόλυσή του.  Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων,  προκειμένου να παραβρεθούν στο δικαστήριο, το Δ.Σ κηρύσσει 3ωρη  στάση εργασίας, αύριο  Πέμπτη,  από 11.00  έως 14.00.

Ψήφισμα της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 

Ψήφισμα για την απαγόρευση και την καταστολή των διαδηλώσεων ενάντια σε κυβέρνηση και ΕΕ, καθώς και τη σύλληψη του συναδέλφου Π. Αντωνόπουλου

Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, η ουγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να απαγορεύσει τη διαδήλωση που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη 8/1/2014 από πολιτικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας από την Ελλάδα.

Συνεχίζοντας τον αυταρχικό κατήφορο η αστυνομία διέκοψε την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στα Προπύλαια και επιτέθηκε στους διαδηλωτές, ενώ συνέλαβε και κρατούσε σιδεροδέσμιο το συνάδελφο εκπαιδευτικό Παύλο Αντωνόπουλο, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Η ΓΑΔΑ χρησιμοποιεί ως αιτιολογία για την απαγόρευση της διαδήλωσης ότι οι οργανωτές καλούν σε συγκέντρωση «ενάντια στον σκοπό» των εκδηλώσεων ανάληψης της ελληνικής προεδρίας, διότι «είναι δυνατόν να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια», διότι «σύμφωνα με τις εξαγγελίες των διοργανωτών και τις πληροφορίες των υπηρεσιών επιδιώκουν να εκφράσουν την αντίθεση τους» στην ελληνική προεδρία και τέλος διότι ο «κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλιώς, λόγω της εκτιμώμενης συμμετοχής μεγάλου αριθμού πολιτών σε αυτές»(!!!).

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ δηλαδή, μας λέει ότι από δω και πέρα θα επιτρέπει μόνο τις συγκεντρώσεις που θα συμφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης και δε θα έχουν μαζική συμμετοχή κόσμου!!!

Είναι απολύτως φανερό ότι δε ζούμε μεμονωμένα περιστατικά αντιδημοκρατικών αποφάσεων. Τα τελευταία χρόνια, ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός έχει αντικαταστήσει την αστική δημοκρατία που γνωρίζαμε γιατί η βάρβαρη πολιτική που εξαθλιώνει ταχύτατα την εργαζόμενη πλειοψηφία, τους άνεργους και το λαό, απαιτεί την κατάργηση των λαϊκών ελευθεριών και εργατικών δικαιωμάτων για να εφαρμοστεί. Ως νέα χούντα, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που μαζί με την τρόικα, την ΕΕ και το ΔΝΤ οδηγούν στην εξαθλίωση την πλειοψηφία του λαού για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων, των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, φιμώνουν τη λαϊκή διαμαρτυρία.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη αυτή απαγόρευση που μας οδηγεί σε άλλες εποχές, καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού. Απαιτούμε την απελευθέρωση και το σταμάτημα κάθε δίωξης σε βάρος του Π. Αντωνόπουλου. Το συνδικαλιστικό κίνημα δε θα δεχτεί περιορισμούς στα δημοκρατικά πολιτικά δικαιώματα του λαού μας.

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής

Η απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων και πορειών ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ, που εξαθλιώνει την πλειοψηφία του λαού προς όφελος των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, είναι απαράδεκτο γεγονός που ποδοπατάει τα δικαιώματα των πολιτών και συρρικνώνει δημοκρατικές ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες.

Η αναίτια σύλληψη του γνωστού αγωνιστή της αριστεράς, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και πρώην μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Παύλου Αντωνόπουλου, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου με κατασκευασμένες κατηγορίες, αποδεικνύει ότι ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό. Επίσης αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ, παρά μόνο λιτότητα διαρκείας, φτώχεια, ανεργία και καταστολή.

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αναίτια σύλληψή του και την παραπομπή του αύριο στο αυτόφωρο.

Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκισή του.

Η τρομοκρατία κυβέρνησης – ΕΕ δεν θα περάσει.

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Κιλκίς

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς  καταγγέλλει την αναίτια σύλληψη από την αστυνομία του Παύλου Αντωνόπουλου, εκπαιδευτικού, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στα προπύλαια στις 8/1/14, με τη δικαιολογία  ότι «συμμετείχε σε απαγορευμένη διαδήλωση».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε ήδη καταγγείλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη συγκέντρωση που καλούσαν για σήμερα Τετάρτη οργανώσεις και κινήσεις ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ με αφορμή τις φιέστες ανάληψης της ελληνικής προεδρίας.

