ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής: Αλληλεγγύη στον Στέφανο Γκουλιώνη

όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος
 
Ο Στέφανος Γκουλιώνης, δάσκαλος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας για παιδιά με αυτισμό, παραπέμπεται από το διευθυντή Π.Ε. Λάρισας στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας»  που με βάση το άρθρο 107 παρ. ε του ν. 4057/2012 επισύρει και τις ποινές της προσωρινής ή οριστικής παύσης.
Το «έγκλημα» του Στ. Γκουλιώνη είναι ότι συμμετείχε, όπως και χιλιάδες λαού σε ολόκληρη τη χώρα, στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα που είχαν εξαγγείλει και πραγματοποίησαν σωματεία και συλλογικότητες ενάντια στον κοινωνικό Αρμαγεδώνα που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, Ε.Ε  και ΔΝΤ. Εκεί συνελήφθηκε εντελώς άδικα από τις αστυνομικές δυνάμεις και με την ψεύτικη κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής καταδικάστηκε πρωτόδικα με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας. Η υπόθεση αυτή θα κριθεί και πάλι στο Εφετείο.
Η καταδίκη τότε καταγγέλθηκε από πλήθος συλλόγων, σωματείων και ομοσπονδιών ως ενέργεια που ποινικοποιεί και θέτει σε αμφισβήτηση στοιχειώδη δημοκρατικά και εργατικά δικαιώματα, όπως αυτό της διαδήλωσης και έρχεται να προστεθεί στο συνολικότερο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο που ζούμε. Ο κατήφορος αυτός γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος με την κατηγορία «της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» γιατί δεν ορίζει ποια είναι ακριβώς αυτή η συμπεριφορά, η οποία δεν ταιριάζει με την εικόνα του Δημοσίου Υπάλληλου. Μ’ αυτή  την γενική και αόριστη κατηγορία «τσουβαλιάζονται» υπάλληλοι που μπορεί να έχουν μια αντιδικία με έναν ιδιώτη, υπάλληλοι με πολιτική δράση, συνδικαλιστές, επιδειξίες, διαταραγμένες προσωπικότητες, παραβάτες του ποινικού δικαίου κτλ.
Ο νέος πειθαρχικός κώδικας στην ουσία ακυρώνει τα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του δημοσίου υπαλλήλου μια και με την αόριστη αυτή κατηγορία στην ουσία δίνει τη δυνατότητα να διωχθεί το φρόνημα και η πολιτική συμπεριφορά ενώ τον υπάλληλο τον κατατάσσει στους επίορκους!!!  Ταυτόχρονα ο ν. 4093/2012, οδηγεί σε αργία τον υπάλληλο που έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό και χωρίς η υπόθεσή του να τελεσιδικήσει και όταν καμιά ποινική υπόθεση δεν μπορεί να παράγει αποτέλεσμα αν δεν τελεσιδικήσει.  Ο νέος κώδικας επιδιώκει την επιβολή κλίματος επιβολής και φόβου για να περάσουν οι απολύσεις στο δημόσιο και οι απαιτήσεις της Τρόικας. Είναι ολοφάνερο ότι το καθεστώς επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να ποινικοποιήσει κάθε κίνημα ανατροπής αυτής της πολιτικής. Το καθεστώς, με την πιο βάρβαρη πολιτική που έχει γνωρίσει ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση, έχει απόλυτη ανάγκη το ολοκληρωτικό κράτος για να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια και την εξαθλίωση.
Δηλώνουμε ότι δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να μιλήσουν αλλά συλλογικά θα παλέψουμε ενάντια στη νέα τυραννία και στην αντεργατική πολιτική της. Θα υπερασπιστούμε τον Στ. Γκουλιώνη και όλους τους συναδέλφους και τους συναγωνιστές μας που άδικα διώκονται. Δεν θα επιτρέψουμε,  να απολυθούν για τη συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική τους δράση και μάλιστα με την «ρετσινιά» του επίορκου.
Απαιτούμε:
Να σταματήσει κάθε δίωξη του Στ. Γκουλιώνη
Να καταργηθούν οι επαίσχυντοι μνημονιακοί νόμοι
4057- 4093 του 2012
ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*