Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά: Αύξηση ωραρίου. Να δεις τι σου χω για μετά!

Ενότητα  Αντίστασης  Ανατροπής

(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 12, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 25 – 4 – 2013 

  1. Μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων για τους καθηγητές που είναι τεμπέληδες και δουλεύουν λίγο, εντάσσεται στο πολυνομοσχέδιο η αύξηση ωραρίου κατά 2 έως 4 ώρες για τους εκπαιδευτικούς. Για άλλη μια φορά η βασική προσπάθεια Τρόικας – κυβέρνησης, που είναι το ξεθεμελίωμα όποιου εργασιακού δικαιώματος και η «δημοσιονομική προσαρμογή» χάριν της καπιταλιστικής κρίσης και της μαύρης τρύπας των τραπεζών και του χρέους, συσκοτίστηκε αφού οργίασαν οι φήμες για καθηγητές που δεν δουλεύουν, για ελεγκτές δημόσιας διοίκησης που δήθεν δεν βρίσκουν στα σχολεία τους καθηγητές κοκ. Για άλλη μια φορά η Τρόικα χρησιμοποιεί δύο βασικά όπλα. Τον κανιβαλισμό και κοινωνικό αυτοματισμό και την ενοχή (μαζί τα φάγαμε).
  2.  Η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών είναι αντικοινωνική, αντιεκπειδευτική, αντεργατική ρύθμιση. Θα μεγαλώσει κι άλλο η ανεργία. Δεν θα προσληφθούν οι φετινοί 15.000 αναπληρωτές και θα περισσέψουν και πιθανότατα θα απολυθούν και μερικές χιλιάδες μόνιμων εκπαιδευτικών. Πρώτη ομάδα οι επίορκοι, οι διάθεση ΠΥΣΔΕ και οι υπεράριθμοι, αφού οι οργανικές τους θα καταργηθούν! Οι επιπλέον άνεργοι δεν θα δημιουργήσουν δουλειές στον ιδιωτικό τομέα, όπως ξεσαλώνουν τα παπαγαλάκια. θα παράξουν κι άλλη ύφεση, κι άλλη συρρίκνωση της οικονομίας, κι άλλα λουκέτα, κι άλλη ανεργία στον ιδιωτικό τομέα! Θα χειροτερεύσει η εκπαιδευτική διαδικασία. Η τάξη θα τείνει όλο και περισσότερο να πάρει χαρακτηριστικά «παιδοφύλαξης», από τάξη στην οποία γίνεται μάθημα. Όποιος είναι σε σχολείο καταλαβαίνει ότι οι «αντοχές» μετά από 15-20 χρόνια υπηρεσίας, δεν αρκούν για να κρατηθεί κάποιος 4 και 5 ώρες στην τάξη ημερησίως! Και μάλιστα σε τμήματα που όλο και θα τείνουν σε 30άρια, πάλι χάριν της δημοσιονομικής προσαρμογής! Τέλος, είναι ένα ακόμα βήμα στο χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων, στην χειροτέρευση των ώρων ζωής και εργασίας 150.000 εκπαιδευτικών, μετά το πετσόκομμα στους μισθούς, στην περίθαλψη, την φοροληστεία. Είναι δύσκολο να βρει η κυβέρνηση έστω και έναν πειστικό λόγο για το μέτρο αυτό, πέρα από το να ταίσει με ανθρώπινη σάρκα την Τρόικα και βέβαια το φιλοθεάμον κοινό του κοινωνικού κανιβαλισμού, δηλαδή του εν δυνάμει κοινωνικού εκφασισμού!
  3. Το τελευταίο διάστημα ζήσαμε μέσα στα σχολεία του Πειραιά ένα όργιο φημών για τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, για το ωράριο που είναι 8-2 υποχρεωτικά, για παρουσιολόγια, για υπερωρίες! Το δυσάρεστο είναι ότι μεγάλο μέρος αυτής της καλλιέργειας φόβου, υποταγής και ενοχοποίησης του εκπαιδευτικού, στηρίχθηκε, από άλλους συνειδητά και από άλλους ασυνείδητα, από τις διοικήσεις των σχολικών μονάδων, από διευθυντές και υποδιευθυντές. Τους καλούμε έστω και τώρα, να αντιληφθούν ότι ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που θέλει να γυρίσει το δημόσιο και τα εργασιακά μας δικαιώματα έναν αιώνα πίσω και τους εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να ζήσουν από την δουλειά τους σε ένα εξαιρετικά αντίξοο κοινωνικό και σχολικό περιβάλλον, ενδιάμεσες θέσεις δεν υπάρχουν. Να σταματήσουν να τρομοκρατούν τους συναδέλφους και να ρίχνουν νερό στον κυβερνητικό μύλο καθυπόταξής τους ώστε να ξεθεμελιώθεί κάθε δικαίωμα. Να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων και ενωμένοι να απαντήσουμε στην επίθεση στα δικαιώματά μας! Έχει μεγαλύτερη σημασία η αξιοπρέπεια από την εύννοια του σημερινού αντιλαίκού και αντιδημοκρατικού καθεστώτος!
  4. 4.     Το νέο πολυνομοσχέδιο της Τρόικα και της κυβέρνησης δεν χτυπάει μόνο το ωράριο των εκπαιδευτικών. Προωθεί τις απολύσεις σε όλο το δημόσιο. Εξοπλίζει την φοροληστεία και την αρπαγή καταθέσεων και ακινήτων! Πρέπει να ανατραπεί, με συσπείρωση των εκπαιδευτικών, μέσως μετά το Πάσχα, με συνελεύσεις, ακόμα και με απεργίες μέσα στις εξετάσεις! Να ανατραπεί με ξεσηκωμό όλου του δημοσίου, όλης της κοινωνίας που πλήττεται από αυτό το πολυνομοσχέδιο!

 

  • ·Ξεσηκωμός! Άμεσα συνελεύσεις μετά το Πάσχα με κινητοποιήσεις μέσα στον Μάη!
  • ·Να ενωθούμε οι εκπαιδευτικοί με τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους, οι δημόσιοι υπάλληλοι με τους ιδιωτικούς, όλος ο λαός ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, την Τρόικα, την κυβέρνηση!
  • ·ΟΛΟΙ/ΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/4 ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*