Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας: Σχετικά με το περιστατικό φασιστικής συμπεριφοράς εκπαιδευτικού σε σχολείο της περιοχή μας

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας καταδικάζει απερίφραστα την συμπεριφορά του εκπαιδευτικού Θ.Β  που απείλησε τους μαθητές του, ότι ‘’θα φέρει τη Χρυσή Αυγή για να τους στείλει από κει που ήρθαν’’ αν δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του.

Τέτοιου είδους πρακτικές δεν έχουν καμιά θέση στα σχολεία και πρέπει να στιγματίζονται , να καταδικάζονται και να απομονώνονται από όλους τους φορείς της εκπαίδευσης αλλά και της κοινωνίας. Σε μια περίοδο κρίσης και ραγδαίας αύξησης των κοινωνικών προβλημάτων, η Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας, θεωρεί εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα την αύξηση φασιστικών-ρατσιστικών αντιλήψεων  και πρακτικών, τόσο  στην κοινωνία όσο και μέσα στα σχολεία. 

Σαν εκπαιδευτικοί, διαθέτοντας την απαραίτητη συγκρότηση και κουλτούρα, έχουμε χρέος  να αποκαλύπτουμε το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού, τον ρόλο του στην Ιστορία. Έχουμε επίσης χρέος, να καταδεικνύουμε το ρόλο  του φασισμού στην σημερινή περίοδο μιας και,  συνδέεται άμεσα με τον αποπροσανατολισμό από τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, αφού, αποκρύπτει  ότι οι  πραγματικοί υπεύθυνοι της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης είναι  οι πολιτικές,  κυβέρνησης- ΕΕ –ΔΝΤ.

Σαν εκπαιδευτικοί οφείλουμε επίσης, να προστατεύουμε τους μαθητές μας και τα σχολεία μας,  από την παρουσία συγκροτημένων ομάδων ή και μεμονωμένων συμπεριφορών, που επιβάλουν την τρομοκρατία, το φόβο, την ρατσιστική ή φασιστική απειλή και   εκδηλώνονται, με βίαιες επιθέσεις απέναντι σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

 Η Β΄ΕΛΜΕ, εδώ και χρόνια με παρεμβάσεις τόσο στα σχολεία όσο και ευρύτερα στην κοινωνία, μέσα από εκδηλώσεις και συζητήσεις,  αλλά και με τη διοργάνωση τοπικών αντιρατσιστικών συλλαλητηρίων, συναυλιών σε συνεργασία και με άλλους τοπικούς φορείς και σωματεία, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα ρατσισμού, ξενοφοβίας και κοινωνικών διακρίσεων.

Καλούμε όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο να μην επιτρέψει να καταληφθούν τα σχολεία μας από νεοναζιστικές απόψεις και πρακτικές. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς,  να αναπτύξουν σοβαρές πρωτοβουλίες μόρφωσης και πολιτισμού, ως ανάχωμα στο φασισμό.  Δεν πρέπει στο εξής να επιτρέψουμε να εκδηλωθούν παρόμοιες συμπεριφορές από εκπαιδευτικούς.

Αθήνα, 23-10-2012

Ο Πρόεδρος                                                                                                 Ο Γραμματέας

 

Βαγγέλης Τσατούρας                                                                                   Κώστας Αλεξίου

ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας

Π.Κυριακού 10, Αμπελόκηποι – Αθήνα, Τηλ/Φαξ 210-6443741

email:belmeath@gmail.com

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*