Αγων. Παρέμβαση για την Ανατροπή Ζ’ ΕΛΜΕ Αθήνας: για τις συλλήψεις της ηγεσίας της Χρ. Αυγής

Η εικόνα του αρχηγού και ενός σημαντικού κομματιού της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής με χειροπέδες δεν μπορεί να οδηγήσει ούτε στην αθώωση και στο ξέπλυμα της κυβέρνησης, ούτε στην ανοχή μας στην προσπάθεια αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού και αναβάπτισης της πολιτικής του μνημονίου που γίνεται μέσα από την “εξάρθρωση” της Χρυσής Αυγής, ούτε βέβαια στον εφησυχασμό για τη διάδοση της φασιστικής ιδεολογίας και μέσα στα σχολεία.

Μόνο οργή μπορεί να προκαλεί το γεγονός ότι μέσα σε ελάχιστες μέρες αξιοποιήθηκαν στοιχεία μιας δεκαετίας ενάντια στη Χρυσή Αυγή. Αυτό που γνώριζαν όλοι, ότι η Χρυσή Αυγή έχει εγκληματική δράση, το κράτος το ανακάλυψε μόλις προχθές! Η κυβέρνηση εδώ και καιρό όχι μόνο συναινούσε στη συγκάλυψη της δράσης της Χρυσής Αυγής, αλλά και υιοθετούσε σε μια σειρά από ζητήματα την πολιτική ατζέντα της ακροδεξιάς. Ταυτόχρονα ισχυροί επιχειρηματικοί κύκλοι και τα ΜΜΕ στήριζαν έμμεσα ή άμεσα και έφτιαχναν το προφίλ της Χρυσής Αυγής. Καμία παρακρατική συμμορία δεν μπορεί να εκτοξευθεί οργανωτικά σε τόσο σύντομο διάστημα χωρίς τη θαλπωρή του κράτους και των μηχανισμών του!

Όλα αυτά συνέβαιναν μέχρι πριν 15 μέρες, μέχρι τη στιγμή που το σύστημα -μετά τη δολοφονία Φύσσα- αποφάσισε ότι η σταθεροποίησή του επιβάλλει και την εξάρθρωση της Χ.Α. Οι κρατικές υπηρεσίες βέβαια, είχαν ήδη φροντίσει να την έχουν τυλιγμένη σε μερικές κόλλες χαρτί (οι περίφημοι «φάκελοι του Δένδια»)…

Η ιστορία όμως δε σταματά εδώ. Με την ευκαιρία της “εξάρθρωσης” της Χρυσής Αυγής η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεπλύνει  την πολιτική των μνημονίων και όσους την εφαρμόζουν και όχι μόνο να παρουσιαστεί ως εγγυητής της ομαλότητας, αλλά και να βάλει στο περιθώριο και κάθε φωνή αντίστασης. Δεν είναι τυχαίο ότι μόνιμη επωδός της κυβένρησης είναι η φράση ότι “η Χρυσή Αυγή είναι από τα κόμματα που αποδοκίμαζαν το μνημόνιο” και γι’ αυτό και οι συζητήσεις περί “δημοκρατικού τόξου” και “συνταγματικών δυνάμεων” είναι η κύρια πλευρά του κυρίαρχου λόγου τις τελευταίες μέρες. Για εμάς όμως τα πράγματα  είναι ξεκάθαρα: αυτοί που έχουν κάνει το δικαίωμα στην εργασία πολυτέλεια, που έχουν φτωχοποιήσει και εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό, που διαλύουν την παιδεία, την υγεία και κάθε κοινωνικό αγαθό μόνο “δημοκρατική δύναμη” δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Αυτοί που τσαλαπατούν το Σύνταγμα, ξεθεμελιώνοντας κατακτήσεις δεκαετιών μέσα σε μια νύχτα και με υπουργικές αποφάσεις δεν μπορούν να μιλάνε για “συνταγματικό τόξο”. Δεν υπάρχει κάτι που να μας ενώνει με αυτούς, είμαστε απέναντι τους και δεν ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι η επίθεση στις δυνάμεις της εργασίας συνεχίζεται αμείωτη και ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να οργανώσουμε ένα νέο γύρο αγώνων ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της.

Το φίδι του φασισμού παραμένει ζωντανό και επικίνδυνο. Ο φασισμός δεν τελειώνει με τη φυλάκιση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Μέσα στα σχολεία οι μαύρες φασιστικές ιδέες θα συνεχίσουν να διαδίδονται όσο δεν ξεριζώνεται και η πολιτική που εξαθλίωσε μεγάλα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων και έστρωσε το χαλί σε αυτές τις αντιλήψεις. Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε αμείωτη μέσα στα σχολεία την πάλη ενάντια στο φασισμό αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία από τη συζήτηση στην τάξη, μέχρι τη σχολική γιορτή, αλλά και πρωτίστως διδάσκοντας το μάθημα του αγώνα που είναι το αποτελεσματικότερο αντίδοτο απέναντι στα φασιστικό δηλητήριο.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΡΙΖΩΜΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*