Εκπ. Παρέμβαση Αχαΐας: Αριθμός μαθητών ανά τμήμα στα Γυμνάσια και στα Γενικά Λύκεια από 2013-2014 – Σχόλιο

«Αριθμ. 62124/Γ2 (4) Αριθμός μαθητών ανά τμήμα στα Γυμνάσια και στα Γενικά Λύκεια».

Εισαγωγικό σχόλιο: Μετά την καθυστέρηση εφαρμογής του σχεδίου «Αθηνά» για συγχωνεύσεις  στην γ/βάθμια εκπαίδευση το Υπ. Παιδείας οδηγήθηκε σε ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση για το «Νέο» Τεχνολογικό και Γενικό Λύκειο. Έτσι οι συγχωνεύσεις και η αποδόμηση αναβλήθηκαν για την επόμενη σχολική χρονιά. Ταυτόχρονα ο αριθμός των «αργιών», όπως και οι απολύσεις ασθενών κάπου φράκαραν.

Επομένως η μείωση του αριθμού των τμημάτων για τη φετινή χρονιά δεν έφτανε να καλύψει τις απώλειες από συνταξιοδοτήσεις και τις απολύσεις περ. 10.000 αναπληρωτών, αλλά και διαθεσιμότητες-απολύσεις μονίμων.Να θυμίσουμε ότι η εξωτερική τρόικα πιέζει την εσωτερική για άμεσες απολύσεις – αίμα στην εκπ/ση κατά τα μέσα Μαρτίου.  Επί πλέον, αφού τα δυο σχέδια νόμου θα πάνε για εφαρμογή την επόμενη χρονιά, το «στρατιωτικό» και «επικοινωνιακό» επιτελείο του Υπουργείου πρόκρινε να γίνει άμεσα και με σκόπιμο αιφνιδιασμό η αύξηση του διδ. ωραρίου ως εργαλείου «πυρπόλησης» των οργανικών θέσεων και υποχρεωτικών μεταθέσεων, υποβαθμίζοντας τις εθελούσιες..

Σήμερα 24 Μαΐου δεν έχει έλθει ακόμα η «εντολή» από το Υπουργείο για να σταλούν τα «κενά και πλεονάσματα» ανά ΠΥΣΔΕ για να ξεκινήσουν κάποτε οι όποιες εθελοντικές μεταθέσεις…Αν και πως θα γίνουν έστω και λίγες…

 

Προσοχή: Το έγγραφο του υπουργείου που δημοσιεύουμε βάζει όμως το επικοινωνιακό ανώτατο αριθμό των 27 μαθητών ανά τμήμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει αύξηση του αριθμού των τμημάτων, αλλά μείωση σε αρκετά σχολεία που είχαν τμήματα με αριθμό μαθητών σχετικά χαμηλότερο… Το Υπουργείο τα γνωρίζει όλα μέσω της πολλαπλής ηλεκτρονικής καταγραφής… Ο αριθμός 27 δεν αποτελεί κυρίως μέγιστο, αλλά όριο στο οποίο θα τείνει ο αριθμός των μαθητών στα μεγάλα σχολεία…

Παρατήρηση: Η ημερομηνία της εγκυκλίου είναι 9 Μαίου 2013, δηλαδή την ημέρα που εισηγήθηκε το ΔΣ της ΟΛΜΕ την «απεργία διάρκειας»…

 

*******

Αριθμ. 62124/Γ2 (4)

Αριθμός μαθητών ανά τμήμα στα Γυμνάσια και στα Γενικά Λύκεια.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ − ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 5 και της παρ. 8 του άρθρου 8 του ν. 1566 / 1985 (Α΄ 167) «Δομή και λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις».

2. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α΄ 98).

3. Το π.δ. 86/2012 (Α΄ 141) περί διορισμού του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στη θέση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

4. Την υπ’ αριθμ. Υ48 (Β΄ 2105) απόφαση του Πρωθυπουργού «Καθορισμός αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα».

5. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσης απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού για το τρέχον και τα επόμενα οικονομικά έτη, αποφασίζουμε:

Οι μαθητές σε κάθε τάξη ή τμήμα τάξης Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων δεν μπορεί να υπερβαίνουν τους είκοσι επτά (27). Τάξεις με μαθητές περισσότερους από είκοσι επτά (27) διαιρούνται σε τμήματα.

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από το σχολικό έτος 2013−2014.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Αθήνα, 9 Μαΐου 2013

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*