Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ – Θ: Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας Τετάρτη 29-5, 1.00 μ.μ. στο ΠΥΣΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης


Όλοι στην  παράσταση διαμαρτυρίας

Τετάρτη 29-5, στις 1.00 μ.μ. στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης

 

2.000 πλεονάζοντες καθηγητές στη Θεσσαλονίκη!

 Όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις – απολύσεις εκπαιδευτικών

 

Το Υπουργείο Παιδείας  με εγκύκλιό του προς τους Δ/ντες Β/θμιας Εκπ/σης κάλεσε τα ΠΥΣΔΕ να συντάξουν πίνακες πλεονασμάτων και κενών των σχολείων της περιοχής τους.

Τα ΠΥΣΔΕ καλούνται να συντάξουν τους σχετικούς πίνακες στη βάση των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που προωθεί το Υπουργείο στην παιδεία, όπως αύξηση ωραρίου, αύξηση ωρών υπολογισμού των οργανικών θέσεων, ισοπέδωση ιδιαιτεροτήτων σχολείων, περιοχών και νομών, στοίβαγμα μαθητών στα τμήματα (κατά 40% στη Δ. Θεσ/νίκη τα τμήματα είναι με 25 έως 30 μαθητές) κ.α.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο με την εγκύκλιό του έχει καταργήσει κάθε έννοια αυτοτέλειας των ΠΥΣΔΕ, βάζοντας περιορισμούς στη λειτουργία τους με την πρωτοφανή επιλογή του να συντάξει το ίδιο τους πίνακες πλεονασμάτων και κενών, αλλά και απαιτώντας αιτιολογήσεις για κάθε διαφορετική πρόταση των ΠΥΣΔΕ  από τον Δ/ντή Εκπ/σης, αλλά και από τον Περιφερειακό Δ/ντή.

Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ-Θ καταγγέλλουμε το Υπουργείο και την Κυβέρνηση για την εφαρμογή αντιεκπαιδευτικών μέτρων που ισοδυναμούν με λαιμητόμο των εργατικών μας δικαιωμάτων: 10.000 απολύσεις αναπληρωτών, χιλιάδες υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, 960  είναι οι πλεονάζοντες καθηγητές στη Δυτική Θεσσαλονίκη και άλλοι τόσοι περίπου στην Ανατολική, από όλες τις ειδικότητες και όλοι τους στο έλεος των υποχρεωτικών μετακινήσεων που θα γίνονται από τη μια άκρη της Χώρας ως την άλλη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συνεχή αγώνα όλο το επόμενο διάστημα. Με μαζική συμμετοχή  να σταματήσουμε τις απολύσεις αναπληρωτών, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις και απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών. Να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο,  τη δουλειά και την αξιοπρέπεια μας. Να αγωνιστούμε και να επιβάλλουμε τώρα τις διεκδικήσεις του κλάδου που με μαζική συμμετοχή η βάση των καθηγητών στις πρόσφατες γενικές συνελεύσεις αποφάσισε.

                                               ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1.      Καμία απόλυση εκπαιδευτικού – Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών
2.      Άμεση απόσυρση του Π.Δ. για τους υποχρεωτικές μεταθέσεις
3.      Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12) που έχει θέσει υπό διωγμό τους εκπαιδευτικούς
4.      Απόσυρση του ΠΔ για την Αξιολόγηση. Κατάργηση του ν.4142/13 για την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας
5.      Διασφάλιση των οργανικών θέσεων που απειλούνται από την αύξηση του διδακτικού ωραρίου (ν.4152/13, παρ. Θ). Κατάργηση του ν.4152/13.
6.      Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των νεότερων. Κατάργηση του ν.4024/2011
7.      Καμία κατάργηση – συγχώνευση σχολείου. 25 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στην τάξη
8.      Να μην περάσουν τα σχέδια νόμων για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το προηγούμενο διάστημα
9.      Όχι τους μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση.

                                                                       Για τα Δ.Σ.

                                                                      Οι πρόεδροι

Γ΄ ΕΛΜΕ  Τρανός Τ.,   Δ΄ ΕΛΜΕ  Ζυμβρακάκη Ε.,  Ε΄ ΕΛΜΕ  Ζαγανίδης Χ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*