Καταγγέλλουμε για ακόμη φορά κυβέρνηση και ΕΕ, που φτάνουν στο σημείο να καταργούν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα και να συλλαμβάνουν αγωνιστές προσπαθώντας να λυγίσουν το λαό στον αγώνα του ενάντια στην βάρβαρη αυτή η πολιτική.

Ψήφισμα της Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (Περιστέρι) «ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα από την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ, και είχαμε έξαρση των απαγορεύσεων και του αυταρχισμού, απέναντι σε κάθε για αγωνιστική κινητοποίηση.

8/1/2014: Απαγόρευση των «συναθροίσεων» την ημέρα της φιέστας υποδοχής, με την αιτιολογία «της εκτιμώμενης συμμετοχής μεγάλου αριθμού πολιτών σε αυτές και της αναμενόμενης έντασης»,  χρήση ΜΑΤ και χημικών, σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου, πρώην μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ και μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, τον οποίο οδήγησαν με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ και τον παραπέμπουν με την κατηγορία συμμετοχής σε «απαγορευμένη» διαδήλωση και αντίστασης κατά της αρχής!

 9/1/2014: Απαγόρευση της εισόδου των συμπαραστατών του Παύλου στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ομάδα των ΜΑΤ, έκλεισε την πόρτα του κτηρίου 7. Στις διαμαρτυρίες των συμπαραστατών, τα ΜΑΤ απάντησαν σπρώχνοντας και τραυματίζοντας πολλούς συγκεντρωμένους αγωνιστές.

9/1/2014: Χτύπησαν με ΜΑΤ και χημικά τους Σχολικούς Φύλακες, που συγκεντρώθηκαν και πάλι έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαμαρτυρόμενοι για τις διαθεσιμότητες-απολύσεις.

11/1/2014: Με ΜΑΤ, ξύλο και χημικά, απαγόρευσε στους εκπαιδευτικούς και στους σχολικούς φύλακες της Θεσσαλονίκης, του Έβρου και της Κοζάνης να ενωθούν με τους συναδέλφους απο  Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Αθήνα, στην προγραμματισμένη κινητοποίηση στα διόδια του Πυργετού το πρωί του Σαββάτου 11/1. Οι προπηλακισμοί και οι επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων, που ήταν τέτοιας έντασης που προκάλεσαν κάταγμα του χεριού του συναδέλφου και μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και πρώην προέδρου της ΟΛΜΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και μώλωπες και μικροτραυματισμούς σε αρκετούς άλλους.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση εγκαινιάζει την περίοδο της προεδρίας σαν μια περίοδο απαγόρευσης κάθε αντιΕΕ και αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας, κάθε αγώνα διεκδίκησης που εναντιώνεται στους μνημονιακούς σχεδιασμούς.  Φαίνεται πως η κυβέρνηση φοβάται  την οργή που φέρνουν στην επιφάνεια οι αγώνες, φοβάται τη δυνατότητα συγκρότησης κοινού αγωνιστικού μετώπου των εργαζομένων. Γι’ αυτό δε διστάζει να καταλύει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, να απαγορεύει και να καταστέλλει.

Απαιτούμε:

* Την αθώωση του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου

* Την αποκατάσταση  των  Δημοκρατικών Ελευθεριών του λαού μας, του δικαιώματος στη συγκέντρωση, την απεργία και τη διαδήλωση.

Η αντίσταση, η ελευθερία και η σκέψη δε φυλακίζονται. Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή θα μας σταματήσουν. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και όσοι την υπηρετούν.

 

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ,

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ!

 

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Ψήφισμα της Β’ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Β’ Αχαΐας καταγγέλλει ομόφωνα την αναίτια σύλληψη από την αστυνομία του Παύλου Αντωνόπουλου, εκπαιδευτικού, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια στις 8/1/14, με τη δικαιολογία  ότι «συμμετείχε σε απαγορευμένη διαδήλωση», συγκέντρωση που καλούσαν οργανώσεις και κινήσεις ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ με αφορμή τις φιέστες ανάληψης της ελληνικής προεδρίας.

Ο συνάδελφος συνελήφθη κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέντευξης τύπου των συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων που διοργάνωναν τη διαδήλωση ενάντια στην πολιτική της  κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οδηγούν τον ελληνικό λαό  σε εξαθλίωση και απώλεια κάθε ίχνους εργασιακών δικαιωμάτων.

 Καταγγέλλουμε επίσης  με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη συγκέντρωση, απόφαση που φτάνει στο σημείο να καταργεί δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα και τα οποία προστατεύονται από το Σύνταγμα.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση και απαλλαγή του Π. Αντωνόπουλου από όλες τις κατηγορίες.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*